2019. január 30., szerda

Norvég faházak

A Stinessen Arkitektur tervezte ezeket a modern faházakat a norvégiai Malangen-félszigeten, egy tehetős családnak és vendégbarátainak. Különleges élmény, norvég módra. Az egész “faház-falu” úgy lett berendezve, hogy tulajdonképpen egy ingatlant képezzen.


Norvég nyaralók gyönyörű környezetben. Faházaink a legkiválóbb finn faanyagból kerülnek kialakításra, közel éves tudással és tapasztalattal. Eleve szeretem a fából készült dolgokat, de a norvég faházak teljesen lenyűgöztek. Meglepő módon nagyrészt pont az egységességükkel, pedig micsoda individualistának gondolom magam.


De ha valami szép, abból nem gon ha. A Vino Veritas étterem Oslóban. Cégünk mobilházakat forgalmaz. Minden új, évszakos mobilházunk egész évben lakható.


A mobilházak bútorozva is kérhetőek, készen az azonnali költözésre. Az itt található mobilházaink egész évben lakhatók. Faház építése profi kivitelezővel.


Profifaházak, passzívfaházak építése, romokból faház építése, profifaház kivitelezővel. Ebben a helyes norvég faházban én is tudnék nyaralni. A norvég építészeti stílusjegyek és karakterek mind a tájhoz tartoznak, szerves részei annak. Felfedezhető a kontraszt a merev, szigorú, páncél szerű külső és a lágy, organikus formákkal átitatott belső tér között.


A fa, hullámszerű burkolat igazán különleges látvánnyal bír, ahogyan magtereamti a maga. Míg a városok központja modern, pezsgő és élettel teli, a színes faházak alkotta forgalmas kikötők mintha megálltak volna az időben. Errefelé járva lépten-nyomon történelembe botlunk, legyen az a Viking- a Kon-Tiki- vagy a Fram Múzeum Osló ban vagy akár egy-egy hegytetőn árválkodó erőd. Bár a faházak a kórházhoz tartoznak, a magányos elhelyezkedésük és a természetes környezetben lévő esztétikusságuk lehetővé teszik, hogy a saját kis helyüknek, ne pedig kórteremnek érezzék a betegek, és a látogatók számára is legyen elég hely – jegyzi meg a Snøhetta. A viktoriánusok a hegyekbe.


A településen ma egy öntöde és mintegy kétezer emeletes faház áll. A nagyméretű faházak egy-egy udvar köré csoportosulnak. A város középkori megjelenését az épületek sötétre festett rönkfa homlokzatának köszönheti. A zöldben és kékben úszó norvég tájak hűs csendjét csupán a jellegzetes, vörös színű faházak törik meg.


Ez még nem minden, hiszen a faházak esztétikus környezetet is teremtenek: norvég és japán felmérések bizonyítják, hogy a faházak pozitív hatással vannak lakóik egészségére és boldogságára. Jól ismert, hogy Oroszország már régóta híres a faházépítés hagyományainak erejéről, de ez nem az egyetlen olyan állapot, ahol történelmileg előnyben részesítették a faházakat. Például a norvég hagyomány, amit kitalált egy saját fejlesztésű technológia építési házak dvuhkantnogo fűrészáru, nem elismerni az orosz technológia és számos paraméter és. Ez a norvég hegyi házikó, melyhez két melléképület is tartozik, még festésre sem szorul.


Ide az ember tényleg csak beviszi a személyes tárgyait és máris egy gyönyörű otthon tulajdonosa. Félnapos fakultatív városnézés a norvég fjordok kapujában, mely a XI. Séta a történelmi Bryggen-negyedben, ahol régi faházak , macskaköves utcák, romantikus kis üzletek és kávézók nyújtanak egyedi és utánozhatatlan skandináv hangulatot.


Hagyományos vagy modern, Ön megálmodja, mi elkészítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések