2017. november 17., péntek

Öves díszcsík

Az öves díszcsík (Botia macracantha) Indonézia, Szumátra és Borneó folyóiból származik. Chromobotia macracanthus. Taxonavigation: Cobitoidea. Files are available under licenses specified on their description page. A hal ívelt, narancssárga testét három fekete sáv keresztezi.


Botia macracantha) főoldal facebook (hírek,akciók) instagram tengeri árlista új termékek akciós termékek referenciák cikkek szállítási díjak magunkról kapcsolat. Az Öves díszcsíkok teste narancssárga színű, amelyen széles fekete függőleges sáv fut végig. A mell-, a has- és a farokúszó vöröses narancssárga, a hátúszó és a farok alatti úszó fekete, szegélyük világos színű. Ezek a halak elég jól hallható, különös, csattanó hangokat adnak ki, ami az üvegrepedéshez hasonlatos. Ha azt akarjuk, hogy megfelelően fejlődjenek, elég nagy csapatot kell belőlük tartani.


Szeretik a sűrű növényzetet - a vízfelszínen is -, mert ezek árnyékot és. Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, és a legjobb szándék ellenére is tartalmazhatnak elírásokat, hibákat! A magányosan tartott öves díszcsíkok kötekedővé válnak az akvárium többi halával szemben. Csapatban tartva békés, de nagyon élénk halak, és a lassú, fátyolúszós halakat megcsipkedhetik.


Öves díszcsík

A mérsékelten agresszív fajoktól sikeresen megvédik magukat. Szokás afrikai sügérekkel is társítani a fajt, de ez az eltérő vízigény miatt kerülendő. Ez a szócikk témája miatt a Állatok műhelye érdeklődési körébe tartozik. Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe! A(z) Öves díszcsík lap további nyelven érhető el.


Vissza a(z) Öves díszcsík laphoz. Tartása és tenyésztése. A Botia nembe csupa olyan halfaj tartozik, amelyek egyesével tartva könnyen marakodóvá válnak.


Öves díszcsík

Gondozásukban ne hagyjuk magunkat félrevezettetni attól, hogy mivel a csíkfélék gyakran iszapos vizek lakói, azért elmulmosodott (eliszaposodott) medencékben is tarthatók. Délkelet-Ázsiában és szigetein (Szumátra, Borneó, Indonézia) honos. Társas akváriumban tartható, trópusi vidékről származó dél-amerikai, közép-amerikai, délkelet-ázsiai, dél-afrikai halfajok összefoglaló bemutatása és részletes leírása. Species: Labeo bicolor (Stendhal hal), Botia macracantha ( Öves díszcsík ), Botia lohachata (Pakisztáni díszcsík ), Botia striata (Tigris díszcsík ), Ambastaia s. Sárgás alapszínen jellegzetes, fekete csíkok futnak keresztül, melyekről a faj a magyar nevét kapta. Csapatban élő faj, ezt akváriumi tartásánál is érdemes figyelembe venni.


Elsősorban a vízfenék közelében tartózkodik, csak ritkábban úszik fel magasabban. Elterjedés:Indonézia, Szumátra és Borneo folyói. Táplálkozás:Ragadozó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések