2017. november 29., szerda

Fal belső szigetelés

Amennyiben egyenletes, penészmentes és jó minőségű a fal , akkor portalanítást követően el is kezdhető a belső szigetelés. Fontos, hogy a hatékony szigetelés érdekében a hideg helyiségen belül minden hideg falat szigeteljünk le. Ez általában 1-oldali falfelületet jelent. Előbb utóbb minden otthonba befészkeli magát a penész, ami nem csak látványra kellemetlen, de egészségkárosító hatása is van.


Hőhidas szerkezetek felületén alakul ki leginkább, ugyanis a hőáram minden esetben a melegtől a hideg felé hala vagyis ahol rosszabb a fal szigetelése.

Belső oldali hőszigetelésnél viszont teljes mértékben elveszíti a homlokzati fal hőtároló képességét. Ugyanis a szigetelő anyag a fal belső oldalára kerül, ezért a belső meleg levegőnek már a fal előtt útját állja a szigetelő. Mivel pedig a fal külső oldala szigeteletlen mara ezért a hideg levegő által. Az egyre sűrűbben előforduló időjárási anomáliák, valamint a lassan, de biztosan fogyó fosszilis energiaforrások árának folyamatos drágulása előtérbe hozta a. Felrakása minden más megoldásnál egyszerűbb és egyből kész, választható színű felületet a megspórolva a festés, vagy tapétázás költségeit, éppen ezért az árak is bármilyen megoldással szemben állják a versenyt. Isotex belső szigetelés nélkül.


Depron belső hőszigetelés: olcsó és energiatakarékos.

A Depron energiatakarékos és rendkívül gazdaságos. Olcsó hőszigetelő lap, egyszerű diszperziós ragasztóval rögzíthető belülről a falakra. A belső hőszigetelésekor általában csak a homlokzati fal belső felülete kerül leszigetelésre.


Be kell látni, hogy így a csatlakozó födém, valamint az azt körülvevő fi, vagy térelhatároló falazatok nem kapnak szigetelést. Ezek a felületek ebben az esetben potenciális és koncentrált hőhídakká válnak! Hőmérsékletviszonyok a belső szigetelés után.


Ezekkel a termékekkel sem lehet viszont elkerülni azt, hogy az eredeti falszerkezet a hőszigetelés hatására nagyobb napi és szezonális hőingadozásnak legyen kitéve. Falazott szerkezeteknél ez kisebb problémát jelent, de panel esetében a külső kéreg jelentős hőtágulása. A legfontosabb azonban, hogy a belső oldali hőszigetelés megoldása önmagában még nem fogja megszüntetni a belső oldali szigetelés mögött lévő utcai fal penészedését. A homlokzati (utcai) falban kialakuló hőhí páralecsapódás ellen más technológiára is szüksége lehet. Erre azonban csak a helyszíni felméréskor tud.


Beltéri szigetelőanyagok olcsón, homecell beltéri szigetelés árak. A sziga-tech megjelölés, mint nemzeti védjegy illetve a honlapon található képek, leírások, mint vagyoni értékkel bíró szellemi alkotások törvényi védelem alatt állnak, ezek bármilyen módon vagy formában történő engedély nélküli felhasználása jogi eljárást és kártérítés fizetési. Az elmúlt évben több millió négyzetméter belső falfelületet burkoltak le világszerte évente (!).


A fal hőszigetelés megléte fontos, hiszen komfortosabb lesz a segítségével egy ingatlan, és az sem hátrány, ha az energiafelhasználásból is le lehet faragni.

Azonban arról se feledkezzünk meg, hogy a fal hőszigetelés, legalábbis, ha színvonalas munka eredménye, még arra is képes, hogy megnövelje az ingatlan értékét. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet. Ilyen módon a dagadó cement a fal réseibe is benyomul, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés. Cégünk vizes, nedves, salétromos fal , épület, ház, lakás, pince utólagos szigetelésével foglalkozik, melyet korszerű, falbontás nélküli technológiákkal (falfűrészelés, injektálás, saválló acéllemez besajtolás) valósítunk meg.


Minden általunk elvégzett munkára év a garanciát vállalunk. Szigetelő cementhabarcs vakolattal, amelyet a fal belső felületére belülről kell felhordani. Ez a szigetelés kisebb talajnedvesség esetén megfelelő. Bonasi Szig Building Kft.


Cégünk éve végez utólagos falszigetelést, az eddigi megrendelők megelégedésére. Ez idő alatt több száz házat szigeteltünk utólagosan az egész országban. A külső falak­nak a belső hőmérsékletet kedvezően befolyásoló tulajdonságai közül a hőtároló képesség belső szigetelés alkalmazása esetén természetesen elveszti jelentőségét. Ezt a veszteséget viszont mérsékeli az a körülmény, hogy a helyiség határolófalainak csak mintegy -át alkotják külső falak, a. Szakemberek és hozzáértők egyöntetű véleménye, hogy csak a legvégső esetben, ha a külső szigetelés nem megoldható.


Az alapvető probléma, hogy a belső szigetelés hatására a fal télen nagyon lehűlhet, és a fagyhatár a falon belülre kerülhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések