2017. december 5., kedd

Penész eltávolítása a falról

Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű. Már próbáltuk ecettel, domestossal, penész ölővel. Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen, először is az okokat kell.


Az igazi megoldást a szigetelés, a hőhíd megszüntetése jelentené, és persze a lakás megfelelő szellőztetése is fontos a penészedés megakadályozásában. A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is.


Penész elleni ecetes házi szer: így keverd ki, hogy hatékony legyen! A konyhákban általában megtalálható fűszerek között ott szokott lenni a szódabikarbóna, azonban kevesen tudják, mennyi mindenre használható, például jó a penész ellen is. A szódabikarbóna, azaz a nátrium-hidrogén-karbonát egy valóságos régimódi csodaszer, amely rendbe teszi a szervezet és a környezet kémiai egyensúlyát. A szódabikarbóna tulajdonképpen.


A penész gyakori vendég lehet a falakon, csempéken. A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást. Penész eltávolítása a BioRid páraelszívó bevonat segítségével gyorsan és tartósan eredményez tiszta, száraz falakat. A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el.


Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal. Penészmentesítés, penész spórák elpusztítása, dohos szag megszüntetése. Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is.


Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre? Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni. A lecsapódott pára benedvesíti a falat, és csak idő kérdése a gombásodás megindulása, amint az a bemutatott fürdőszoba falán is látható. Mit lehet ilyen esetben tenni? Legelső feladat ilyenkor a fertőzött festékréteget eltávolítása.


Ezt a munkát azonban legjobb a nyári hónapokra hagyni. Az egyik példának okáért, a falról a penész eltávolítása. A falfelület teljes.


Egyébként a sokat ajnározott savó és társai penészölők nem mások, mint közönéges hipó díszdobozban. Bárki megnézheti ha a normál hipó és a díszdobozos apróbetűs szövegét összehasonlítja. Tél végére sok lakásban megjelenik a penész például a túl jól záródó. Ezután a porrá vált penészt porszívózd fel a falról.


Többé nem jelenthet gondot a penészes fal. A komolyabb penészesedés eltávolításához szakértő segítségére van szükség, mégpedig jó okkal. Ha többszöri próbálkozás után sem tűnnek el a penészfoltok. A teafaolaj sokkal erősebb fertőtlenítő erővel rendelkezik, mint azok a szerek, amiket az üzletben vásárolhatsz.


Nagyon jól orvoslja az egyes bőrproblémákat, például a kiütéseket és a pattanásokat, de a makacs penészfoltoktól is segít megszabadulni. Ilyen helységek például a fürdőszoba, a konyha és a pince. Ezeken a területeken gyakran megreked a nedvesség és a szellőzés hiánya miatt nem tud eltávozni, így a penész akadálytalanul növekedhet. A megjelent penész eltávolítása rendkívül nehéz és nagy körültekintést. Amennyiben szer nélkül próbálná az újrafestést, idővel lepattogna a festék a falról.


Ragasztóanyagot általában nem könnyű eltávolítani a felületről. Zsír és olajfolt eltávolítása. A bekormosodott bogrács alját zsírral kend be, feloldja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések