2019. június 26., szerda

Beton szigetelése

Beton szigetelése

Tisztelt Katonás Úr, lakásunk Óbudán, a Huszti út és a Búza út sarkán egy panelház utolsó (X.) emeleti sarkán helyezkedik el. Amit meg kellene oldani, az e szoba Búza u. A penészedést okozó elavult EPS technológiák helyett, ajánljuk legújabb fejlesztésünket! A könnyűbeton nagy pórustartalmú beton. Pórusképzésének módszere szerint három csoportot különböztetünk meg: Az egyszemcsés könnyűbetonoknál a tömör vagy porózus, kb. Vízzáró beton nincs, a víz a legjobban elkészített betonon keresztül is átszivárog, mivel az - még ha kis mértékben is - de mindenképpen porózus.


A beton , illetve az abban található adalékanyagok nem szüntetik meg a víz áthaladását, csak lecsökkentik azt. A betonnak speciális adalékanyagok hozzáadása nélkül is van. Aljzaszigetelés, miért fontos?


Vizes nedves falak utólagos szigetelése. Vízszigetelés, falszigetelés, nagynyomású fal injektálás. Kenhető vízszigetelések akció! Egy kb: négyzetméter területről lenne szó, melynek egy részét szeretném lépésállóvá tenni, mivel sok háztartási kacatok tárolnék rajta. Ezt a felületet deszkáznám, OSB lappal fedném le, a szigetelőanyagok közötti párnafa alkalmazásával.


Előbb utóbb minden otthonba befészkeli magát a penész, ami nem csak látványra kellemetlen, de egészségkárosító hatása is van. Hőhidas szerkezetek felületén alakul ki leginkább, ugyanis a hőáram minden esetben a melegtől a hideg felé hala vagyis ahol rosszabb a fal szigetelése. A beton kötése egy hónapig is eltart, sőt még ennél tovább is. A szilárdulása azonban az első napokban nagyon gyors, és utána fokozatosan lassul. A beton nagyjából fél nap alatt megköt annyira, hogy óvatosan végigmehet rajta.


Nagy betonozási gyakorlat nélkül én nem kockáztatnék. Legyen több ember, rendeljenek mixer betont. A régi épületek padlásfödémei legtöbbször alul nádvakolattal ellátott, borított gerendás fafödémek.


Az eredeti hőszigetelés általában a felső deszkázatra felhordott agyagtapasztás, vagy égetett agyag elemekből készített padlásburkolat alatti salakfeltöltés, amelyek hőszigetelő értéke minimális. Most nagy a pára lecsapódás és erős kátrány szagot áraszt. Utólagos falszigetelés, vízszigetelés. Ha hasznos lenne a szigetelés, milyen anyagból ajánlatos. Beton pincéknél, mélygarázsoknál gyakori, hogy a szigetelés hibájából betör a talajvíz, különösen dilatációs hézagoknál, csomópontok környékén.


Miért is van szükség vízszigetelésre? Igaz, hogy egy jó minőségű beton , még a talajvíz nyomásának is ellenáll, de nehéz olyan betont készíteni, mely teljes tömegében hibátlannak tekinthető. Gyakorlatilag a beton belsejében egy repedés, vagy egy kavicsfészek már a víz. Ennek esetleges hiányosságain javíthat a háló.


Ebben az esetben is csak vasalt beton , nem vasbeton) A padló alá kerülő 5mm nem hőszigetelés, hanem fektető réteg, a kisebb egyenetlenségek kiegyenlítésére. Ha a beton felszínén az egyenetlenség nagyobb mm-nél, akkor előtte még aljzat kiegyenlítőt is kell használni. Tudom, hogy sok a kérdés, és nem az a célom, hogy ingyen kapjak minden kérdésre választ, de őszintén szólva azt sem tudom hogyan kezdjem el, illetve, hogy milyen szakemberhez lehetne fordulni.


Aki nem rakott alá fóliát, annak nem lett vizes a szigetelése ? Illetve mindenki írja meg hogy hány éve van meg a szigetelése és milyen állapotban van, érdekelne az élettartama! Nekem egyébként egy tálcás beton födémem van. Most építettünk cserépkályhát, de sajnos csalódtunk.


A 300km-es távolság ellenére, a megbeszéltek szerint vasárnap reggel 9-kor megkezdték nálunk a munkát. Családi házunk tetőtéri szigetelésének felújítása során nagyon precíz, profi és megbízható munkát végeztek. Szigetelő anyagok - kőzetgyapot szigetelés : A kőzetgyapot szigetelés kedvező tulajdonságai miatt számos helyen alkalmazható - kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, jó hangszigetelő, tartós, nedvességre nem érzékeny, tűzálló, kiváló légáteresztő képességű, és a környezetre és az egészségre káros hatása sincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések