2018. július 19., csütörtök

Grafitos hőszigetelés hátrányai

A grafitos lapokat a rózsaszín bevonatos oldalukkal kifelé kell a homlokzatra ragasztani, mert ez visszaveri a napsugarakat addig is, amíg nem kerül fel a vakolat. Az is igaz, hogy tűző napon nem szabad tárolni a grafitos lemezeket, mert a szürke a színéből adódóan nyeli a hőt, és ennek hatására el is deformálódhat. Miből áll a grafitos hőszigetelés ? Egy új szigetelőanyagot hoztak piacra, ami a hagyományos termékekhez képest lényegesen nagyobb hőszigetelő képességgel rendelkezik.


Alapja polisztirol és mikroszkopikusan kicsi grafit adalékot tartalmaz, ezzel javítva a szigetelést. Nem fehér, hanem szürke, a nyersanyag pedig gyöngyszerű.

Austrotherm GRAFIT Az egyre szigorúbb épületenergetikai szabályozás mind hatékonyabb hőszigetelést kíván. Az elvárásainknak vagy extrém vastag hőszigeteléssel, vagy minőségileg jobb szigetelőanyagokkal tudunk csak megfelelni. Grafitos homlokzati hőszigetelés , akciós áron, energetikai tanácsadással, országos kiszállítással.


A külső homlokzati hőszigetelések anyaga általában EPS 8 vagy annak grafitos változata az EPS G 80. A grafitos változatnál a hőszigetelő anyaghoz grafitot kevernek , így ennek a hőszigetelő tulajdonságai ~ -kal jobbak. Már többször érintettük a grafitos polisztirol szigetelőlapok előnyeit a hagyományos fehér polisztirollal összehasonlítva. Amellett, hogy a két anyag alkalmazási területe és alkalmazástechnológiája megegyezik, és ezért a kivitelezés során nem lépnek fel extra költségek a grafitos lemez alkalmazásakor, – a grafit adalék hatására akár -kal magasabb.


Minden téren jól jár, ha kiszámolja.

A tégla épület szigeteléséhez alkalmas a polisztirol a grafitos és a kőzetgyapotos rendszer használata is. A kőzetgyapotos szigetelés légáteresztő tulajdonsággal rendelkezik. A grafitos lapnak a normál polisztirolhoz képest a szigetelési képessége megközelítően -al jobb.


A rendszer kiválasztásánál figyelembe kell. A megcsavarodott, grafitos szigetelőlapok már nem látják el tökéletesen hőszigetelő feladatukat. Ez a probléma előfordulhat a már falra felragasztott, de még be nem glettelt, hálózott grafitos polisztirol szigetelőlapokkal is. A 30-as Leier téglára a kőzetgyapot és a grafitos polisztirol szigetelés is jó választás.


Talán csak akkor érdemes mindenképp a kőzetgyapotot választani, ha a hőszigetelés mellett a hangszigetelés is fontos, például egy forgalmas út mellett. Ugyanis a kőzetgyapotnak egyértelműen jobb a hangszigetelése a polisztirolnál. Melyik szerkezetre milyen hőszigetelés a gazdaságos?


Hőszigetelés kalauz építkezés előtt állóknak. Grafitos hőszigetelés az egyik legnépszerűbb szigetelő anyag a magyar piacon. Nem véletlen, mivel -al jobb a hőszigetelő képessége! A grafitos hőszigetelés lényegében minden épületen alkalmazható, azonban fontos tudni, hogy lábazatig semmilyen körülmény között nem vihető le, nedvszívó képessége miatt! Ha Ön is szeretne egy költséghatékony megoldás mellett dönteni, ami esztétikus és praktikus is, válassza a grafitos hőszigetelést!


A szarufák közötti hőszigetelés esetén általánosan elterjedt volt a kőzetgyapot vagy üveggyapot hőszigetelés felette pedig az átszellőztetett légréteg. Ma már a szarufák közeit kőzet- vagy üveggyapot hőszigeteléssel kitöltik, és a szarufa alsó síkján, a vízszintes váz között már második réteg kőzetgyapot. Alkalmazása, napjainkban igen elterjedt.

A Grafitos polisztirol szigetelés sötét szürke színű expandálással előállított, homlokzati hablemez. Különleges alapanyaga révén a hővezetési tényezője alacsonyabb, mint a síma EPS polisztirol szigetelésé. Kimondottan a homlokzati hőszigetelő rendszerekben alkalmazott termék, amely sűrűségében és. A polisztirol viszonylag olcsó, nem túl kényes és könnyen szállítható, tárolható.


Homlokzatra grafitos vagy fehér polisztirol hőszigetelés legyen? Ellene csak az szól, hogy előállítása energiaigényes és az életciklusa végén nehéz vele mit kezdeni. Fontos szerepet tölt be az építkezés során a szigetelőanyagok megválasztása. Alapvető kritériumként kell figyelembe vennünk a szigetelőanyagok előállítási, majd későbbi ártalmatlanítási lehetőségeit, a szükséges nyersanyag mennyiségét és fajtáját, az anyag tulajdonságait, alkalmazási lehetőségeit, fizikai jellemzőit, káros hatásait, és gazdasági. A grafitos szigetelőknek ugyanis nagyjából -kal jobb a hőszigetelő képessége a fehér színű lapoknál, ezért hőszigetelés ugyanolyan mértékű javításához vékonyabb grafitos lemez is elég.


POLISZTIROL (MÛANYAG) HÕSZIGETELÉS A hõszigetelõ anyagok közül talán a legolcsóbb. Legnagyobb hátránya, hogy éghetõ, méghozzá mérges gázok felszabadulása mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések