2019. november 21., csütörtök

Penészes a fal mit tegyek

Gurubi Zsolt, páramentesítő szakértő a Páramentesítőt szakértőtől sorozat 3. De mit tehetnek ők ez ellen? Először is meg kell érteni, hogy a hőszigetelés egyrészt nem termel hőt, csupán visszatartja azt. Másrészt nem terjed ki a védelme a falakra, padlózatra, födémre, vasbeton áthidalókra, párkányokra és egyéb elemekre, ezért a nedvesség és hő ezeken át ki-be jár a ház és a környezet között.


Szavo sprayt használok, de hetente kell, az a baj.

Mit lehet tenni, ha megjelenik a penész? Ehhez hasonlóan falfelületen is előfordulhat lecsapódás, ha nem megfelelő szigetelésű a fal , vagy például nyílásáthidalók esetén, azokon a pontokon ahol úgynevezett hőhíd keletkezik. Ha a páratartalmat megfelelő keretek közt tudjuk tartani, akkor szinte lehetetlenné válik a penész.


Mit tehetünk a penész ellen? Ott, ahol a meleg lakásunk fala valamiért hidegebb, és a pára le tud csapódni. Ez családi házakban a határoló falakon, a sarkokban alakul ki, de társasházakban sem ritka a külső falakon, illetve ha a szomszéd lakásban nem fűtenek annyira, mint mi.


Penészes a fal a lakásban, mit tegyek ? Az egyik szobában a padlótól kB centis penész van felfelé.

Azon kívül, hogy a vakolatot leverem és újra vakolom, milyen lehetőségek vannak. Válaszok a kérdésre. Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdet. Ismerje meg Ön is a páramentesítő által nyújtott végleges megoldást. Most már nem kell aggódnia, jó helyen jár, van megoldás.


Nem kell továbbb szenvedni a penész okozta kelletlenségektől. Nézze meg a videót. Ha bármi kérdése van forduljon hozzánk bizalommal. Mossuk le hypós, mosószeres vízzel, majd töröljük szárazra. Kicsit hagyjuk megszáradni, majd utána száraz rongyra salicilt, , vagy nátrium benzoátot, teszünk, és beledörzsöljük a fal pólusaiba.


A bútorokat ha megoldható,kicsit tegyük távolabbra a faltól, hogy meglegyen a természetes szellőzés. Az lenne a kérdésem,hogy ön mit tanácsolna, a tapéta vagy a festék jobb? Meg penészes a fal mit tegyek ? A penészes lakásban élő gyermekek egészségi állapota – összehasonlítva a nem penészes lakásban élő gyermekekével – minden tekintetben sokkal rosszabb volt. Vizes, nedves falak szigetelése utólag, nedvességszigetelés acéllemez bepréseléses technikával.


Falszigetelés, vízszigetelés, pinceszigetelés utólag.

Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni. Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba. Tulajdonképpen arról van szó, hogy annyira masszív a szigetelőanyag, hogy semmi levegőt nem enged át, így a pára a falon csapódik le, ami penészedéshez vezet, amit a szellőztetés hiánya. Tanácsot szeretnék kérni! Kis konyhánk van, beépített szekrénnyel.


Tél elején észrevettük, hogy a felső szekénysor fölött a sarok penészes , ami a külső fal felé van. Javítás után pedig a fal kiszára ezzel megszűnnek a penész életfeltételei. A fenti hibalehetőségek nem modern kori jelenségek, régebbről ismertek. A lakáson belül a penész számára a hőmérséklet mindig megfelelő, és táplálékforrásban sincs hiány (ehhez elegendő egy tapétázott fal ). Szemfelnyitó, hogy mivel a három szükséges tényezőből kettő mindig jelen van, a penészes fal kialakulásának esélyét leginkább a páratartalom mértéke határozza meg. Ablakot rakattam a loggiámra, azóta penészes.


Lakótelepi loggiámra ablakot rakattam fel. A loggia mintegy fél métert emelkedik ki a ház külső falsíkjától. Amióta az ablak fenn van, télen ennek a kiemelkedésnek a belső része penészesedik. Használom az Ultra Savot, de szeretnék más, végleges.


A fal kezelésének lépései. Miután a gombás vereség oka megszűnt, közvetlenül a penész megsemmisítéséhez vezethet. A gomba eltávolítása a legjobb, ha a szabadban száraz és meleg.


Az eredmény hatékonysága érdekében a munkát több lépésben végzik. A házunkhoz fa teraszt építettünk, ezt éve lenolajjal lekezeltük, de most a fekete penész beborította.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések