2017. december 11., hétfő

Tetőtér belső szigetelése

Tetőtér szigetelés bontás nélkül akár nap alatt! Magas a fűtés számla és mégis hideg van? Kibírhatatlan hőség a tetőtérben, a klíma állandóan megy?


A megoldás: tetőtér szigetelés! Tudta, hogy a tetőn keresztül távozik a hő -a?

Ezt először a szarufák belső oldalán elhelyezett többlet hőszigeteléssel próbálták megoldani, de a teljes értékű megoldást mégis csak a szarufák feletti hőszigeteléssel lehet biztosítani. A tetőtér beépítése nagyon népszerű. Ezzel meg tudná osztani a hőszigetelés költségét, és mindig csak 1-szobában lenne felfordulás. Bár az kétségtelen, hogy jóval hosszabb ideig tartana így a külső falak teljes belső oldali szigetelése. Mégis mi az oka annak, hogy ezen előnyök ellenére nem jó megoldás a homlokzati falak belső szigetelése ? Beépített tetőterünknek a környezet védelme mellett számos különböző feladatnak kell megfelelnie: télen a dermesztő hidegtől, nyáron a forró melegtől óvjon bennünket, mindemellett komfortos, megfelelő mikroklímájú, igényes és esztétikus belsőt kölcsönözzön.


Ezt a kiegészítő szigetelést merőleges irányban helyezzük el a szarufák belső oldalán.

Egy tetőtér szigetelő képessége javítható egy alacsony lambda értékű anyag beépítése által. Minél alacsonyabb az említett érték. Ezáltal egyenletesebbé válik a ház belső hőmérséklete, mindig kellemes komfortérzetet biztosítva ezzel a család minden tagjának. A jó hőszigetelés nem csak az Ön pénztárcáját kíméli hosszútávon, hanem Földünket is, hiszen sokkal kevesebb energiát kell felhasználni a fűtéshez, illetve nyáron a hűtéshez.


A hagyományos tetőtípusok közül a legtágasabb lakás manzárdtető (6) alatt születik, melyet egy meredek és egy alacsony hajlásszögű sík határol. Budapest és vonzáskörzetében családi házak építése, felújítása. Családi háza tetőtér beépítéses vagy nem lakott a padlástér?


A padlás hőszigetelésekor e közül a két lehetőség közül kell számolnia valamelyikkel. Nem mindegy, hogy melyikre van szüksége. A padlásfödém jó hőszigetelése különösen nem lakott padlástérnél alapvető fontosságú. Gondolja csak meg, hogy lakatlan.


A nyári forróság sokszor rendkívüli mértékben képes felmelegíteni a tetőszerkezetet, amit. Egyrészről azért alkalmazzák előszeretettel, mert az építési telek beépítése korlátokba ütközik, másrészt sokan úgy vélik, a tetőtér beépítése olcsóbb megoldás, pedig ez nem teljesen igaz. Előbb utóbb minden otthonba befészkeli magát a penész, ami nem csak látványra kellemetlen, de egészségkárosító hatása is van.


Hőhidas szerkezetek felületén alakul ki leginkább, ugyanis a hőáram minden esetben a melegtől a hideg felé hala vagyis ahol rosszabb a fal szigetelése.

Tetőszigetelés során a szarufák és a gerendák között szigetelünk, a nagyobb vastagsággal jobb hatás érhető el. Persze itt is nagyon fontos a tervezés, és a jó kivitelezés, egy felelőtlen lépés komoly épületkárokat okozhat. A szigetelésre ásványgyapotot alkalmaznak.


A lakberendezés után rendezheti be, vehet részt a helyi tereprendezésben, és bővítheti a ház funkcionalitását. A párafékező fólia helytelen kivitelezése esetén ugyanis átnedvesedhet a hőszigetelés, amely így éppen a hőszigetelő tulajdonságát veszíti el. Kedves Zsuzsanna, pár hete tervezgetem tetőtér hideg falainak belső szigetelését. Rengeteg dolog (és ennek pont az ellenkezője) is olvasható a témában a Neten. A fal külső szigetelése gyakorlatilag nincs (Terranova nemesvakolat) a betoncserép héjazat miatti koszorú összekötő betonelemek sem szigeteltek, így szép kis.


Ahhoz, hogy megfelelő szigetelése legyen a falazatnak én min. A belső oldali OSB lap mögé közvetlenül javaslok egy párazáró fóliát, erre rögtön jöhet a szigetelés (cm- es), és a külső OSB és a szigetelés között marad egy cm- es légrés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések