2017. december 28., csütörtök

Fürdőszoba penész

Egyben pedig rendkívül hatékony fegyver a penész ellen. Ha a penész a fürdőszoba csempéjén telepedett meg, akkor azt könnyen eltávolíthato a csempét pedig ismét ragyogóvá varázsolhatod úgy, hogy áttörlöd három és fél liter víz és háromnegyed pohár ammónia oldatába mártott szivaccsal. Meglévő penész eltávolítása Bár fontos, hogy tudja, hogyan kell megelőzni a penészesedést, azt is érdemes tudni, hogyan kell eltávolítani a penészt, amely már kialakult otthonában.


Erre a legegyszerűbb megoldás a Szavo speciális penész eltávolító spray. Nálunk is ugyan ez volt! A lakás belső részén volt a fürdőszoba , ablak nélkül és megjelent a penész !

Bármi, ami csökkenti a páratartalmat a levegőben és a falban , az jó megoldás! Jelenléte az állandó dohos szag, a csúnya fekete, zöld foltok mellett súlyos egészségügyi problémákkal is járhat. Penészallergiáról bővebben itt. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű.


Hideg, nedves területeken telepszik meg, ahol rossz a szellőzés, tehát a magas páratartalmú helyeken mint a fürdőszoba , a konyha vagy a pince. A harc A harmatpont kapcsán tehát látható, hogy két lényeges paramétert érdemes változtatni a megoldás érdekében: az egyik a felszín hőmérséklete, a másik a levegő relatív páratartalma. A penész napjainkban igen gyakori probléma.


Meleg, párás, nyirkos levegő, és felületek.

Ki ne találkozott már, a fürdőká vagy a zuhanytálca szélén megtelepedő fekete penésszel, gombával? A hétvégén takarítottunk egy cégnél. Most vettük át, és a dolgozók által használt. Hogyan előzhetjük meg a penész kialakulását?


Naponta többször, rövid ideig nyissunk ablakot, a beszorult pára így nem csapódik le a falakon. A fürdőszoba és a konyha, valamint a teregetésre használt helyiség szellőztetésére kell leginkább odafigyelnünk. A vizes helyiségekben gyakori jelenség, hogy a sarkokban fekete penész jelenik meg. Ennek okai a folytonos pára, ami megül a résekben, a nagy hőmérsékletingadozás és a nem megfelelő szellőzés.


Akármilyen tisztán is tarod a fürdőszobá a penész akkor is felbukkanhat. Ma egy olyan módszert mutatunk, amely megoldást jelent erre a problémára! A legmakacsabb penész is eltüntethető így! Amire szükséged lesz: szódabikarbóna mosószer forróvíz Ahhoz, hogy megszabaduljunk a kosztól és a penésztől amelyek a lakásunk falain lerakódtak, főleg a fürdőszoba falán.


Van egy jó modszer mellyel elkerülhető a penész , alga felbukkanása, illetve az elkoszolódást is le lehet lassítani. Ezt általában közvetlenül fugázás után, vagy takarítás után érdemes megcsinálni. A trükk, hogy a mgszáradt fugát, valamely szilikonos impregnálóval le kell kezelni száradás után. Ez akkor is előfordulhat, ha gyakran használod a fürdőszobát, illetve sokszor főzöl, azonban nincs páraelszívó ellenben jól szigetelnek a nyílászárói és nem szellőztetsz eleget.


Ha teheti, akkor érdemes elhúzni a fürdőszoba és a hálószoba bútorokat csak néhány centiméterre a falaktól, ahelyett, hogy azokat szorosan feltolja a falra. Ezzel elősegíti a levegő áramlását a bútorok mögötti területeken, és megakadályozza a pára lecsapódását, a fal nyirkosodását.

A legegyszerűbb otthon csempefelújítás. A fürdőszoba nedvességtartalmára leginkább a fürdésre, zuhanyozásra fordított idő és az elhasznált vízmennyiség csökkentésével tud. A fűtés, a meleg levegő jelenti az egyik igazi megoldást a penész ellen.


A fűtés beindulása persze sokszor megoldja a penészedés problémáját is a lakásban. Ezért nagyon fontos a megfelelő szellőzés a penész ellen, mely a modern nyílászárók esetében légbevezetővel képzelhető el. A kéményseprő hatóságok egyébként a nyílt égésterű tüzelőeszközök mellett kifejezetten elő is írhatják a légbevezető használatát.


Ezekben a helyiségekben még hajlamosabbak is vagyunk magasabb hőfokot tartani, vagy előállítani (senki nem szeret fázni zuhanyozáskor, a főzés pedig extra hőtermeléssel jár) így a penész könnyen felüti a fejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések