2015. október 14., szerda

Penész a falon eltávolítás

A bórax segítségével ezeket a foltokat könnyen eltávolíthatod: két pohár forró vizet keverj el fél pohár bóraxszal, és egy szivacs segítségével tisztítsd meg az oldattal a szövetet. Néhány órát érdemes hatni hagyni, csak ezután tiszta vízzel átöblíteni. Ezzel a módszerrel a ruhákból is.


Mi okozza a penészesedést a falon ? Röviden: a túl magas páratartalom.

Ez kialakulhat a lakás nem megfelelő szigetelése, az elavult nyílászárók miatt, vagy azért, mert nagyon párás az adott helyiség. A konyha és a fürdőszoba falak a legveszélyeztetettebbek a penész kialakulása szempontjából. A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is.


Használata egyszerű: 1. Gyakrabban szellőztess. Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. A penész legnagyobb veszélyét a gombaspórák jelentik amely.

A közökbe helyezzünk ásványi rost szigetelőanyagot (6), s csak azután borítsuk be a felületet (7). A lapok rögzítéséhez csak galvánréteggel bevont csavarokat használjunk, nehogy a páradús levegő nedvességétől a csavarok megrozsdásodjanak, s penész helyett rozsdafoltok csúfítsák el később munkánkat. Olyan spóratarlókat hoz létre, amelynek darabja 50. Ezek mindegyike néhány nap alatt több millió új spórát hozhat létre! A falról hogy lehet a penészt eltüntetni?


Már próbáltuk ecettel, domestossal, penész ölővel. Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba. Ezért alakul ki a penész.


Tulajdonképpen arról van szó, hogy annyira masszív a szigetelőanyag, hogy semmi levegőt nem enged át, így a pára a falon csapódik le, ami penészedéshez vezet. Nedvesség forrása lehet például egy megrepedt vezeték a falban, papír és textil, ami magába szívja a nedvességet, és a penész melegágyává válthat. Nedves falon gyakran látunk penészfoltokat. Készítsünk oldatot rész szalicilsavból és rész spirituszból és kenjük be ezzel, vattapamacs vagy puha rongyocska segítségével a zöldes helyeket. Azonnal eltűnnek a foltok s az így kezelt fal hosszabb ideig penészmentes marad.


Penész a nedves falon. Különösen olyan helyeken. Ezeken a területeken gyakran megreked a nedvesség és a szellőzés hiánya miatt nem tud eltávozni, így a penész akadálytalanul növekedhet.

A penészes fal kezelésekor az első lépés tehát, ha penészfoltok jelennek meg a falon , hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a helység jól szellőzik -e. A fürdőszobában szereljünk fel. Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen, először is az okokat kell. A falon kialakult penészfolt lehet repedt vízvezeték tünete, melyet mindenképpen orvosolni kell, hiszen hiába távolítjuk el a penészfoltot, a vizesedés állandó, akkor a penész csak időszakosan tűnik el. Papirt a falta, megvasalni, és ha miden igaz megolvasztja a zsírt.


Falon még nem próbáltam, de ruháknál bevált. Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni. A legcsinosabb tavaszi kabát - mó ahogyan viselheted.


Az idei tavaszi-nyári szezon egyik nagy visszatérője a rövid szabású kabát. Persze, ezen nem nagyon lepődnek meg azok, akik követik a divatot: nincs olyan szoknya, nadrág, vagy akár top, fürdőruha, ami ne lenne trendi, ha derékszabással bír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések