2016. október 6., csütörtök

Kőzetgyapot súlya

Még egy fontos területet említhetünk a kőzetgyapot felhasználására, ami a szarufák közötti szigetelés, itt is a legkisebb testsűrűségű kőzetgyapotot helyezik előtérbe. Nagyon fontos megemlíteni a kőzetgyapot tűzállósági tulajdonságát. Maga a kőzetgyapot nem éghető anyag, tehát egyáltalán nem tűzveszélyes.


Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer megrendelése előtt fontos figyelembe venni! A hőszigetelő alaprendszerben szereplő mennyiségek gyártói ajánlás alapján és a Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség (MÉSZ) Kivitelezési irányelv homlokzati hőszigetelő rendszerekhez előírásai szerint lettek meghatározva, ezért a hőszigetelő rendszer kivitelezéshez szükséges.

A vakolható kőzetgyapot nagy súlya miatt nem merném biztosra mondani, hogy a régi nádas vakolat elég stabil felületet biztosít majd a szigetelésnek. Rockwool és Knauf kőzetgyapot , Ursa és Knauf üveggyapot, Austrotherm, KingStone, Graymix polisztirolok, rendszerszinten minden mennyiségben! Amennyiben a rendelt mennyiség meghaladja a maximum terjedelmet és vagy a maximum súlyt, abban az esetben kétszer számítjuk fel a fuvardíjat!


A homlokzatok szigetelésének fontos célja a fűtésszámlák csökkentése. A ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hőszigetelő képességének köszönhetően a falakon fellépő hőveszteség minimalizálható, másképp szólva a fűtött levegő az épületen belül marad. Vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal.


Tökéletes megoldást jelenthet a Rockwool Frontrock Max E homlokzati kőzetgyapot. Budapesten a hőszigetelő anyagok készleten vannak vagy rendelésre érkezik.

A jövő épülete még ma. A fenntartható épületekhez modern és környezetbarát anyagok szükségesek. A Kingspan munkatársai mindig fejlesztik termékeinket és tevékenységeinket, figyelemmel a környezetre.


Héjazattartó gerendarács elhagyása esetén a hőszigetelésnek lépésállónak kell lennie, mivel a héjalás, a hó és a szél terhei, a beépítés során a kivitelezők súlya rajta keresztül adódik át a szaruzatra. Ilyenkor a Hardrock MAX lépésálló kétrétegű (inhomogén) hőszigetelő-anyagot javasolt alkalmazni. A kőzetgyapot súlya nm-ként kg körül van. Ez a 8kg extra teher nem fog a födémre vagy a ház állagára károsan hatni? Előre is köszönöm a választ.


A hanghullámokat megtöri és jelentős részben el is nyeli. A tűzgátló gipszkarton 1mm lap üvegszál-merevítéssel lett ellátva, mely meghosszabbítja a lap ellenálló képességét tűz esetén. Rockwool Multirock hőszigetelő kőzetgyapot lemez 8Ft,- helyett 6Ft,-Rockwool Multirock.


Tetőterek, padlásfödémek, külső falak utólagos belső hőszigeteléséhez, fafödémek és álmennyezetek hő és hangszigeteléséhez kifejlesztett hőszigetelő kőzetgyapot lemez. Szigetelőanyag termékeink környezetbarátok, energia takarítható meg alkalmazásukkal és fenntartható, élhető jövőt biztosítanak számunkra. Arra figyeljen, hogy a két lap közé a megfelelő hangszigetelés érdekében tegye be az üveggyapot vagy kőzetgyapot betétet. Amint kész fal, már kezdheti a lapok hézagolását, és amint ez megszára már festheti vagy tapétázhatja is a falat.


Gipszkarton fala óra alatt kész lehet, ha úgy áll hozzá.

Ami még nagyon fontos, hogy sokkal hosszabb dűbelt használjuk, hogy biztosan kapaszkodjon a falba! Miért nem ajánlatos vályog falak hőszigetelésére az Eps hőszigetelő lap? A grafitadalékos EPS nyolc tengely közül négyen a legjobb értékelést kapta. Minőségi termékeinkkel – ásványgyapotok, extrudált polisztirol lapok, páratechnikai fóliák és kiegészítők, műszaki szigetelések - le tudjuk fedni a hő- és hangszigetelés területein létező valamennyi igényt, minden alkalmazási területen. Rigips normál gipszkarton lapok.


Tiszta, könnyű és gyors építkezés normál igénybevételű helyiségekben. Lépésálló szigetelés, hőszigetelés akciós áron, energetikai tanácsadással, országos kiszállítással. Amennyiben a falban kőzetgyapot vagy üveggyapot szigetelés van, a hangszigetelő tulajdonságok javítása érdekében az ajtótok és a profilok között keletkezett üreget is ki kell tölteni szigetelőanyaggal.


A tok bezárását megelőzően az UA, UW és CW profilokat is ki kell tölteni szigetelőanyaggal majd ezután lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések