2018. július 26., csütörtök

Kerti csap szigetelése

Jól használható a hab kültéri csövekhez és kerti csapokhoz is, mert kitűnően tapad a fémhez. Készítsen vízálló lemezből védődobozt a csap és a cső köré, majd töltse ki a habbal. Késsel kaparja le a csap elzárókerekéről a fölösleges habot, végül.


Sebestény István (Budapest) megoldása biztosítja, hogy ne kelljen a téli hideg napok alatt sem vízteleníteni a ház falán lévő csapot: egy műanyag (festékes vagy savanyúságos) doboz tetején nyílást vágott, hogy a csap (leszedett nyitókarral) átférjen rajta, majd a fedelet két tiplibe hajtott riglivel a falhoz rögzítette. Először a csap betétjét kell megvizsgálni. A régebbi orsós tengelyű csapoknál az is előfordulhat, hogy az orsó kissé megnyitott állapotában kellemetlen, kattogó zajt hallat.


Ez kopott orsóra utaló jel, és ezen már csak a komplett betétcsere (ún. szelepfelsőrész) segíthet. Milyen jó lenne, ha nem kéne lezárnom télire a kerti csapot! Ha van kertje, esetleg hétvégi telke, bizonyára ön is ismeri az őszi-tavaszi időszak nagy kerti dilemmáját: nyitva maradhat-e még a csap , vagy le kell már zárni? Morgan kapitány: Nézzük csak: 1. Tevékenységi körünk kezdetben import, export, gyártás és nagykereskedelem. Ebben a videóban a kerti kút víztelenítéséről van szó, a téli fagyok előtti téliesítésről.


Két módszert is megmutatok. A csap elzárását követően a kifolyó szelepet ki kell nyitni, ekkor történik meg a víztelenítés, melynek során jellegzetes hangot hallatva levegő kerül a kerti csap föld feletti részébe. Ha ezt a hangot nem hallja, a csap nem működik, ebben az esetben mindenképpen kérjen segítséget szakembertől. A földalatti csapot.


Elsőre talán ellentmondásosnak tűnhet ez a szabály, de gondoljuk át jobban: a bekötési vízmérő a felhasználó ingatlanán található, így annak védelméről nem is tud más gondoskodni, csak ő maga. Előzze meg a kellemetlenséget, és készítse fel kültéri vezetékeit, kerti csapjait a zord időjárásra! A kültéri vízcsövek fagyvédelme fontos lehet akkor, ha télen is használni szeretnénk a kerti csapot.


Strang elzárók cseréje golyós csap utólagos beépítése. Udvari, kerti szennyvíz és nyomó vezetékek kiépítése akár földmunkával! Kerti csap csere , kerti csap kialakítása, kerti nyomó, lefolyó vezeték cseréje kiásással.


Locsoló mérő kiépítése, karbantartsa, cseréje. Tervvel a Vízművek felé. Hőszigetelő lap és tekercs. A szigetelés az épületek lelke. Időnk nagy részét töltjük otthon, a munkahelyen az iskolában, ezért nagyon fontos, hogy ezek miként vannak szigetelve.


A csöpögő csap többnyire a cserét megtakarítva is, olcsón megúszható, ha azonnal szól nekünk. A WC tartály szivárgását nem mindig könnyű észrevenni, pedig ez is hasonló nagyságrendű fölösleges kiadásokat eredményezhet. Sokszor a jakab- csap vízkövesedése miatt keletkeznek szivárgási gondok. Garantáljuk, hogy elégedett lesz a hozzáállásunkkal és a munkánkkal.


Mosolyogni és örülni fog mert határidő előtt elkészül a tározó szigetelése. Folyamatosan szigetelünk az egész országban és még egyetlen panasz sem érkezett a munkánkra. Tófólia Gurut választja. Még nincs vége, olvasson tovább!


A nyári hónapokban viszonylag kevesen gondolnak arra, hogy hogyan védekezzenek télen a hideg ellen. Egy megfelelően leszigetelt otthon rengeteg energiaspórolással jár, és nemcsak télen, nyáron is. Hozzászólásom célja egyrészt hogy felhívjam a figyelmet egy olyan hibára, ami nagymértékű vízelfolyást okozhat. Nálunk a vízóra leolvasó vette észre, hogy a víz”fogyasztás” a szokásosnál több mint száz köbméterrel több.


Odatapasztotta a fülét a kerti csap csövére és kért egy elzáró kulcsot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések