2017. augusztus 22., kedd

Azbeszt hullámpala bontása

Azaz az azbesztpala tetők bontása során nagyon körültekintően kell eljárni! Mivel az azbeszt rákot okoz, ezért bontását, elszállítását és megsemmisítését is csak szakember végezheti. Az elmúlt évben kb.


Mivel nem ez a főprofilunk, más cégekhez képes jelentős árelőnnyel kínáljuk ezt a szolgáltatást. Kérem, ha felkeltettem érdeklődését, kérjen ajánlatot tőlünk, akár.

A hullámpala - és síkpalaborítású tetőkből nem csak a szakszerűtlen bontás során kerülhetnek akár rákos megbetegedést is okozó azbesztrostok a levegőbe, hanem az elöregedett felületek mindennapos kopása során is – derült ki a Laboratorium. Magyarországon 3millió négyzetméter azbesztpalát. Akkor van esélye, hogy azbesztes legyen, ami nemcsak azért rossz hír, mert azt jelenti, hogy a tető már öreg, hanem azért is, mert ha le akarja cserélni, egy csomó pluszköltséggel számolhat. A bontásból megmaradt, azbeszt tartalmú hullámpala megfelelő lerakásáról is gondoskodni kell. Nem könnyű feladat, ezért gondoltam, hogy egy naplóbejegyzés erejéig megosztom a tapasztalatokat az erre járókkal.


Szórt formában iparosított épületek hőszigeteléseként. Síkpala vagy hullámpala egyaránt. Rosszabb esetben lehet a tetőszerkezetet is érte az azbesztszál.

Tehát a szakemberek mintát vesznek a vizsgálathoz és 3-hét után meg is tudjuk az azbeszt tartalmat, illetve, hogy kötött vagy bomlott állapotban van. Igazából az azbesztcement akkor veszélyes, ha az eternit hullámpala megsérül. Bontás közben összetörhet, a törési felületeknél pedig sok azbesztrost kerülhet a szabadba.


Ezért különös óvatossággal kell bontani. Veszélyes hulladékként kell kezelni, csak bizonyos hulladék depóniákban lehet lerakni. Ipari felhasználása nagyjából a 19. De gyakran előfordul azbeszt elektromos szigetelésként régi lámpatestekben, biztosíték- és kapcsolószekrényekben is. Szilárdabban kötött azbeszt az azbeszt -cement termékekben – pl.


Hogyan állapítható meg, hogy a hullámpala tartalmaz-e azbesztet? A telkünk egy másik telekről hullámpala fallal van elválasztva. Csak nemrég értesültem róla, lehetséges, hogy a pala azbesztcementből készült, amiről jól tudom, hogy milyen veszélyes anyag. A március 31-i, a gödöllői Városháza épületének elbontása és a főtér fejlesztése témakörben megtartott lakossági fórumon Gémesi György elmondta, hogy az épület bizonyos részén van azbeszt , ami veszélyes anyagnak számít, így különös figyelmet kell fordítani az elszállítására és az ártalmatlanítására.


Elavult, töredezett, egészségre káros bitumen zsindellyel, -hullámlemezzel fedett, illetve azbeszt tartalmú palatetőjű épületek tulajdonosait ugyanis gyakran az tartja vissza a tetőfelújítástól, hogy a veszélyes hulladéknak számító tetőfedő anyag bontása , kezelése szigorú szabályokhoz, engedélyhez kötött. Valójában az azbeszt tartalmú höszigetelés az ami egészségügyi kockázatot jelen, ott ugyanis a szálak nincsenek “bebetonozva”. Ez a téma egy kissé el van túlozva, itt nyilván komoly érdekek.


Tudni kell, hogy a cementtel kötött azbeszt (mint a sima és hullámpalák, eternit csövek és lapok) nem olyan veszélyes, mint a laza szerkezetű, főleg szigetelésre használt azbesztszármazékok. Szállítása nem tartozik az ADR megállapodás (veszélyes anyagok szállításáról rendelkező nemzetközi egyezmény) hatálya alá sem.

Március első szombatján a serdülők és újoncok számára kiírt téli dobóbajnokág versenyeit rendezték meg Szombathelyen, amivel egyidőben, március 7-én és 8-án a serdülő- és újonc korú atléták a fedettpályás összetett (többpróba) bajnokságának adott otthont a budapesti BOK-csarnok. Szórt azbeszt – az emberi egészségre legkárosabb azbeszttermék, kb. Ez a termék hamar elöregszik és lemálló azbesztszálak a legkisebb behatásra is (pl. szélfuvallat) a levegőbe kerülhetnek.


Használata: acélszerkezeteknél, betonfalakon, főleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések