2019. január 30., szerda

Lépcső járólap

Talán a legnehezebb rész a burkolólapok elosztása. Akkor esztétikus a lépcsőnk, ha a lépcső felszínén lévő fuga találkozik a lépcső alján (mélységén) lévő fugával. Ehhez bizony méricskélésre, számolgatásra és precizitásra (nameg járólap vágásra) van szükség.


Amikor készen vagyunk a burkolólapok. Fa járólapok lépcsőinkhez. Lépcsőjéhez jó néhány fa fajtából választhat, de mindegyiknél fontos kiemelnünk, hogy a fa egy élő anyag, ami egy adott felületen (lépcsőfokon, kapaszkodón) nem lehet sem színben sem erezetben teljesen homogén, és nem kerülhető el, hogy nem átmenő csomók, göcsök legyenek a felületen.

A süttői mészkő lépcső járólap felületén vagy sávban csúszásgátló kialakítása javasolt az igénybevett vagy a kültéri felületekre, a biztonságos közlekedés érdekében. A járólap mellett a teljes lépcsőfelület burkolásához válasszon megfelelő homloklapot is, illetve igény szerint szegélyt a falra. Lépcső élvédő, csúszásgátló lépcsőre, nagy anyag-, szín- és formaválasztéka raktárról, akár másnapi kiszállítással. A csúszásgátló kialakításnak köszönhetően megakadályozzák a lecsúszást is.


A háztulajdonos számára ez a húzott lépcső szemet gyönyörködtető szakipari mestermunka. A kényelmes lépcső legfőbb titka a méret. Ez a cm-es emberi lépéshosszhoz igazodik.


Leggyakrabban közintézmények lépcsőin láthasz ilyeneket. Ezek a legkedvezőbb árú lépcsőlapok.

Az ilyen helyeken nagyrészt használt, úgynevezett mákos gres lapokhoz is ilyeneket gyártanak. A másik, nem olyan elterjedt de nagyon mutatós a csőrös, vagy orros lépcsőlap. A legnépszerűbb laminált padlókat és parkettákat megtekintheti bemutatótermeinkben: Budapesten a Lurdy Házban, Home Centerben és Egerben a Royal Kerámiában. A csempe és járólap lerakása előtti felület előkészítési munkáknál jól bizonyította a mesterünk az önök szakmai javaslatainak realitását, odafigyelve a szigetelés és a ragasztóanyag kiválasztására, felkenésére, valamint a fugázás végrehajtására. Tisztelt Vásárlóink!


A koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel csornai bemutatótermünk megtekintése előzetes időpontegyeztetéssel lehetséges (időpontfoglalás itt) Kollégáink továbbra is dolgoznak, azaz interneten leadott rendeléseket visszaigazoljuk, az árukiadást, kiszállítást megszervezzük. Ahogy Önnek praktikusabb! A lépcső homlok burkoló lapjait is így kell felragasztani, ezzel elkerülve a ragasztó nélküli üregek kialakulását.


Más szempontból is jó ez a burkoló technika: Sokszor előfordul, hogy hamar igénybe van véve a lépcső burkolás, például nagy forgalmú lépcsőházban. Egy lépcső tervezésének néhány alap­adata: ha 70-cm-es, normál szintmagasságból indulunk ki, akkor ehhez fellépésre van szükségünk. Milyen a fagyállósága,kopásállósága,vagy éppen az anyag minősége? Zárt lépcső esetében a nyitottság illúzióját kell megadnunk az ott közlekedőknek.


Ezt világos színek, megfelelő világítás alkalmazásával érhetjük el. Ha készek vagyunk drasztikusabb beavatkozás végrehajtására is, akár a lépcső melletti fal egy részét helyettesíthetjük üveggel. Korlát vagy nem korlát? Igényes burkolatok óriási választéka jó áron: járólap és térkő, lábazati kő, fedkő, lépcsőlap és sok más az otthonszépítéshez! Tetők és kémények veszélytelenítése eltávolítása.


Csempe, járólap és parketta továbbá aljzatbeton és járda illetve térkővek felszedését.

Lakások családi házak kisebb építmények pl: garázsok, fészerek, melléképületek szétszedése. A bemutatótermekben a kiállított minták alapján talán nem tudja elképzelni, hogyan fog mutatni a természetes kő otthonában lerakva? A megfelelő színű burkolat kiválasztásának megkönnyítésére pedig a kőburkolathoz illő bútorokkal és dekorációs termékekkel rendeztük be a különböző helyiségeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések