2017. november 16., csütörtök

Páraáteresztő fólia beépítése

Nem páraáteresztő alátétfólia. Kétszeresen (a hőszigetelés és a fólia , valamint a fólia és a tetőfedés között) átszellőztetett magastető szerkezetekben, a héjalás alá bejutó nedvesség és porhó elleni másodlagos védelemként alkalmazható alátétréteg. A beépítésre kerülő hőszigetelő nedvességkicsapódás elleni védelmét a tetőtér beépítés rétegrendjének megfelelő párazáró illetve páraáteresztő fólia kiválasztásával, szakszerű beépítésével és pontos illesztésével tudja biztosítani.


Az ideális tetőfólia megvédi a szigetelést a csapadéktól, rendelkezik páraáteresztő képességgel, egyszerű a beépítése , kiváló minőségű alapanyagból környezetbarát technológiával készül. Hagyományos vagy diffúziós tetőfóliát válasszak?

This feature is not available right now. Please try again later. Páraáteresztő cserépalátét fólia. Solid korszerű páraáteresztő tetőfólia. Alkalmazásával a leggyakoribb kivitelezési hibák megelőzhetőek, mert nagy páradiffúziós képessége miatt nem szükséges légrést hagyni a fólia és a hőszigetelés között - így ott nem keletkezik hűtő légáramlat - ezzel növelve a hőszigetelés hatékonyságát.


Gyártanak hőtükrös változatot is. Hővisszaverő, hőszigetelő és páraáteresztő fólia.

A fólia nemezelt réteggel fedett oldala a páralecsapódást gátolja, valamint a párolgási felületet növeli. A másik oldala mikroperforált, a pici lyukátmérő miatt a fólia vízzáró. Vízlepergető hatású, ezáltal megakadályozza a nedvesség bejutását a szigetelő.


A fólia egyik oldala nemezelt réteg (geotextília), mely a páralecsapódást gátolja, másik oldala – mely mikroperforált, metallizált – páraáteresztő és hővisszaverő. Az időjárás hatásainak szabadon kitenni hétnél tovább nem szabad! Az üveggyapot réteg felső részére nem feltétlenül szükséges egy páraáteresztő fólia , ha az üveggyapot alatt jól működik a párazárás, és a padlástér levegője eléggé száraz. A nedvességgel szemben azonban az üveggyapot hőszigetelő képességét célszerű megvédeni, ezért ajánlott a páraáteresztő fólia. A páraáteresztő tetőfóliák drágább bekerülési költségét az olcsóbb vagy.


TETŐFÓLIÁK ÉS TETŐ KIEGÉSZÍTŐK. Diffúziós tetőfóliák beépítése. ROOFBOND tetőkiegészítő elemek.


Már tavaly is láttam, hogy több részen meg van szakadva a fólia , de egy hete voltam. Solflex Lélegző SOLFLEXŽ lélegző fólia egyesíti a SOLFLEXŽ kiváló hőreflektáló képességét nagyfokú páraáteresztő tulajdonsággal A fólia egyik oldala, a nemezelt réteg- a páralecsapódást gátolja, valamint a párolgási felületét növeli. Nem légtömör, kiszakadt párazáró fólia nagyon rövid idő, akár egy fűtési szezon alatt a hőszigetelő réteg, sőt a tetőszerkezet végleges károsodását is okozhatja.


A Kanuf Insulation javaslata.

Javasolt a legalább 03 de inkább ez alatti OD értékkel jellemzett hőszigetelő anyag beépítése. Válassza le a fehér védő szalagot a butyl felületről és helyezze az alapozott felületre (lásd 13. kép). Gumi hengerrel erősen nyomja rá a fal felületére.


A Solar ALU fólia hőtükrös (metalizált) felülete kerüljön alulra, mivel a hőreflektáló felület úgy alakul ki, hogy a hőtükör és a beton között van a háromrétegű légpárnás fólia. Minimum cm-es átlapolás szükséges. Hőtükrös ragasztószalaggal a leterített fóliákat.


Tisztelt Ügyfeleink!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések