2016. október 10., hétfő

Nútféderes hajópadló

Borovi járó hajópadló 20x1AB min. Svéd import borovi hajópadló , 1mm szélességben, négy oldalon nútféderes profilkialakítással, ebből adódóan rendkívül gazdaságossan használható fel, gyakorlatilag vágási hulladék keletkezése nélkül. Hajópadló vásárlása és rendelése az OBI-nál. Nagyon fontos mérések közé tartozik a páratartalom és nedvességmérés amely előfeltétele a hajópadló minőségi lefektetésnek. Az aljzat vízszintbe állítása önterülő anyaggal.


Kiváló minőségű ROCKWOOL hő és hangszigetelő lemez.

Az idő során napjainkban újra előtérbe kerül valódi fa hajópadló , hiszen jó hang és hőszigetelő képességgel bír. Antisztatikus, könnyű tisztán tartani és nem vált ki allergiás tüneteket. Emellett a hajópadló környezetkímélő, mivel gyártása káros anyag kibocsátástól mentes. Nútféderes járó hajópadló. A hajópadlók összeillesztés után teljesen sík, mintázat nélküli felületet képeznek.


Járófelületi lucfenyő hajópadló mm vagy mm vastag B-C minőségben. A fózolt hajópadló külső burkolásra is kiválóan alkalmas. Ez esetben kiemelten ügyelnünk kell a faanyag UV- álló festékkel való kezelésére, mely óvja a káros napsütéstől, nedvességtől és gombáktól.

A különféle fa padlóburkolatok között a régebben már szinte elfeledett hajópadló újból divatba jött. A fából való építkezés és a faanyagok lakásban való használata reneszánszát éli. Feltehetően ez is döntően befolyásolja újbóli kedveltségét, ám legalább ilyen előnyős az a tulajdonsága, hogy viszonylag könnyen és gyorsan lerakható, hasonlóan a laminált. Szibériából származó, nagyon sűrű szálszövésű, különleges hajópadló. Egyediségét a színe és a rusztikus erezete, tartósságát a keménysége adja.


Ez a vörös fenyő termék, tárolók, faházak, garázsok készítésére, de bármilyen kültéri burkolásra is kiválóan alkalmas. Lehet nyári kánikula vagy zord téli. A hajópadló lefektetésekor többnyire hulladék is keletkezik, hiszen a faanyagot a helyiség méretéhez igazodóra kell szabnunk. Ha a deszkák hossza alig haladja meg a szükséges hosszméretet, a leeső hulladék kárba vész, hiszen az cm-nél rövidebb darabokat már nem tudjuk a párnafákra rögzíteni. OSB l5mm toldós nútféderes formaldehid mentes.


Amerikában már több évtizede gyártják és használják, ezt az egyedi tulajdonsággal rendelkező préselt falemezt. A modern építőanyag! A deszkák éle nútféderes kialakítású, hosszuk m-es.


A hajópadlót rögzíthetjük OSB lapokra, de ragaszthatjuk közvetlenül az aljzatbetonra is. Egyenes, száraz, pormentes felületre lesz szükségünk, a rögzítéshez hajópadló rögzítő kapcsokat is használhatunk, melyeket beütős tiplivel rögzítünk az aljzatba. Az OSB az angol Oriented Strand Board kifejezés rövidítése,amely Irányított szálú lapot jelent. Alapanyaga hosszú szálú faforgács amit magas nyomáson3barés hőmérsékleten préselnek egybe.


A faforgács háromrétegű.

HAJÓPADLÓ - 9x16x400cm (32m2) Leírás: Csiszolt felülettel egyenértékű, nútféderes csatlakozású burkolóanyag. Sokoldalú felhasználást tesz lehetővé kül- és beltéren egyaránt. Használható falak, mennyezetek, homlokzatok burkolásánál.


A nútféderes , azaz horonyeresztékes OSB a horony vagy más néven csap alapú kötésmódra alkalmas. Ezeket a nútos OSB lapokat jól használhatjuk padlások járófelületének kialakításához, kitűnően alkalmazható laminált és svédpadlók alapjaként, ezt a kötésmódot alkalmazzák gyakran parkettázásnál vagy téglarakásnál is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések