2018. július 26., csütörtök

Bukó toló erkélyajtó

Toló-bukó erkélyajtó. A toló-bukó erkélyajtó alapvetően hasonló elven működik mint a toló-emelő sokan ebből adódóan össze is keverik őket. Mozgatható és fix ablakszárnyból áll össze.


A mozgatható szárnyat először bukóra nyitjuk, majd az eredeti síkjából az alsó részét is ki tudjuk húzni, ezáltal egy sínrendszeren a fix szárny elé tolhatjuk. Mi is a toló-bukó erkélyajtó?

A toló-bukó vagy pontosabban bukó-toló erkélyajtó egy olyan szerkezet, ahol nincs nyíló szárny. A toló-erkélyajtó helytakarékos megoldás, mivel nem kell kerülgetni a térbe nyíló szárnyakat, alkalmazásával azonban csak a nyílások fele tehető szabaddá. A bukó-toló kivitelek ára kedvezőbb, az emelőtoló ajtóval viszont nagyobb üvegfelületek kaphatók, és akadálymentes közlekedés kialakítására is alkalmas. A legközkedveltebb toló rendszer a toló-bukó működtetés.


Az ajtó egy fix elemből, valamint egy tolható szárnyból áll. Zárt állapotban a szárny a fix üvegfal síkjában helyezkedik el. A nyíló szárny a kilincs elfordításával kiemelkedik a síkból és a tokra felszerelt sínrendszerben a fix.

A fenti műanyag ablak árazó modulban cm-es ugrásokkal lehet az ablakok árát meghatározni. Itt láthatod még beépítés közben. A toló-bukó szerkezettől leginkább abban különbözik, hogy az ajtószárny belső-alsó homloklapján itt nem látható futókocsi, mert ennek a típusnak a kocsija rejtett módon, az ajtó alsó élében kapott helyet. Hogyan ismerhető fel az emelő-toló erkélyajtó?


Az alaphelyzetben zárt ajtó kilincsének 90º-os elfordítása után az ajtószárny teteje a szoba irányába kibukik ( bukó állapot), így tudunk szellőztetni. Bukó-toló erkélyajtó Egy újszerű megoldást kínál a bukó -tolóajtó, mely nagy üvegfelületek kialakítására kínál lehetőséget. Ennél a kialakításnál az ajtó egyik fele fix üvegezésű, a nyíló szárny amellé gördül, így a helyiség belső teréből nem foglal helyet. Nyílási irányuk szabályozható, így akár toló , vagy bukó kivitelű is lehet, attól függően, hogy az adott helyiségbe melyik megoldás bizonyul praktikusabbnak.


Egy kisebb méretekkel rendelkező helyiségnél az erkélyajtó kialakításánál ideálisabb a tolós megoldást választani, míg a nagyobb tér esetében bármelyik alkalmazható. Ezeket elsősorban az toló ablakhoz képest megnövelt vastagság jellemzi, így ajtó méretben történő gyártásra is alkalmassá téve a nyílászáró rendszert. Az amerikai ablakok mellett elérhetőek a szintén Certain Teed műanyag nyílászáró rendszerből készülő tolóajtók.


A kor hala és az építészek a lakosság által megfogalmazott igényekre próbálnak megfelelő válaszokat adni. Az évtizedekkel ezelőtti lakóház-tervezéshez képest, ma már modernebb vonalvezetésű, de sokkal nagyobb terasznyílásokkal tervezik a lakóingatlanokat, irodaházakat, szállodákat. A toló - bukó erkélyajtó egyik fele fix üvegezésű, míg a nyíló szárny eltolással a fix rész mellé. Ablakbázis az Ön erkélyajtó szakértője!


Erkélyajtó , műanyag erkélyajtó teljeskörű garanciával!

A működtetésükön túl ezen erkélyajtó javítás is jóval nagyobb körültekintést igényel, mint az egyszerűbb Nyíló, vagy Bukó -Nyíló szerkezeteké. Ezen felül a másik funkciója, hogy ezzen a tokküszöbben helyezkedik el az ajtó mozgatásához szükséges sin. A bukó - toló fa erkélyajtó alkalmazása igen sok helyen tökéletes megoldás.


Nem nyúlik be a térbe. Az erkélyajtó kezelése, karbantartása nagyon fontos feladat, a festés rendszeres ellenőrzése, a vasalat évenként legalább kétszeri olajzása, a szigetelőgumik ápolása szilikonnal, vagy glicerinnel. A párhuzamosan toló és bukó - toló vasalatok alkalmazhatók a VEKA 70A VEKA 76M és a VEKA 82MD rendszeréhez egyaránt. A nagy, és nehéz, akár 2kg-os teraszajtók kezelését KÜLÖNÖSEN KÉNYELMESSÉ teszi a Roto Patio Alversa PS Air Com párhuzamosan toló kivitele. A kilincs 180°-os elfordításakor a szárny automatikusan.


Készülhet 68mm,78mm, és mm-s profilból. Előnye többek közt, hogy a nevéből adódóan használható. Szakembereink elvégzik a toló - bukó , emelő- toló , és harmonika teraszajtó karbantartását, ez biztosítja a megfelelő működést.


Az emelő toló erkélyeket kiválóan lehet alkalmazni olyan helyiségeknél ahol a nagy üvegfelületek más pl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések