2017. január 11., szerda

Zöldtető rétegrend

Zöldtető rendszerek. A zöldtetők előnyei. A kerttel oltott város. A statikai adottságokat figyelembe véve az építtető saját maga dönt a tetőfelület kihasználásáról.


Ahol lehetséges, megfontolandó a zöldtető kialakításának lehetősége. Ezzel a megoldással az épület optikai, ökológiai és építészeti szempontból is gazdagabbá válik.

Megoldásként szóba jöhet a járható tető. Online termékkatalógus, építőipari adatbázis, építőipari adattár, építőanyag, termékinformáció, ArchiCAD és online megoldás, online ajánlatkérés. A Bauder zöldtető elemek - a kiváló minőségű növényzet, rétegrend , illetve vízszigetelés - a megbízhatóság és a hosszú élettartam védjegye. A komplett rendszerek terén szerzett több mint éves tapasztalatunk és kompetenciánk segítséget nyújt abban, hogy az Ön elképzeléseit szem előtt tartva a tető szürke.


Kerti utak és ágyások, térburkolatok, valamint kavicssávok füves részektől történő szakszerű és esztétikus elválasztására, a kert alaki megformálására alkalmazzák, emellett kiválóan alkalmazható extenzív zöldtetők elválasztó szegélyeként is. Nagy hangsúlyt kap a szigetelés rétegrend helyes megválasztása, a megfelelő szigetelő anyag választás és a műszakilag igényes, gondos szigetelés kivitelezés. Egyenes rétegrendű – a hőszigetelés a. FÉLINTENZÍV ZÖLDTETŐ - Az ökológiai funkciók mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a használati érték.


A lakóterekkel közvetlen kapcsolatban álló kerteknél alkalmazható igényes, de egyszerűen kivitelezhető megoldás.

Ahhoz, hogy az épület megfelelően legyen szigetelve, védve legyen a beázástól valamint a tetőre telepített növények és talaj vízháztartása megfelelően működjön, egy speciális rétegrend kialakítására van szükség. Ennek megtervezését és kivitelezését érdemes szakemberre bízni. A tetőre kerülő talajkeverék. Mindenütt a helyes zöldtető rétegrend : növény vegetáció. Fordított rétegrend : Olyan lapostető rétegrend , amelynél a hőszigetelés a csapadékvíz elleni szigetelés fölé kerül.


Geotextília: Főleg PVC szigetelések esetén elválasztó rétegként kerül alkalmazásra. Elválasztó, szűrőrétegként használják. Magas vízáteresztő és. Aki látott már élőben zöldtetőt,az tudja, hogy annál szürreálisabb élményt, mint benne lenni egy élő, lélegző és meglehetősen dús vegetációban, mely egy városi tetőn kapott helyet, nos, elképzelni is nehéz.


Járható és gépjármű közlekedésre alkalmas zöldtető -felépítmények alatt minimum 2- lejtésről feltétlenül gondoskodni kell. Mielőtt a rétegrend kiválasztására sor kerülne, meg kell határozni a tető zöldesítés célját és igénybevételét. Hasznos cikk jelent meg a múlt heti Építészfórumban a zöldtetők tervezéséről.


Kétségtelen, hogy egy igényesen megtervezett és gondozott kert valóban rendkívüli látványt kölcsönözhet egy épületnek, de korán sem ez az egyetlen érv a zöldtetők mellett. Az előnyök vizsgálata előtt azonban szükséges megkülönböztetni egymástól az extenzív és intenzív. Fontos a megfelelő rétegrend meghatározása, az alkalmazott anyagok műszaki megfelelősége is.


Két fajta növényzet kiépítésére van lehetőség a zöldtető szigetelésekor: Az extenzív zöldtetők kis humuszvastagság mellett viszonylag kis ápolás igényű szárazságtűrő pázsit jellegű növényzetet tesznek lehetővé. Garancia a lapostetők hő- és csapadékvíz elleni szigetelésére, a lapostetők teljes rétegrend kialakítására, a talajnedvesség elleni szigetelésére, garancia az üzemi és használati víz elleni szigetelésre, garancia a talajvíznyomás elleni szigetelésre, garancia a pince szigetelésre, garancia az oldalfal szigetelésre és a lábazat szigetelésére, garancia a lapostető. Mi vagy a Bauder rendszert, vagy az Archigreen által gyártott rendszert.

A vízszigetelés fölött van a zöldtetős rendszer. Intenzív zöldtető esetén akár nagy fák beültetésére is lehetőség van. A fordított szigetelés rétegrend alkalmazását – melyet inkább intenzív zöld tetőknél alkalmazunk – mindenképpen bitumenes szigetelés esetén ajánljuk. Minden vízszigetelő réteget teljes felületen le kell hegeszteni. Mindig a kiindulási alap függvénye a felépítmény!


Egy m2-es zöld garázstető építési fázisai. A fordított rétegrend extenzív és intenzív zöldtetőknél egyaránt jól bevált, hosszú élettartamú szerkezeti megoldás. A rendszer fő előnye a csapadékvíz elleni szigetelés hő- és mechanikai védelme a. Egykoron csodának számított, ma már hasznos és látványos kertépítészeti elemként alkalmazzunk a zöldtetők eltérő típusait. Ezek a födémen kialakított zöld szigetek eleget tesznek az építészet által megkövetelt műszaki paramétereknek és a természet diktálta ökológiai követelményeknek.


A másik fontos, hogy a zöldtető rétegrend minden eleme minőségi anyag legyen, hiszen az is meghatározó az évek során, hogy miből dolgoztunk anno, mert az amortizálódás kevésbé látszik meg egy jó minőségű anyagon, mint egy ócskán, ami feltehetőleg funkcióinak sem tud eleget tenni! További csoportosításra ad lehetőséget az igénybevétel (nem járható, járható, járműforgalomnak kitett, illetve zöldtető ) is, valamint a teherhordófödém típusa (trapézlemez, vasbeton, stb.). Az egyenes rétegrendű, egyhéjú lapostetők kialakításakor műszaki és gazdaságossági szempontok alapján optimális megoldást.


A virágzó tető Minden egyes zöldtető visszadja az elvesztett természet egy kicsiny darabját. Folyamatosan bővülő termékkínálatunkkal sokat teszünk a zöld felületek számának tartós növekedése érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések