2019. november 15., péntek

Vályogház belső szigetelése

Nos, van ezekben a teóriákban valami, de azért érdemes osztani kettővel. Valóban komoly veszélyeket rejt magában a vályog falak nem megfelelő szigetelése , de azért nem kell senkinek elkeserednie és egy hideg vályogházban leélni az életét. Van megoldás erre is! Lehet vályog falat szigetleni, de csak okosan! Télen száraz a környező levegő, ekkor a fal leadja a lakótérbe a nedvességet, így szabályozza saját maga a belső levegőminőséget.


Fűtés és penészedés.

Egyik gyógymódja a páralecsapódásnak a fűtés. Talán a legjobb, legkorszerűbb fűtési megoldás a fal belső felületén kiképzett, vakolatba rejtett falfűtés. Ebben az esetben a belső padlószint alacsonyabban is lehet, mint az új épületeknél elmondott megoldás. Ezt a függőleges irányú szigetelést. Tisztelt Katonás Úr, lakásunk Óbudán, a Huszti út és a Búza út sarkán egy panelház utolsó (X.) emeleti sarkán helyezkedik el.


Amit meg kellene oldani, az e szoba Búza u. Vályogház szigetelése Harkány vonzáskörzetében. Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályo.

Egy vályogház felújtása képekben. Első lépésként a megrongálódott részket. A belső hőszigetelés a homlokzat költségtakarékos szigetelése lehet. De ha nem szakszerűen (párazáró fólia beépítésével a páralecsapódás ellen), és nem a megfelelő hőszigetelő anyaggal készíti el, akkor a költségtakarékos megoldás később rengeteg bosszúságot fog majd okozni.


Viszont a kő lábazatnál, a külső oldalon nyugodtan helyezd fel az xps-t. Vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal. Tökéletes megoldást jelenthet a Rockwool Frontrock Max E homlokzati kőzetgyapot. Budapesten a hőszigetelő anyagok készleten vannak vagy rendelésre érkezik. Nagy valószínűséggel rossz szigetelése van ez eredeti tartó falaknak.


Viszont a belső szigetelés nem oldotta meg a problémát, mivel ha a szigetelés mögé tudnának nézni, akkor valószínűleg még mindig penészes a fal, és mivel a tartófalat nem védjük kívülről, így a födémen mutatkoznak a jelek. Az utólagos vizes fal szigetelés során nem szükséges az épületszerkezet kívülről történő megbontása, a költséges, sokszor lehetetlen behatolás, hanem a helység belső térelválasztó szerkezete felől kerül sor vizesedést, talajvíz behatolást kirekesztő vízszigetelés biztonságos megoldására. Védekezni ellene kétféleképpen lehet: új ház építésénél a padló alatti teljes felületet leszigeteljük, és természetesen ezt a szigetelést összekötjük a falak alatti. Vegyi falszigetelés akció!


Injektált vegyi falszigetelés kizárólag kiváló minőségű anyagok felhasználásával. Előbb utóbb minden otthonba befészkeli magát a penész, ami nem csak látványra kellemetlen, de egészségkárosító hatása is van. Hőhidas szerkezetek felületén alakul ki leginkább, ugyanis a hőáram minden esetben a melegtől a hideg felé hala vagyis ahol rosszabb a fal szigetelése.


Nagyon köszönöm a válaszodat, éppen ennyi az , amit reméltem. Az építészmérnök, akit említettem, nem Te vagy, hanem egy interneten elérhető, magát sok vályogház megújítójaként hirdető mérnök.

Mi az SPF szigetelés? Egy olyan új eljárás, melyet nyugaton már több mint tíz éve alkalmaznak, elsősorban régi ipari csarnokok, mezőgazdasági épületek, öreg családi házak bontás nélküli tető- és födém szigetelésére, vízelvezetésére, de gyakorlatilag bármely épületben védelmet nyújt a beázás és a hőveszteség elkerülésére. Nem régiben vásároltam belső szigetelő rendszerükből, melynek számos pozitív hatásáról lehet az oldalukon olvasni. Elkészültünk a szobával. A napokban új információhoz jutottam egy szakember által illetve az interneten, ahol teljes egészében elutasítják az xps lap belső falszigetelésre történő.


A meleg elsősorban felfelé terje ezért jó gondolat lehet a födém szigetelése. A födém padlástér felőli szigetelése célszerűbb ilyen helyzetben. Ha használják a padlásteret, és ezért járható kell legyen, akkor a legcélszerűbb jó minőségű hőszigetelő az Austrotherm padlap lemeze.


A felfelé terjedő meleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések