2015. október 12., hétfő

Geotextília kavics alá

Kiváló víz- és légáteresztő képességgel bír, csökkenti a víz elpárolgását. Ellenálló a penésszel és baktériumokkal szemben. Zöldség- és gyümölcstermesztéshez a legjobb választás, talajtakaró és dekorációs anyagok alá , kertépítésekhez, illetve eltérő talajtípust igénylő növények elválasztásához.


Csekély súlyú és nagy szakítószilárdsággal rendelkezik mindemellett nem bomlik le, ellentétben a természetes szőtt anyagokkal szemben, mint pl. This feature is not available right now.

Please try again later. Kavicsos sétányok, csúszásmentes parkolók, növényeket élni hagyó vízáteresztő, szellőző felületek készíthetők a talajoldali geotextília határolófelülettel ellátott, áttetsző polipropilén Kavics -Fix méhsejtráccsal, mely erősíti, stabilizálja a kavicsos, murvás felületeket, megakadályozva a kavics szétszóródását, vagy talajba mosódását. Tegyünk geotextíliát a kavics alá ! Ha készen vagyunk az előkészületekkel, jöhet egy réteg geotextília , de az átfedések legyenek jól egymáson!


Hogy később se mozduljanak el, tűzzük le. Ahova növényeket terveztünk, ott vágjuk ki a geotextília helyét, majd miután beültettük azokat, az anyagot hajtsuk vissza szorosan a. Az erősítés tipikusan a szőtt geotextíliák területe.

Ez a funkció nagy szakítószilárdságot igényel, tehát annál jobban tud erősíteni a geotextília , minél nehezebb. Díszburkolatok, illetve más térburkoló, talajtakaró anyagok (betonlapok, kulé kavics , murva, fenyőkéreg, stb.) alá is leteríthető, így jóval kevesebbet kell az illesztések mentén ill. Tehát kijelenthetjük, hogy a geotextília megkönnyíti az életünket és szebbé teszi kertünket! Medence alá így válasszunk. Geotextília segítségével a kerti medence élettartalma is kitolható, hiszen az ellenálló textilréteg nemcsak a területet egyenlíti ki, de megvédi a medencét az esetleges mechanikai sérülésektől (kavicsok, gyökerek) és a rothadástól is.


A tófólia és a geotextília együttesen nyújtja a tava biztonságát. Míg a tófólia a vízhatlanságért felel, a geotextília a tófólia sértetlenségéért. Járda vagy útépítésnél is érdemes geotextíliát térkő vagy egyéb térburkoló elemek alá. csatornán jár, ahol Megyeri Szabolcs kertészmérnök előadásában ismerkedhet a hazai klímán alkalmazható. A geotextíliát medence alá helyezve megvédhetjük annak élettartamát.


A geotextil, geotextília felhasználási területei A geotextil, a kavicsréteg alá terítve megakadályozza a felgazosodást és a kavicsréteg talajjal való összekeveredését, a kavics talajba süllyedését. A geotextil, a térkő burkolat alá fektetve terhelés elosztó rétegként megakadályozza a felület hullámosodását. Már jó ideje azon gondolkodom,hogy fel kellene szedni ,valahogyan kirostálni a homokot és visszarakni.


Ja ,ha nem raksz alá fóliát 2-év és vége! Nem csak a gaz miatt ,hanem benyeli a föld.

Továbbá használhatja kőágyás, mulcs alá , tóépítéshez tófólia alá , parkoló és járda alá. A talajtakaró nem csak a gyomosodást akadályozza meg, hanem talajréteg választónak és stabilizálónak is kivánló. A talajfólia nem szőtt, de átengedi a vizet (mikró polusain keresztűl), de a gyom-gaz és egyéb gyökerek. A mulcs az anyagát tekintve változatos lehet, elsőre mindenkinek a fakéreg ugrik be, ám lehet akár különböző méretű kavics , kőzúzalék, dizájner kertekben pedig akár üvegtörmelék vagy színezett műanyag granulátum is szóba jöhetnek.


Azt fontos megjegyezni, hogy sok gyomnak elég egy kevés összeállt por, és máris. Sőt, még a tófólia alatt lévő geotextília is csökkentheti az esélyét a tófólia kilyukadásának, ha beesik valami a tóba (persze ez ellen a tófólia felé terített geotextíliával is lehet védekezni). Amikor teljesítmény rész geotextília alá fektették a járdacsempe hogy. Belül a réteg nem fémes anyag ( kavics , homok) van erősítő réteget, erőteljes. Kiváló védelmet jelent a tófólia alatt, de sok helyen nagyon hasznos műanyag textil.


Az lenne a kèrdèsem hogy mulcs vagy kavics alá , a virág ágyás gazosodásának. Használható a termék, bár szerintem javasolt duplán hajtani, ha azt szeretnénk, hogy tartósan ne jöjjön át rajta a gaz. Az ár m²-re vonatkozik, minimális rendelés 2m².


Amennyiben több tekercset szeretne, az 2m² szorzatait tegye a kosárba. A PVC és gumi tófóliából készülő tavaknál valamint műanyag tómedreknél is geotextiliát kell a mederbe fektetni a kavics és gyökérszúrások, vakond ellen. A geotextilia egy igen hasznos termék, amire, a sokszínű felhasználási területből adódóan bárkinek szüksége lehet.


Leginkább a kertben használatos, mint talajtakaró a fenyőmulcs vagy murva alá illetve a kerti tavak szigetelésénél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések