2019. június 27., csütörtök

Dohos szag eltüntetése

Praktikák kellemetlen, dohos szag ellen. A konyhaszekrény vagy a gardrób dohos szagát úgy szüntetheted meg a legkönnyebben, ha - miután kipakoltad a szekrény tartalmát - egy pohár ecet, egy pohár ammónia, negyed pohár szódabikarbóna és három és fél liter víz oldatába mártott ronggyal mosod le a szekrény falait, valamint felső és alsó részét. Dohos szag eltüntetése a bőrszékből? Albérletem egyszer elázott, azóta jó erős dohos szag lett természetesen.


Kiköltöztem onnan, azonban a dolgaim átvették teljes mértékben a szagot.

Az egyik legproblémásabb a bőr gurulós irodai székem, nem tudom mit kezdjek vele. A dohos szag eltüntetése érdekében bevetheted az ecetes vízzel történő átmosást, de szódabikarbónát is feloldhatsz vízben, ez ugyanis szintén remek szagtalanító. Az átmosás után fontos, hogy ne csukd vissza a szekrények ajtaját, hagy hogy jó ideig szellőzzenek. Tévhit, hogy a dohos szag kizárólag az öreg, nem megfelelően tisztán tartott lakásokban jelentkezik. A doh minden olyan helyen felütheti a fejét.


Nemrég költöztem új albérletbe. Az én szobámat eddig nem használták. Minimum éve, hogy üresen állt már.

A lakótársaim a lábukat nem tették be sztem soha. Nem volt fűtve télen, de sztem szellőztetni se jöttek be soha, az ajtó is mindig csukva volt. Ha már bekövetkezett a probléma, akkor fogalmam sincs, mivel lehet megszabadulni a dohos szagtól. Hogy a fal ne vizesedjen és penészesedjen, arra van egy speciális belső szigetelés, ami levegőzteti a falat és kiszívja belőle a nedvességet, még a -on láttam róla videót valamikor.


Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. Ezt követi a már szemmel is látható telepes elterjedés. A penészedés első tünete a kellemetlen dohos szag. Ha már szabad szemmel is jól láthatóak, akkor el kell gondolkozni azon, hogy miként lakhatunk ismét penészmentes lakásban.


Ahhoz, hogy a kellemetlen szagokkal hatékonyan felvehessük a harcot, mindenek előtt meg kell találnunk a szagok forrását. Függetlenül attól, hogy a szag hol is keletkezik, az alábbiakban adunk néhány ötletet arra, hogy milyen házi szerekkel, trükkökkel küzdhetjük le, illetve semlegesíthetjük tartósan a kellemetlen szagokat akár a hűtőszekrényben, mosógépben vagy a. A dohos szag nem feltétlenül a rosszul takarított vagy öreg lakásokban üti fel fejét, egy gondos háziasszony is szembetalálhatja magát ezzel a makacs problémával az új lakásban. A dohos szag ugyanis ott jelenik meg, ahol a páratartalom magasabb a kelleténél, és a falak átnedvesednek, majd penészesedni kezdenek. A dohos szag esetében az ózonos eljárás kettős hatást vált ki azzal, hogy elpusztítja a levegőben lévő, a dohos szagot okozó penészspórákat. A kezelés hatására megszűnik dohos szag és ezzel egyidőben megszűnik a penészspórák egészségre káros hatása is.


Igen kellemetlen, amikor a lakásába felhívja a vendégeket és teljesen megfeledkezett arról, hogy nem takarított ki. Ennél még rosszabb, amikor úgy nyit be a saját otthonába, hogy érzi a penésznek a szagát. A dohos szag megszüntetése elég összetett folyamat, ennek egyes részeit magunk is el tudjuk végezni, de van amihez szakember kell.

Meg kell szüntetni a nedvességet. Ez lehet, hogy egy egyszeri beázás, csőrepedés volt, és magától kiszárad. Ha a szag a lefolyóból jön, akkor egy csészényi bóraxot öntsünk bele, majd engedjünk rá forró vizet. Ha a lábunk nem éppen illatos, az almaecetes lábfürdő az egyik legjobb megoldás.


Minden nap tíz percre áztassuk a lábat almaecetes vízbe, amíg nem múlik a probléma. A jellegzetes dohos , állott szag , pinceszag, mikor az ember úgy érzi párás, fülledt, nehéz a … Olvasson tovább Füstszag elleni kezelés, cigiszag eltüntetése kocsiból, kárpitból, tűzkár utáni szagtalanítás ózonnal. Ez nem árt a gépnek, csak használ, leszedi a vízkövet, havonta így szoktam vízkőtleníteni a gépet, más vízlágyítót soha nem használok.


Ha lejár a gép, akkor teljesen megszűnik a ruha dohos szaga, jó illatú lesz, és az ecettől szép, élénk színűek lesznek a ruhák, nem lesz ecetszagú. Vettem egy újszerű motoros bőrruhát, sajnos dohos szagú, hívtam tisztítót. Jelenléte az állandó dohos szag, a csúnya fekete, zöld foltok mellett súlyos egészségügyi problémákkal is járhat. Kevés annyira kínos érzés van, mikor vendégeket vártok, ám megcsapja az orrotokat egy kellemetlen szag a lakásban.


Penészallergiáról bővebben itt. Sőt, először lehet, be sem tudjátok azonosítani a bűz forrását. Megmutatjuk, melyek a „veszélyzónák”, és mit érdemes tenni, ha a probléma nálatok is jelentkezik.


Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések