2019. november 15., péntek

Salétromos fal kezelése

A víz a talajban jelenlévő sókat feloldja és felszivárog velük a falazat alsó részébe. Ott azután a víz elpárolog, de az ásványi sók salétrom formájában megmaradnak. A tartósan nedves környezet nemcsak a ház szerkezetét, de a benne élők egészségét is súlyosan veszélyezteti. Sokan kérdezik tőlünk, hogy hogyan lehetséges a salétromos fal kezelése házilag?


Salétromos fal javítása. A hidegburkolat is áldozatul esik ennek a folyamatnak, így a töredezett, repedezett, esetleg leeső csempedarabok is figyelmeztethetnek a salétromos fal okozta problémákra, ezzel együtt a vízszigetelés problémájára.

A vizesedő fal táptalaja a penészgombáknak, hosszabb távon allergiás megbetegedéseket, ízületi panaszokat okozhat. A salétromos fal nem csak csúnya látvány, de egészségünkre is káros hatással lehet. Nedves fal a padlószint alatt.


Ezért gond a betonozás, a cementes vakolat a vályogházban. Mit tehetünk a salétromos , sókivirágzott fallal? Ma már nem legyőzhetetlen ellenség!


Feltételezem, hogy Ön már kipróbált sok csodaszert, de azok nem működtek, sőt sokszor csak rontottak a helyzeten. Mi olyan fegyvert adunk az Ön kezébe, amivel sikeresen vívhatja meg csatáját a minden baj okozójával, a vízzel szemben.

A történet: pergett a vakolat, leszedtem az egész falról, nedves dohos, majd újravakoltam a már szilárdnak tűnő felületet egy kb 2nm-es részen, csak hogy megnézzem mi lesz. Hiába fűt, mégis fázik? Izza nedvesedik a fal ? Penészes, salétromos , nedves foltok jelennek meg lakásában, amelyek újra és újra visszatérnek? Ez a megoldás arról híres, és ami még fontosabb: Önnek azért hasznos, mert vízzáróvá és víztaszítóvá teszi a kisebb, tömör téglák struktúráját, valamint a betont, így egészséges, száraz lakást nyerhet általa. Különösen a régi építésű tömörtéglás lakóházaknál, vagy a rosszul szigetelt épületeknél gyakran találkozhatnak a lakók a téglák salétromosodásának problémájával.


A kristályosodás térfogatnövekedéssel jár, és emiatt rendszeresen pereg a vakolat és málik a fal. A vakolatban feldúsult ásványi sók rossz tulajdonsága, hogy megkötik a levegő páratartalmát, és a tulajdonos azt tapasztalja, hogy a vakolat felülete folyamatosan nedves, a fal vizes és penészes, a levegő pedig dohos szagú. A vize s fal szigetelést követően a száradást az idő múlása hozza el, de ezt gyorsíthatjuk némi szemfülességgel.


A száradás időtartama függ a fal vastagságtól , a felvizesedés mértékétől és hogy mennyire alakítjuk a körülményeket előnyünkre. Első körben szüntesd meg a kiváltó okot. Ha nedves a tégla, akkor le is kell verni a vakolatot az ázott területen, kiszárítani, majd újravakolni, glettelni, festeni.


Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése? Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-nap alatt elkészítjük. A legfontosabb: száraz, egészséges környezetben élni.


Honlapom megnyitásával nem csak keresi, hanem meg is találta az ideális megoldást, nedves, vizes, penészes vagy salétromos falainak megszüntetésére. A vizes, salétromos falak sok lakóházban keserítik meg az ott élők életét.

Régen bitumennel szurokkal átitatott kátránypapírt használtak, ma ez a nehéz lemez, üvegszövettel. Nem tudok olyan, általad említett vakolatot, vagy bámi más aljzatkiegyenlítőt, ami ezt megakadályozná, lévén itt a fal teljes keresztmetszete ALÁ kellene szigetelést fektetni. Ez utólag, szinte lehetetlen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések