2019. november 29., péntek

Toló bukó erkélyajtó

Toló-bukó erkélyajtó. A toló-bukó erkélyajtó alapvetően hasonló elven működik mint a toló-emelő sokan ebből adódóan össze is keverik őket. A legközkedveltebb toló rendszer a toló-bukó működtetés. Az ajtó egy fix elemből, valamint egy tolható szárnyból áll. Zárt állapotban a szárny a fix üvegfal síkjában helyezkedik el.


A nyíló szárny a kilincs elfordításával kiemelkedik a síkból és a tokra felszerelt sínrendszerben a fix.

A fenti műanyag ablak árazó modulban cm-es ugrásokkal lehet az ablakok árát meghatározni. Mi is a toló-bukó erkélyajtó? A toló-bukó vagy pontosabban bukó-toló erkélyajtó egy olyan szerkezet, ahol nincs nyíló szárny. Mozgatható és fix ablakszárnyból áll össze. A mozgatható szárnyat először bukóra nyitjuk, majd az eredeti síkjából az alsó részét is ki tudjuk húzni, ezáltal egy sínrendszeren a fix szárny elé tolhatjuk.


Az alaphelyzetben zárt ajtó kilincsének 90º-os elfordítása után az ajtószárny teteje a szoba irányába kibukik (bukó állapot), így tudunk szellőztetni. A toló-erkélyajtó helytakarékos megoldás, mivel nem kell kerülgetni a térbe nyíló szárnyakat, alkalmazásával azonban csak a nyílások fele tehető szabaddá. A bukó-toló kivitelek ára kedvezőbb, az emelőtoló ajtóval viszont nagyobb üvegfelületek kaphatók, és akadálymentes közlekedés kialakítására is alkalmas.


A toló-bukó szerkezettől leginkább abban különbözik, hogy az ajtószárny belső-alsó homloklapján itt nem látható futókocsi, mert ennek a típusnak a kocsija rejtett módon, az ajtó alsó élében kapott helyet.

Hogyan ismerhető fel az emelő-toló erkélyajtó? Az amerikai ablakok mellett elérhetőek a szintén Certain Teed műanyag nyílászáró rendszerből készülő tolóajtók. Ezeket elsősorban az toló ablakhoz képest megnövelt vastagság jellemzi, így ajtó méretben történő gyártásra is alkalmassá téve a nyílászáró rendszert. Itt láthatod még beépítés közben. Ezen felül a másik funkciója, hogy ezzen a tokküszöbben helyezkedik el az ajtó mozgatásához szükséges sin.


Nem nyúlik be a térbe. A működtetésükön túl ezen erkélyajtó javítás is jóval nagyobb körültekintést igényel, mint az egyszerűbb Nyíló, vagy Bukó -Nyíló szerkezeteké. Ablakbázis az Ön erkélyajtó szakértője! Bukó - toló erkélyajtó Egy újszerű megoldást kínál a bukó -tolóajtó, mely nagy üvegfelületek kialakítására kínál lehetőséget. Erkélyajtó , műanyag erkélyajtó teljeskörű garanciával!


Ennél a kialakításnál az ajtó egyik fele fix üvegezésű, a nyíló szárny amellé gördül, így a helyiség belső teréből nem foglal helyet. Amikor az a kilincset elforgatjuk a nyíló szárny kiemelkedik a síkból és a tokra szerelt sínrendszeren a fix szárny felé tolható. A kor hala és az építészek a lakosság által megfogalmazott igényekre próbálnak megfelelő válaszokat adni. Az évtizedekkel ezelőtti lakóház-tervezéshez képest, ma már modernebb vonalvezetésű, de sokkal nagyobb terasznyílásokkal tervezik a lakóingatlanokat, irodaházakat, szállodákat.


Műanyag tolóajtók legnagyobb előnye a térnyerésben és a gyártható méret nagyságában rejlik. A párhuzamosan toló és bukó - toló vasalatok alkalmazhatók a VEKA 70A VEKA 76M és a VEKA 82MD rendszeréhez egyaránt. A nagy, és nehéz, akár 2kg-os teraszajtók kezelését KÜLÖNÖSEN KÉNYELMESSÉ teszi a Roto Patio Alversa PS Air Com párhuzamosan toló kivitele.


A kilincs 180°-os elfordításakor a szárny automatikusan. Nyílási irányuk szabályozható, így akár toló , vagy bukó kivitelű is lehet, attól függően, hogy az adott helyiségbe melyik megoldás bizonyul praktikusabbnak.

Egy kisebb méretekkel rendelkező helyiségnél az erkélyajtó kialakításánál ideálisabb a tolós megoldást választani, míg a nagyobb tér esetében bármelyik alkalmazható. Bukó , nyíló, bukónyíló, nyílóbukó, toló , toló - bukó , toló -emelő, tolónyíló műanyag ablak és erkélyajtó átalakítás. Forgási irány válltoztatás. A gyári vasalat csere valamint biztonsági vasalat csere. Több törődést igényel mint bármelyik másik ablak típus.


Már a beépítésnél is olyan hibákat lehet és szoktak elkövetni mely hibák miatt kényelmetlenné válik a használata. Persze nem a gyártó a hibás hanem a beépítő. Vannak olyan beépítők akik beállítani sem tudják ezt.


Szakembereink elvégzik a toló - bukó , emelő- toló , és harmonika teraszajtó karbantartását, ez biztosítja a megfelelő működést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések