2019. január 10., csütörtök

Jégvédő háló

Jégvédő háló alatti almaültetvény növekedési tulajdonságainak vizsgálata. Vizsgálatom célja az volt, hogy befolyásolja-e a jégvédő háló az alatta lévő fák növekedési tulajdonságait. M Topics: almatermesz.


Távérzékelésre, térinformatikai eszközökre alapozott vízháztartási vizsgálatokat is végeztek. Jégkár elleni háló és további termékek a Gazdabolt. Vizsgálataim célja a jégvédő háló alma gyümölcsös vízháztartására gyakorolt hatásának és a jégháló nélküli állományt érő fokozott vízhiány okozta stressz pigment tartalom és spektrális adatok alapján történő értékelése a növényi lombozat vizsgálatán keresztül.


This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. A pigment- és nedvességtartalmi eltérések mérése mellett termográfiai és spektrális elemzési módszerekkel is. A távérzékelésre alapozott technológia lehetővé tette, hogy a gyümölcsösök vízháztartását olyan eszközökkel is mérjék, melyekhez nem szükséges laboratóriumi felszerelés.


A nyári hőstressz ellen is védelmet nyújt a. A csonthéjasok eredményes ökotermesztésének egyik sarkalatos pontja a nagyszámú kórokozó és kártevő elleni hatékony védekezés. A megelőző (preventív) eljárások – mint például az ellenálló fajták, jégvédő háló vagy az esővédő fólia alkalmazása – mellett ma már rendelkezésre állnak hatékony közvetlen (direkt) védekezési módszerek is. A kutatás egyik résztvevőjét a Magyar Öntözési Egyesület is díjazta. A termékárakat és szállítási díjszabást az adott forgalmazó az utolsó ÁrGép-es frissítés óta esetleg módosította.


Minden ár az adott forgalmazótól származó bruttó ár, amely a szállítási költséget nem tartalmazza. Felhívjuk felhasználóink figyelmét arra, hogy a DEA Egyetemi IP és Könyvtári számítógépek elérési szintű dokumentumai kizárólag oktatási, kutatási, valamint saját tanulási célokra használhatóak fel, azt nem oszthatják meg az interneten és nem terjeszthetik. Vizsgálataink célja az volt, hogy rámutassunk a jégvédő háló milyen hatással bír az intenzív alma ültetvények főbb kártevő fajainak tér és időbeli eloszlására és tömegességére. Vizsgáltuk az almamoly (Cydia pomonella LINNAEUS) rajzásdinamikáját, és tömegességét, valamint az alkalmazott kezelések. A szüreti munkálatok bonyolultabbnak bizonyulnak az intenzív almásban, főleg a jégvédő háló miatt.


Jelenleg kiskocsira szüretelnek, és továbbiak beszerzését tervezik. Az önjáró szedőkocsi befogadóképessége nem elég a 3méter hosszú sorokban, és a jégvédő háló is „belóg” a sorközbe, ami további zavaró. Tervezem saját gépek beszerzését (traktor, permetező, sorművelő, elektromos metszőolló, pótkocsi, stb.) amelyekkel a jelenlegi bérmunkákat szeretném kiváltani. Fenti közvetlen és közvetett hatások miatt a jégesők elleni védekezés egyre fontosabbá válik.


Ebben meg lehet különböztetni üzemi és közösségi (térségi) rendszereket. Az üzemi rendszerek között két módszer jöhet számításba, mégpedig a jégvédő háló és a jégvédelmi ágyú alkalmazása. NövényvédeleSwitch-el védekezik virágzásban.


Metszés: nyugalmi állapotban történik. Metszési elve, hogy lentről indít új ágakat. A jégvédő háló esővédő fóliával van kombinálva.


Az ültetvény fölé kifeszített hálóval védik az almafákat a jégveréstől a topolyai mezőgazdasági középiskola tangazdaságán. A közel fél hektáros terület felett speciális jégvédelmi hálót feszítettek ki, ami a világban ugyan már nem számít újdonágnak, Szerbiában viszont még mindig kevés olyan gyümölcstermesztő van, aki ilyen módon nem csak a. Furafol Hungary Kft. ENO Kézi lendkerék daráló daráló zúzó hengerpár tengelyei rugóval feszítettek, az olcsóbb modellek fix tengelyeivel szemben. Az ENO sorozatot a kisüzemi és hobbi borászok igényeinek kielégítésére alakították ki.


Infrastruktúra: Vasbeton oszlopos huzalos támrendszer, törzsvédő háló Javasolt fajták: Goldrich (Sungiant), Pinkcot, Sylre Sylvercot A három éves vizsgálati eredményeink alapján kidolgozott alapszínskála a „Magyar kajszi” fajtacsoporthoz tartozó, és azzal azonos színcsoportba tartozó fajták szüreti időpontjának meghatározására alkalmas. A Kapcsolati háló kiegészítése a vizsgált cég hivatalos székhelyére bejegyzett egyéb cégekkel, egyéni vállalkozókkal, valamint a cégeken keresztül kapcsolható magánszemélyekkel. Ez az információs kiadvány bemutatja a főbb kórokozókat és kártevőket, és ismerteti a lehetséges pre-ventív és direkt védekezési eljárásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések