2015. március 3., kedd

Hideg aszfalt

A BITU Master hideg kátyúzó keverék könnyen felhasználható hideg aszfalt , mely téli időszakban is megfelelő fedést biztosít a sérült útfelületeken. A hidegaszfalt keverék kátyúba történő bedolgozás után akár már azonnal, pár órán belül forgalommal terhelhető, rugalmas, utántömörödő felületet biztosít. Gazdaságossága miatt, kis felületű javításoknál is alkalmazható. Gyors megoldás kis felületű aszfaltpótlásokhoz, átvágások javítására, kátyúzáshoz.


A felület előkészítése után bitumenemulzió kellősítéssel azonnal bedolgozható.

Ezután már csak a tömörítés van hátra, amely megoldható kézi döngölővel, lapvibrátorral, vagy hengerrel. A hidegaszfalt könnyen felhasználható hideg kátyúzó keverék, amely téli időszakban is megfelelő fedést biztosít a sérült útfelületeken. A hidegaszfalt -keverék kátyúba történő bedolgozás után akár már azonnal, pár órán belül forgalommal terhelhető, rugalmas, utántömörödő felületet biztosít. Ez a Mapei-Polyglass által gyártott hidegaszfalt az útjavítás és karbantartás gyors munkavégzést és problémamentes bedolgozást biztosító ideális anyaga. Az aszfalt egy természetben előforduló szénhidrogén kőzet, amely kőolaj szilárdnak tűnő módosulataként a földfelszínen is előfordul.


Leggyakoribb felhasználása az aszfaltburkolat, ami bitumen kötőanyagú, természetes és mesterséges adalékanyagokat, kőzúzalékot, homokot, illetve mészkőlisztet tartalmazó építőanyag. Recomplex hideg kátyúzó keverék - utólagos, aszfaltbontásos munkákat követő felület helyreállítására - lakossági felhasználásra (járdák, garázsok, melléképületek, istállók stb. burkolása) - melegítés nélkül felhasználható - kötési reakció csak a bedolgozás folyamán keletkező.

A Duna aszfalt képviselője szerint nincs labor, amely a végeredmény alapján ki tudná mutatni, hogy hideg vagy meleg eljárással készült-e az adott útszakasz. Mi is megnéztük, higgyék el, külsőre pont ugyanúgy néz ki, mint más friss aszfalt. De így is nagy a por, kocsi is csupa kosz állandóan. Hideg aszfalt az útra?


Hiába szólok az önkormányzatnak, tojnak rá, amúgy is. Kb 8-méter hosszú részt kellene. SIL hidegaszfaltunkat kiváló minőségű német kötőanyagból állítjuk elő. E hideg kátyúzó keverék aszfalt és beton útburkolatok kisebb felületű hibáinak, kátyúinak tartós javítására gyorsan és hatékonyan (pl. ütőkátyúk és felfagyások megszüntetésére) használható. Cégünk a Recomplex hidegaszfalt gyártása és forgalmazása mellett hígított és lágy bitumenek gyártásával és nagykereskedelmével, illetve egyéb útépítő bitumenek, bitumen adalékanyagok nagykereskedelmével, valamint hígított bitumennel történő felületi bevonatok készítésével foglalkozik.


Az Eco- aszfalt különleges adaléka egy hideg kötőanyag, melyet négy komponens egyedülálló kombinációjával állítanak elő. Az Ecobond nevű összetevő vízben oldott kémiai polimer és speciális bitumenemulzió keveréke. A kötőanyag különleges összetevőinek hatására a kőváz finom szemcséi között képződött.


A korszer ű aszfalt finiserek szintvezérléssel m űködnek. Kezdetben szinte csak bitumenemulzió szórással foglalkoztunk, jelenleg teljes körű útépítési kivitelezéssel , gépkölcsönzéssel ,útépítési bitumen termékek, bitumen szalag, hideg aszfalt , geotextilia és aszfaltrács forgalmazásával is foglalkozunk. A bitumenemulzió kátyúk javítás előtti, vagy aszfaltfelületek új réteg felhordása előtti alapozására valamint hengerelt martaszfalt felületek megerősítésére szolgál.


Raklaponként a BIG BAG zsák tartalma 900kg ömlesztett hideg aszfalt.

EXCEL Tartós hidegaszfalt. Termékünk ömlesztett kiszerelésben kapható. A Recomplex ömlesztett.


Ilyenkor még hideg az aszfalt , így könnyebb megcsúszni az utakon, hiszen téli gumit motorra még nem találtak ki. A jelenlegi gépek abroncsai – akármilyen jó minőségűek is – nem ilyen időjáráshoz valók. Kinn hét ágra süthet a nap, ettől az út burkolata még hideg.


Aszfaltozás Magyarország területén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések