2017. április 10., hétfő

Ajtó szigetelése házilag

Ez egy régi módszer tudom, de talán akad olyan, aki nem ismeri. Kereskedelmi forgalomban kapható, ajtó -ablak szigetelő szivacs szalag néven. A szigetelés előfeltétele, hogy egy ablak vagy ajtó jól illeszkedjen, jól záródjon, rendesen rátakarjon mindenhol és jók legyenek a rés távolságok.


Kizárólag fa és műanyag ablakokkal foglalkozunk. A felmérés során munkatársunk részletesen tájékoztatja Önt a lehetséges megoldásokról és az azokkal elérhető. Energia költségeink mintegy -át fűtésre fordítjuk, így itt tudjuk a legegyszerűbben a legtöbbet.

A gyárilag hangszigetelt ajtók nagyon drágák. De mi magunk tudunk ajtó hangszigetelés házilag készíteni ? Milyen anyagok tartoznak a hangszigetelő anyagok kategóriába? A lemez hajlékony, alkalmazásánál nem akadály a bonyolult formák és íves felületek szigetelése sem.


This feature is not available right now. Ajtó -Ablak javítás szigetelés. Please try again later. Csináld magad ablakszigetelés.


Szeretsz barkácsolni, van műszaki érzéke szereted az új kihívásokat és rosszul szigeteltek a nyílászáróid akkor itt a helyed.

A bejárati ajtó szigetelése Unalomig ismételt mondás, hogy az utcát nem szabad fűteni – persze nem mindenkinek az utcára néz a bejárati ajtaja , de tény, hogy amennyiben nem szeretnénk pazarolni a fűtéssel, „kiszöktetni” rengeteg meleg levegőt akár az udvarra, az utcára, vagy a lépcsőházba, nagyon oda kell figyelnünk az ajtó szigetelésére. A hangszigetelt ajtó hangszigetelő és hangelnyelő képessége megoldást jelent magánszemélyek, céges tárgyalók, oktatási, egészségügyi és közintézmények, irodaházak, szolgáltatócentrumok, szalonok, masszázs, fitness és sport létesítmények, vendéglátó egységek, hotelek, szállodák számára, illetve bármely, nem megfelelő zajvédelemmel ellátott ajtó esetében. Az új burkolattal ellátott ajtók súlya szinte nem változik, nem terheli jobban a réginél a pántokat, és nem utolsó sorban többé nem kell festeni az ajtó felületét. Ha azt veszi észre, hogy nyílászárója lóg, nem záródik rendesen, mielőtt újat vásárolna, érdemes megjavíttatni, mert az új ár töredékéből megúszhatja! A szilikongumi előnye, hogy a használat alatt sem keményedik meg az évek alatt, így egy egyszeri beruházással az ablakszigetelés, hőszigetelés és hangszigetelés hosszú időre megoldódik.


A fűtésszámlán jelentkező megtakarítás … Egy kattintás. Kétszárnyú bejárati ajtót szeretnék hőszigetelni, mert a réseken süvít be a szél. Kérdésem, hogy van-e valakinek bevált házilag megoldható szigetelése , vagy ha nincs, de csináltatott már ilyesmit, egy jó szakember neve, elérhetősége is nagy segítség lenne. Szétvésett ajtó belsőt kéne beragasztani és újra bevésni a zárakat, hozzá javítani a keretet (nem tudom a szakkifejezéseket) és szigetelés is kéne rátenni. Meg pár kisebb egyéb javítás lenne még rajta.


A keret összeszerelése előtt, állítsa be az ajtó szélességét, és megfelelő méretű távtartó lécet helyezzen el az ajtófélfák közé. Megfelelő mennyiségű Bison „PU Max Wood Adhesive” faragasztóval kenje be mindkét oldalán fát, és állítsa össze a részekből az ajtókeretet. A dupla szárnyú ablakok szigetelése esetén a belső szárnyakon ajánlott elvégezni a fenti műveletet! Ez hőtechnikai szempontból némi veszteséggel jár, viszont páratechnikailag hatalmas előnye, hogy nem fog patakban folyni a víz az ablakon! Cégünk mintegy éve foglalkozik bejárati ajtók forgalmazásával, vásárlóink nagy megelégedésére.


Választékunkban megtalálható a műanyag-, acél- és a fa bejárati ajtó is, így alapanyag tekintetében teljes a választékunk, azonban a bejárati ajtó üzletágunkat a továbbiakban szeretnénk bővíteni is, prémium kategóriás ajtókkal. Ezután rögzítsük a képen látható módon az 5×cm-es alapgerendákat. Az ajtó helyét persze hagyjuk ki.

Ezen a fotón látható az elkészült faház szerkezete. A tartógerendák nagyjából centire vannak egymástól. A vízszintes és függőleges gerendákat minden találkozási ponton L alakú szögvasakkal. A családi házak szigetelése során az lenne a legjobb, hogy az egész házat egyszerre lehetne felújítani, ez azonban több millió forintos kiadás.


Az ablakok cseréje után következhet a homlokzat szigetelése. Nem biztos, hogy ebbe a felújításba bele tud kezdeni most. Ezért érdemes a hőszigetelés lépéseit megtervezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések