2019. január 30., szerda

Hangszigetelés ajtóra házilag

Ajtó hangszigetelés házilag Sajnos már régi probléma a rosszul szigetelt ajtók (és túl hangos szomszédok) miatt fellépő hangterhelés. A gyárilag hangszigetelt ajtók nagyon drágák. De mi magunk tudunk ajtó hangszigetelés házilag készíteni ? Milyen anyagok tartoznak a hangszigetelő anyagok kategóriába?


Az esetek többségében egészen extrém dB számokkal szoktak megrendelőink megkeresni, majd miután tisztázzuk a kívánt hangszigetelő ajtó megjelenését, súlyát és legfőképpen árát, gyorsan elfelejtik azt és áttérünk az egyszerűbb. Ideálisabb megoldás, ha az ajtóra bútorlapból, vagy lécekből keretet készítenek, és e közé kerül a speciális hang gátló anyag. Ennek vastagsága általában 3-mm. Különféle anyagok használhatók hanggátlásra, pl. Hanno Protecto, vagy Phonestar lemez, vagy más nem túl vastag szálas szigetelő anyag.


Az a másik probléma, hogy bentrtől gondolom ugyanígy kihallatszanak a zajok. Képtalálatok - hangszigetelés ajtóra házilag További képek a következő kifejezésre: hangszigetelés ajtóra házilag Sértő képek bejelentése Köszönjük visszajelzését. Még egy kép jelentése Kérjük, jelentse a sértő képet.


A megfelelő hangszigetelés kialakítását két körülmény határozza meg: a hangforrás típusa és a zaj erőssége. Egyszerűbb a feladat akkor, ha a levegőben terjedő hangok kizárását kell megoldani, vagyis a tévéjét túl hangosan hallgató szomszédot, a kintről beszűrődő hangos utca zaját, vagy a kutyaugatást nem akarjuk. Hangszigetelés – hangszigetelő panelek. A Halltex belső hő-és hangszigetelő panelek hetven éve kerültek a finn piacra, és azóta már nem csak Finnországban használják kiváló hatásfokkal.


Magyarországon is több mint tíz éve jelen van. A faléceket a tökéletesebb hangszigetelés érdekében a mennyezetnél és a padlónál szi­getelőhabbal vagy habszivaccsal is ki lehet párnázni. Mindazonáltal ezek a megoldások is legfeljebb -kal csökkentik a zajszintet. A hangszigetelés lényegi problémáival sokan nincsenek tisztában, ez az építőiparban is egy kifejezett szakterület.


A szakemberek egyébként kizárják, hogy egy utólagosan beépített hangszigetelés tökéletes lehetne. A mennyezetet különösen nehéz egyedül hangszigetelni, érdemes szakemberre hagyatkozni. Budapest, Transzformátorgyár utca 1. HANGSZIGETELÉS - minőségi megoldás olcsón, szakszerű utólagos hangszigetelés - A Hang és Tűz Kft.


PhoneStar Csendlap termékkel, vállalva a teljeskörű tanácsadást és szakszerű kivitelezést is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések