2018. július 31., kedd

Lépésálló szigetelés parketta alá

A parketta alátét lerakása. Az Isoplaat parketta alátét lapokat beton, vagy fa alapzatra rakjuk le. Célszerű a csomagokat a lerakás helyén a felhasználás előtt órával kibontani, hogy a parkett alátét lapok és a helyiség páratartalma kiegyenlítődjön. A lépésálló kőzetgyapot vagy lépésálló hungarocell szigetelés helyett azonban még jobb lenne alufóliával kasírozott poliuretánhab szigetelést (pl.


Bachl PIR ALU) rakni a padlófűtés alá , mert a poliuretánnak még jobb a hőszigetelő képessége, mint a lépésálló kőzetgyapotnak vagy a hungarocellnek. Elegendő az eps 100-as szigetelés 2x10cm-ben? Vagy eps 150-es kell már?

Nem fog megsüppedni? Mik a tapasztalatok? A rétegrendek: Szerelőbeton,vízszigetelés,tech. Elsősorban laminált parketta alá ajánljuk. A lapok porózus szerkezete jó hőszigetelést.


Laminált padló Alátétek és kiegészítők. A Diego kínálatában többféle alátét is megtalálható, hogy a helyiség és a burkolási munka körülményeihez megfelelőt választhassa ki. Ha mindenképpen lépésálló szigetelést akarsz “közvetlenül” berakni a laminált padló alá , akkor a fő kérdés, hogy tudod-e úgy eloszlatni a terhet, hogy az alátét ne tömörödjön adott pontban többet, mint a laminált padlónál elvárt mm-es aljzategyenlőtlenség.

Kell még valami a laminált alá ? Lépésálló szigetelő anyagok leggyakoribb típusa az EPS-1lépésálló polisztirol, úsztatott aljzatbeton, padlófűtés rendszerek és szárazpadló rendszerekben. Lépésálló szigetelés , hőszigetelés Lépésálló hőszigetelés akciós áron, energetikai tanácsadással, országos kiszállítással. A terhelésnek kitett helyeken, vagyis ahol járnak jellemzően a padlón, illetve a padlástérben, lépésálló hőszigetelést kell alkalmazni, melynek típusa EPS 100. XPS) csak vagy mm-es padló esetén javasolt – szintén az előbb említett leszorító erő miatt – illetve a szalagparketta alá tökéletes választás.


Természetesen ebben az esetben is fontos a jó aljzat. Thermo XPS: ahogy a neve is utal rá, ez egy speciálisan padlófűtésekre kifejlesztett alátét. Polisztirol lépésálló szigetelés kitűnő választás aljzatbeton hőszigetelésére.


Elektromospadlofutes-hoszigeteles. Ajánljuk járólap , padló, parketta , laminált padló , szőnyegpadló és egyéb burkolatok alá. Az ajánlott hőszigetelő lapoknak nagyon magas a. Hőszigetelő lapokat használjuk a fűtőszőnyeg rendszerek. Nyugodtan lehet alá tenni sőt annál melegebb. A csupasz betonra tennénk le a lépésálló szigetelést ! A párafékező fólia közvetlenül az aljzatra kerül, cm- es.


Elvileg nem tartanám olyan szörnyűnek ha fa alá nem kerül külön hőszigetelés, de azért csak jobb ha igen. A párnafás megoldás nem nagyon tetszik, gondolom előbb-utóbb elkerülhetetlenül nyekergős lesz, inkább fektetném sima felületre.

Elérendő cél, a parketta öntartásánál fogva a súlytól (lépés, bútorok) ne süllyedjen be. A párnafa szélességének szorosának megfelelő csíkokat kell a párnafa alá rakni, amivel a hangszigetelő anyagon a terhelést el lehet osztani. Padlóalátét kategóriában termék közül választhat a Praktiker webshopban.


Teremtsen egyedi enteriőrt, válasszon Praktikusan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések