2018. július 6., péntek

Égetett tégla

Tűzálló, statikai teherbírása magas (P8-P25), akkumulációs képessége kitűnő és a vízpára diffúzióját lehetővé teszi. Hatásosan tompítja a zajt és kiegészítő szigetelés nélkül energia. Az agyagból égetett tégla az egyik legtermészetesebb építőanyag, és ősi formájában már évezredek óta használják az építkezéseknél.


Régebben a falazatok építéséhez csak a kisméretű tömör téglát alkalmazták, hiszen csak ez az egyfajta égetett agyagtégla elem állt a kőművesek rendelkezésére. Az energiaárak alacsonyak. Biztonság, stabilitás és energiahatékonyság.

Tömegének köszönhetően, nagyszerű a hőszigetelő képessége, normál falazó- és vakolóhabarcs használata esetén is. A téglagyárak a tégla előállításához valódi, természetes nyersanyagot használtak. A római kori építészet legnagyobb alkotásai is téglából készültek.


KÖRNYEZETBARÁT TERMÉK A szeletelt tégla bontott tégla újrafelhasználásából készül. Tégla ­kereső: Tégla ­keresőnk fejlesztés alatt. Előállítása során az agyagot először megőrlik, vízzel képlékennyé gyúrják, majd présgépen extrudálással a tégla keresztmetszetének megfelelő agyagrudat készítenek, melyet huzalból készült vágókészülékkel tégla.


A bontott tégla sokoldalúan hasznosítható, nagyon jó minőségű és az ára is kedvező. Az égetett agyagtégla a legrégibb mesterséges építőanyag.

Ennek köszönhető, hogy nagyon sokan érdeklődnek iránta. Sokak szerint a bontot tégla szebb, mint a frissen a gyárból jött tégla és a látszó felületeket, kerítéseket, járdákat, falakat bontott téglából építik meg. De nálunk a raklapokon max.


Nem fordulhat elő, hogy a kiszállított mennyiség nem egyezik meg a megrendelt -és kifizetett! Tégla története: A tégla az egyik legősibb építőeleme az emberiségnek, alapanyaga szinte mindenütt megtalálható a természetben. A gyártási eljárás, formázása majd kiégetése az évezredek folyamán szinte alig változott, csupán finomult. A tégla üregeibe kőzetgyapot van töltve, ezért kiváló hőszigetelést biztosít. Mivel a szigetelés a téglán belül van, ezért rendkívül masszív, ellenálló falat tudunk építeni.


Lényegesen lerövidíti a munkafolyamatot, és rendkívül értékálló, akár 1éves élettartammal is számolhatunk. Fontos előnye még, hogy Dryfix extra kötőanyaggal együttesen alkalmazva. A pillér tégla nagy szilárdságú, fagy­álló, kis vízfelvevő képességű, szabvá­nyosított, teherviselésre alkalmas ter­mék. Az üreges kisméretű tégla méretei azonosak a tömör. Nem túlzás talán kijelenteni, hogy amit ma a téglából való építkezésről tudunk, annak az alapjait a rómaiak rakták le.


A szilikonos impregnálószerek már bizonyítottak. Több mint éve kínálnak hatékony védelmet szerte a világon a nedvesség ellen. Az alacsony hőfokon égetett agyagtermékeknek az impregnálás után nagyon kicsi a vízfelvételük, ellenállnak a csapó esőnek, ködnek, vízpárának, megtartják külső megjelenési formájukat, és megnövelik a tartósságukat.


A legjelentősebb mérföldkő mégis az égetett tégla megjelenése volt Kr.

Már a római kori építészet legnagyobb alkotásai is téglából készültek. Elemei egyedülálló hőszigetelő képességgel és egyben a tégla minden előnyével rendelkeznek. A bontott tégla a lakásban keresőszavakkal bukkantam a blogodra.


Kedvenceltem, mert nagyon hasznos és klassz amit alkotsz. A Szöszi villa átalakulása külön tetszik. A malmotokhoz pedig irigységgel gratulálok ;) Jó lesz látni mint lesz egyre gusztusosabb.


Udvarlásom nem önzetlen, noha teljesen őszinte. LeierPLAN és Leiertherm tégla : Új fejlesztésű termék, a legkedvezőbb a hőszigetelô képességű normál falazó- és vakolóhabarcs használata esetén is. A nútféderes kialakítás függőleges habarcstöltést nem igényel, így anyagtakarékos megoldást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések