2015. június 17., szerda

Régi ablakok hőszigetelése

Régi építésű városi lakásainkban a nyílászárók sokszor elavultak, rosszul szigetelnek. A drágán előállított meleg egy része így könnyedén távozik az ajtókon, ablakokon. Nem kétséges, hogy ez a legolcsóbban megoldható feladat és ugyanakkor viszonylag a legnagyobb energia megtakarítást eredményezi, és akkor még nem is említettük, hogy a hőszigetelési problémákon túl a rosszul tömített ablakok , ajtók sok kellemetlenséget okoznak a közelükben ülő vagy alvó ember számára is. A régi típusu ablakok hőszigetelése hőszigetelt üveg beépítéssel a már meglévő ablakszárnyakba anélkül, hogy kicserélnénk a meglévő ablakszárnyakat és megbontanánk az ablak keretet.


Pénzt takarít meg a teljeskörű új ablakcseréhez képest és egyben kiemelkedő hőszigetelést érünk el,aminek következtében. Ezek a nyílászárók régi konstrukciók, parasztházaknál, illetve régi városi házaknál fordulnak elő.

A pallótokos ablakok két szárnnyal rendelkeznek, a két szárny a faltól nyitható. A külső szárny kifelé nyílik, a belső pedig befelé. Ez a kivitelezés sajnos egyáltalán nem szigetel jól, átengedi a csapadékot is.


Műanyag ablakok alapanyaga A modern gyártású műanyag ablakok alapanyaga a PVC (poly-vinyl chloride). A PVC két fő alapanyag megfelelő arányából készül, melyek a klór és a kőolaj. A kőolaj forrásokat kíméletesen érinti a folyamat, mert a gyártáskor egyszerű konyhasó tartalommal keverik, ezáltal kevesebb szükséges az. Ez alatt az ablakszárnyakra egy ecsettel vigyél föl olajat (egyszerű étolaj is jó).


Elég sok olajat felvesznek a régi ablakok.

A széleket se hagyd ki, kend be azokat is. Ekkor veszi fel a szilikon az ablakkeret formáját. A fa ablak hőszigetelése.


Az ablakok az épület homlokzatán kialakított falnyílásokban foglalnak helyet, főbb feladatuk közé tartozik a helység ellátása természetes fénnyel, valamint friss levegővel. Az ablakcserék egyik leggyakoribb oka az energiaárak növekedése, ilyenkor a rosszul záródó, elavult, vagy pedig nagyon. A régi , rosszul záródódó vagy huzatos ablakunk nem csak hogy nem energiatakarékos, hanem a tok és a nyíló közt gyakran beáradó hideg levegő nem kellemes érzés, emellett pedig rengeteg többlet energia szükséges a kellemes hőmérséklet fenntartásához. Bejön a zaj, a huzat a réseken, tele a lakás porral?


Az egyébként jól záródó ajtók, ablakok esetében a szigetelés a megoldás! Különböző típusú nyílászárókhoz a hozzájuk megfelelő tömítéseket alkalmazzuk. Az utólagos szigetelésnél az esetek többségében. Ha szeretné megőrizni otthonának eredeti hangulatát az ablakok tekintetében is, és elkerülné a tömeggyártás során előállított nyílászárókat, akkor érdemes a felújítás mellett letenni a voksot.


Egyes műemlék jellegű épületeket kivéve sokkal olcsóbban hozható ki az ablakok hőszigetelése , mint ha cserére kerülne sor. Régi ablakát bontás nélkül újítjuk fel. Szakértő munkatársunk, ha megengedi, felkeresi otthonában, hogy ablak felújítás keretében teremtse meg otthona melegét! Megmondjuk, hogyan spórolhat vacogás nélkül akár tízezreket a fűtésszámlán. Ha megrendeli a munkát, ez a felmérés ingyenes.


Sajnos az energiaárak az utóbbi években ugrásszerűen megnőttek, a kor technikai elvárásaink pedig a régi ablakok már nem felelnek meg. Habár a régi mesterek is pontosan, szépen dolgoztak, nem álltak rendelkezésükre a maihoz hasonló anyagok, így a hő- és hangszigetelést nem tudták tökéletesen megoldani, és mára ezek a.

Fa ablakok gyártása Miskolc. Régi fa ablakok utólagos szigetelése svéd nútmarásos módszerrel az ablakszigetelőtől. Ha álmai otthonát egy századfordulós bérházban találta meg, biztosan van mit csinosítania a lakáson a beköltözés előtt.


A szabványméretű ablakok gyártása sokkal rövidebb időt igényel, ezért hamarabb kerülhetnek beszerelésre a kiválasztott nyílászárók. Az egyedi méretű ablak használatával bármilyen épület esetében lehetséges az ablakok cseréje, legyen szó régi vagy új családi házról, társasházról vagy pedig panellakásról. Az ablakok résein távozó meleg és beáramló zaj, por ellen kiváló megoldás a bemarásos, szilikongumis ablakszigetelés.


A szilikongumi előnye, hogy a használat alatt sem keményedik meg az évek alatt, így egy egyszeri beruházással az ablakszigetelés, hőszigetelés és hangszigetelés hosszú időre megoldódik. A fűtésszámlán jelentkező megtakarítás … Egy kattintás. Fontos figyelembe venni, hogy ezen értékek lényegében a választott profil és a hozzá választott ablak üveg szorzatából áll össze. Vagyis itt dől el, hogy mit. Ha még szigeteletlen a háza, akkor azt nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy a családi ház hőszigetelése során az ablakok cseréjével, a homlokzat, valamint a tetőtér szigetelésével akár -os megtakarítást is elérhet a fűtési költségekben.


Hogyan válasszon a sokféle szigetelőanyag között? Ha huzatot érez a tetőtéri ablak felől, annak több oka is lehet, pl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések