2019. november 1., péntek

Penészfolt eltávolítása falról

Számtalan kérdés felmerül az emberben, amint meglátja a foltot a falon. Hiába szép és tiszta a lakás, elég egy penészfolt , hogy lerombolja a pozitív összképet. Szerencsére van megoldás, a penészfolt nyom nélkül eltávolítható a falról.


Vannak házi praktikák és vannak vegyszerek, melyek segíthetnek neked is. Az igazi megoldást a szigetelés, a hőhíd megszüntetése jelentené, és persze a lakás megfelelő szellőztetése is fontos a penészedés megakadályozásában.

A falról hogy lehet a penészt eltüntetni? Már próbáltuk ecettel, domestossal, penész ölővel. A fehérítő fogkrémet azóta használjuk tisztításra is, amióta használunk fogkrémet – természetesen a falról a penészfolt is eltávolítható a fogkrémmel. A listáról az ecet sem maradhat el – dörzsöljük csak át vele a penészes részt és máris tiszta a fal. Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen,.


Nem hittem el de nyomtalanul eltüntette a penészfoltokat. A teafaolaj sokkal erősebb fertőtlenítő erővel rendelkezik, mint azok a szerek, amiket az üzletben vásárolhatsz.

Nagyon jól orvoslja az egyes bőrproblémákat, például a kiütéseket és a pattanásokat, de a makacs penészfoltoktól is segít megszabadulni. Ha csak a foltot pusztítja el, akkor a veszély ugyanúgy megmara csak átmenetileg nem látható. Az ózonos kezeléssel nem csak a falon lévő penészfolt pusztul el, hanem a helyiség levegőjében lévő penészspórák is így a penészesedés kiújulásának veszélye is jelentősen lecsökken. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű. A kanapé és a szövetek megmentője.


A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is. A penész elleni vegyszerek veszélye! A kanapé kárpitján vagy a szöveteken keletkezett penészfoltoknak például nyoma sem lesz, ha egy szivacsot fél pohár bórax és két pohár forró víz oldatába mártasz, majd átdörzsölöd vele az érintett részt.


A komolyabb penészesedés eltávolításához szakértő segítségére van szükség, mégpedig jó okkal. Ha többszöri próbálkozás után sem tűnnek el a penészfoltok. Az olaj illata igen erős, így érdemes szellőztetni a használata közben és utána is.


Néhány napig hagyd hatni a szert. Ezután a porrá vált penészt porszívózd fel a falról. Ha csempén használta csak töröld le egy nedves ronggyal. A viaszfolt eltávolítása.


Ilyenkor könnyen megesik, hogy az olvadt viasz a terítőre, a szőnyegre, vagy épp a ruhánkra csurran.

Gyakran találkozunk velük a mosógépben, onnan pedig a ruhákra is könnyen rákerülnek. Eltávolításukkal ne várjunk sokáig, mert a helyzet hamarosan még rosszabb lesz. A régi tapéta eltávolítása A régi tapéta felületét hígított Metylan tapétaleoldó folyadékkal kell áztatni, hogy könnyen eltávolíthassuk a falról. A nedvesítés elvégzéséhez legcélszerûbb korongecsetet használni.


A nyaralóban óriási területen volt penészfolt. Betöltöttem fél liter hipót egy spriccelős ablakmosó flakonba és rányomtam az egészet. Semmi mást nem kellett csinálnom.


Ha penészes a fal így távolítsuk el Háztulajdonosok egyik legnagyobb félelme a penész, károsítja az egészséget, rossz közérzetet okoz, csúnya. Sokan élnek vele együtt egy lakásban, mert nagyon nehéz tőle megszabadulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések