2015. június 25., csütörtök

Lakás belső hőszigetelése

Egy átlagos lakás hővesztesége, hőszigetelés hiányában megközelítőleg , ami nem jó arány. Ennek tudatában elmondható, hogy ez a befektetés abszolút megtérülő, kifejezetten, ha tetőtéri szobáról, vagy padlásról beszélünk. A belső hőszigetelő és hangszigetelő lapok egyszerűen ragasztással kerülnek fel a falra és egyből kész felületet adnak.


A porózus lapokat ugyanis gyárilag előre tapétázták. A tapéták nagy szín és textura kínálattal kaphatók, de ha nem talál köztük megfelelőt, akkor vizes bázisú festékkel azonnal át is festhetők.

Ugyanis a szigetelő anyag a fal belső oldalára kerül, ezért a belső meleg levegőnek már a fal előtt útját állja a szigetelő. Mivel pedig a fal külső oldala szigeteletlen mara ezért a hideg levegő által. A falazat nem vesz részt a hőtárolásban, nem érvényesül az úgynevezett cserépkályha hatás, így télen a lakás a fűtés lekapcsolása után gyorsan kihűl.


Kimondható tehát, hogy a téli-nyári hőkomfort szempontjából nem előnyös a belső oldali hőszigetelés. A pára nem fog láthatatlanul eltűnni a lakásból. Csak a falba juthat be, vagy pedig a lakás szellőző berendezésén keresztül távozhat.


Tehát a multipor belső oldali szigetelést csakis a lakás szellőző berendezésével együtt értékelhetjük. Emellett pedig még az Önök esetében számolni kell a vályogfal milyenségével is.

Tapasztalatok alapján külső szigetelés megléte ellenére az esetek többségében a lakás belső falainak felülete továbbra is sugározza a hideget. Belső falszigetelés. Amíg egyeseknek nem jelent gondot a homlokzati hőszigeteléshez, a nyílászárók cseréjéhez ill.


Teljesen komfortossá tett egy kegyetlenül hűvös szobát. Két óra alatt fel tudtuk fűteni fokra most télen, ami azért nem semmi. Mind többen döntenek a kerámia tartalmú vékonybevonat alkalmazása mellett a belső falak utólagos hőszigeteléséhez. Egy lakásfelújítás alkalmával magunk is könnyedén felvihetjük a bevonatot és attól sem kell tartanunk, hogy a belső tér csökkenni fog miatta. Ez azt jelenti, hogy háromszor jobb egy mai téglaház szigetelése, mint a régi B30-as falazóelemből készült házak hőszigetelése.


A beltéri hőszigeteléssel meg lehet gátolni a belső hő kiáramlását, és így a szigeteléssel csökkenthető a hőveszteség. A levágott részek a munka során felhasználhatók, akár íves vágások is könnyen kialakíthatók, így a nehezen hozzáférhető részek hőszigetelése is megoldott. A belső oldali hőszigetelés kialakítása minden esetben Multipor ragasztóhabarccsal, a hőszigetelő lapok teljes felületen történő ragasztásával történik. A bejegyzésből a gépelés néhány részlete kimaradt, ezért nem teljesen megfejthető. A padló hőszigetelése hőszigetelési szempontból nem rossz elgondolás, de ha jól sejtem, hogy a jelenlegi rétegek megtartása mellett kerülne be új hőszig, és beton réteg, és alatta födém is van (feltételezem), akkor a teherbírás problémás lehet, inkább fel kellene.


Havonta több millióan választják az ingatlan. Te is itt új otthonod! Egy ingatlan megfelelő hőszigetelése gyakorlatilag egy hosszútávú befektetés.

Egyik ok az, hogy a lakás hőszigetelése elősegíti azt, hogy a hideg évszakokban jóval kevesebbet költsünk a fűtésre. Természetes, hiszen a lakás szigetelés célja. A másik előny azonban, amiről már. Nem szoktuk javasolni a belső szigetelést, csak ha már kész a külső, mert sajnos igaz, hogy a belső térben jobb lesz a hőérzet a külső fal rossz szigetelési értéke miatt, ahogy ön is írta a lecsapódó pára kárt okozhat a szerkezetben. Sajnos ennek az elkerülésére nem tudok megoldást, de természetesen az előtét fal.


Hőszigetelés rendszer kalkulátor. Az alábbi kalkulátor segítségével hozzávetőleges kalkulációt készíthet a hőszigetelés anyagszükségletére vonatkozóan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések