2016. október 31., hétfő

Ablak k érték

Az ablak profilra számolt hőáteresztő képességet mutatja. Az alap légkamrás mm vastag ablak szerkezetek esetében ez az érték Uf=1. Ablak , ajtó üvegtípusok. K vagy U értéke: Az üveg K értéke az üveg hőveszteségi értéke, ami az alap 4-16--es üvegnél K =6-8.


Ez az érték is már egy jó értéknek számít, de ez a szám minél alacsonyabb annál jobb az üveg hőszigetelése. Műanyag ablakok U-értéke U érték mit is jelent ez valójában?

Az U-faktor változása jelentős befolyással lehet a teljes épület energiateljesítményére, annak ellenére, hogy a teljes ablakfelület az egész épületnek mindössze elenyésző hányadát teszi ki. Tehát, nem fordul elő, hogy az ablak nyíljon és bukjon is egyazon időben. U vagy k érték – mit mutat ez nekünk? Ez nem más, mint a hőátbocsátási tényező betűjele. Itt mondhatjuk azt, hogy.


A legtöbb nyílászáró meg is felel a kritériumoknak, és Önnek sem érdemes rosszabbat választania, hiszen az alacsonyabb UW- érték alacsonyabb fűtésszámlát jelent majd. Az ablakok hőszigetelését az ablakok – K értékben szokták megadni. A K érték mai műanyag ablakok estén s K érték között mozog.

Minél kisebb ez az érték , annál jobb az ablak hőszigetelése. Azonos árkategóriában fellelhető, különböző anyagból készült, ablakok között a műanyag ablakok hőszigetelő. A kis U- érték azt jelenti, hogy a hő- és energiaveszteség csekély – a szerkezeti elem jól szigetelt.


Energiatakarékos, hosszú élettartamú, könnyen karbantartható ablakra lenne szüksége? Mi más jöhetne szóba, mint egy jó minőségű műanyag ablak ? Mindamellett, hogy ezen tulajdonságokkal rendelkezik, kiváló ár- érték arány jellemzi valamennyi termékünket. Vagy a régi már nem zár úgy. Az U érték és K érték egyforma fogalom.


Pár évvel ezelőtt a K érték elnevezés volt a jellemző, manapság az U érték kifejezést használjuk. Mit is jelöl pontosan a nyílászárónk üvegén ez a jelölés? Nyílászárók minőség függőknek. Mi a hírhedt K érték a műanyag nyílászáróknál ? Ez a hőátbocsátási tényező. Régen K betűvel manapság inkább U betűvel jelöljük.


A „ K ” a szabadba jutó hőenergia mennyiségét jelenti. Ezzel elérjük, hogy nincs kellemetlen hideg érzetünk az ablak közelében, tehát javul a komfortérzetünk, végül, de nem utolsó sorban energiamegtakarításhoz, és így megtakarítást is eredményez. HEVESTHERM ablakok.


Tanács: Óvakodjunk az építőanyag kereskedők közléseitől, tisztelet a kivételnek, általában nem szakemberek, nem is értik, hogy mit íratnak ki az oldalukra, tapasztalatom szerint pontatlanok vagy légből kapott lambda veszteségi értékeket közölnek, az eltérés lehet akár is, hasonló a WinWatt és társai globál táblák.

Tudjuk, hogy minél alacsonyabb számot látunk az Ug érték mögött, annál jobb az üveg hőátbocsátási tényezője. Ug érték mellet az Uf ( ablak tokszerkezet) és az Uw (teljes ablak hőátbocsátási érték ) értékeket is komolyan tanulmányozni. A k vagy U érték hőátbocsátási tényezőt jelent. Ezzel az értékkel fejezik ki az ablakgyártók, hogy milyen az általuk forgalmazott nyílászáró, műanyag ablak , műanyag ajtó hőszigetelése.


A Salamander Stremline talán a profil gyártó legjobb ár érték arányú ablaka. Ez amúgy a mi kínálatunkra is igaz, hiszen amióta elérhetővé vált kínálatunkban, ha nem is a legkeresettebb, de mindenképp az árajánlatkérések legtöbbször választott ablak lett. Fa ablak , faablak egyedi méretre panellakásba Budapesten.


W energiának megfelelő hő távozik, abban az esetben, ha a külső és belső tér hőmérsékletének a különbsége Celsius fok. A hőveszteség mértéke egyenesen arányos a. A „ K ” vagy „U” érték a hőátbocsátási tényező mértékét jelöli. Jelentésük ugyan az, a különbség pusztán annyi, hogy manapság már az „U” értékkel jelölik.


Minél alacsonyabb ez az érték annál jobb a vásárolt ablak vagy ajtó hőveszteségi mutatója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések