2018. szeptember 18., kedd

Lépcsőburkolat fából

A padlóval megegyező padlóburkolattal harmonikusan biztosítja a helyiség számára a meghatározott és elegáns összbenyomást. Azonban egy a padlóval kontrasztos lépcsőburkolat , amely azonos anyagból áll, a lépcsőt egy formatervezési objektummá teszi. Lépcsőburkolat fából. Fa lépcsőburkolat egzotikus fából is készülhet?


Lépcsőburkolat fából

Talán a legkézenfekvőbb megoldás a fa, ami akkor is egyedi választás, ha „csak” burkolatként használjuk. Mik a fa burkolat előnyei betonlépcsők esetében? Megjelenése lehet, modern, rusztikus és elegáns!


Ha egy betonlépcsőt fával burkolunk, szinte bármilyen stílusú lakberendezéshez igazítható a kiézete, mivel már megvan egy erős tartószerkezet, így nem szükséges vastag anyagokat használni, ráadásul minden eleme alá van támasztva, így hajlással, vetemedéssel sem kell. A lebegő lépcsők egy külön kaszt a lépcsők között és különleges megjelenést is biztosítanak, mivel általában maximum egy oldalon vannak a falhoz rögzítve így instabil hatást keltve (csak ránézésre) ugyanis a falhoz érő oldaluk csak látszólag simul kecsesen a falhoz. Többszintes épületekben elengedhetetlen eszköz a lépcső, hiszen másképpen nem juthatunk fel az emeletre kényelmesen. Viszont a lépcsők nem vásárolhatók meg készen kereskedelmi forgalomban. Ma már rengeteg féle anyagból készülhet a korlát: téglából, fából , fémből, üvegből, rugalmas, de nagy terhet elbíró anyagokból.


Lépcsőburkolat fából

Különféle térhatást érhetünk el a különféle anyagok felhasználásával attól függően, hogy nagyobbnak vagy szűkebbnek szeretnénk láttatni a teret. A sötét, mély, matt hatású. Lépcső számító méret kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámíthatja hogy milyen lépcsőre van szüksége. Ha a lépcső számításnál valamelyik értékben nem biztos nyugodtan próbálgassa a kalkulálást, ha a megadott értékek vagy a lépcső számítás során kapott értékek valamelyike a javasolt lépcső paramétereken kívül esik, akkor az oldal arról felugró. Egyedi gyártású tömörfa beltéri lépcső tervezés és építés.


Fordítson különös figyelmet a lépcső minden egyes elemére. A lépcsőfokok mérete, a lépcsőburkolat strapabírósága, a korlát anyaga és formája mind-mind lényeges szempont. A Jura mészkő lépcsőlap egyedi formákban is elkészíthető. A lépcsőház falát dekorálhatja kisebb tárgyakkal vagy képekkel. A lépcsőpofák felújítását a burkolólapok felszerelése előtt végezzük el.


Lépcsőburkolat fából

Készülhet lépcső burkolatként, vagy hálószobában az ágy mellett hátfalként és fejvégként. A lépcsők homlokfala (oromfala) pedig készülhet akár a falhoz illeszkedő fali parafa burkolatból is, de készülhet a járófelület anyagából is. A szegélyléc (takaróléc) lehet fémből vagy fából. A pozitív és negatív élek takarása is megoldható különböző fa és parafa idomokkal.


A burkolástechnológiát régi és. Ezért alkalmasabb az ilyen esetekben a parkettából készült lépcsőburkolat ! A tömörfa lépcsőlapok tartósságuk miatt népszerűek. Gyártásuk során az alapanyagot kisebb elemekké bontják, majd tömbösítéssel és rejtett vendégcsapok használatával állítják elő a kívánt méretű lépcső elemeket.


Az aktuális lakástrendek a természetesség és a nagy ablakfelületekkel dolgozó világos térkoncepciók felé fordulnak. Kiválóan illenek ide a dizájnfa elemekkel megvalósított részleges vagy teljes falkialakítások. A falépcső típusai. A bemutatótermekben a kiállított minták alapján talán nem tudja elképzelni, hogyan fog mutatni a természetes kő otthonában lerakva?


A megfelelő színű burkolat kiválasztásának megkönnyítésére pedig a kőburkolathoz illő bútorokkal és dekorációs termékekkel rendeztük be a különböző helyiségeket. MSZ-szabvány szerinti lépcsőinket az alábbiak szerint gyártatjuk: borovi fenyő: 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések