2017. február 1., szerda

Penész ruhából

Hogyan kell eltávolítani ruhából a penészfoltot? Válaszok a kérdésre. Ha a fehérnemû penészfoltja új keletû, akkor a legcélszerûbb -os citromsav-oldatba áztatni a ruhadarabot.


A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű. Ezért célszerű inkább megelőzni a penész kialakulását, mint utólag orvosolni a problémát. Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is.


Amennyiben vegyszerekkel küzdesz a penész ellen, csak tetőzöd a bajt… A penészgombák – ahogy a vegyszerek is – olyan betegségek okozói lehetnek, mint az allergiás eredetű szénanátha, asztma, de fertőzést, irritációt is kiválthatnak. Hogyan lehet eltávolítani a penészt a ruhákból a népi. A mosás helyett fehérítős áztatást is adhatunk a penészes ruhának.


A penész legnagyobb veszélyét a gombaspórák jelentik amely. Ha ruhából akarod kitisztítani a penészt, áztasd be két pohár bórax és két. Ha vastagabb, makacsabb penészréteget akarsz.


Tinta- és filcfolt kiszedése ruhából. Az aceton a legjobb oldószer a toll és filc okozta foltok ellen. Egyes anyagokban az aceton kárt tehet, ezért először csak kis területen alkalmazd.


Ha acetont nem használhatsz, helyettesítsd alkohollal. Mivel az alkohol kevésbé hatékony, többször kell vele megismételned a tisztítást. Házi fegyverek penész , rozsda és tinta ellen. Szerencsére ezekhez is létezik néhány bevált praktika.


A penészfoltos lepedőket, ágyneműket vagy terítőket sós, szalmiákszeszes vízben tanácsos kimosni. Amit mindenképp vizsgálj át:a szobanövények cserepeit,a konyhai mosogató mögötti területet, ajtó környékét. Használata egyszerű: 1. Gyakrabban szellőztess. Penész a bútorokon, ruhákon, táskán.


Sokáig mosódió plusz mosószóda volt a megoldás a gyerekeknél kezdődő ekcéma miatt (ebben az esetben nagyon körültekintően kell bánni minden szerrel, ami allergizálhat, pl. a mosószerrel is), de a mosódió egy érdekes trutymóréteget vont a mosógép szűk gumipántjába, majd jól bepenészedett és nem akart kijönni, hiába mostam át sokszor ecettel, de talán nem voltam. A legkézenfekvőbb ellenszer, ha magát a párásodást akadályozzuk meg, elsősorban gyakori és alapos szellőztetéssel, de van, ahol és amikor ez nem megoldható, például télen nem lehet egész nap kereszthuzatot csinálni, és az is előfordul, hogy hiába minden légáramlat, a penész vígan terjeszkedik a falunkon. Sok mindenhez kötelező a szódabikarbóna használata, mint például a finom, puha mézeskalács, vagy a sütősúrolás, sőt, itt a PROAKTIVdirekt magazinban is megosztottunk veletek már jó néhány házi praktikát a fehér porral.


Mielőtt megpróbálná ecettel eltávolítani a foltokat, próbálja ki az Arielt! Biztos lehet benne, hogy eltávolítja még a penészfoltot is a ruháról. Sokan a sósavra esküsznek, de már kaphatóak, korszerű penészgátló és eltávolító készítmények is. A mosógépben használjunk ecetet és a legmagasabb hőfokon mosassuk át a gép belsejét. Aki érzékeny rá, csak maszk használata mellett fogjon bele a penész eltávolításának, mert légzőszeri megbetegedéshez vezethet.


Bab - bokros- és karósbab nagyobb terméshozama, ideális vegyes kultúrák. Dió - felfrissítése. A keverékkel dörzsöld be a penészes ruhát és hagy hogy megszáradjon.


Ismételd meg ezt addig, amíg a penész el nem tűnik. Ruhából a penész foltot mivel tudom kiszedni? Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődésh.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések