2017. március 28., kedd

Hungarocell vagy kőzetgyapot

A kőzetgyapot vagy a hungarocell jobb a tűzállóság tekintetében? A tűzállóság szintén az a pont a kőzetgyapot és a hungarocell összehasonlításában, amelyben előbbit hozhatjuk ki nyertesnek. A hőszigetelő rendszerekben a falak szigeteléséhez általában polisztirol ( hungarocell) vagy kőzetgyapot hőszigetelő lapokat használnak.


Ezeket ajánlott a falak külső részére rögzíteni, mivel a belső oldali hőszigetelés bizonyos esetekben hőhidak kialakulásához, így penészesedéshez vezethet. A lábazati szigeteléshez a.

A gyapotok is jó hőszigetelők, fokozottan éghetők vagy semennyire. Viszont a gyapotok közül az üveg viszketést okoz építéskor, amikor megfogo mert a darabjai ilyenek,de nem veszélyes az egészségre, ennyi. Sokszor halljuk, hogy a szigetelésnek mekkora jelentősége van otthonunk hő megtartó képességénél. De vajon ismerjük-e a különböző technológiák előnyeit, hátrányait?


Szeretnénk ehhez egy kis segítséget nyújtani, ezzel is megkönnyítve az Ön választását vásárlás előtt. A fagyapot (Heraklith néven is ismert) magában semmit sem ér van egy változata Heratekta néven, amiben belül hungarocell van, az jobb egy fokkal. Házak szigetelésére a legjobb (és a legdrágább is) a kőzetgyapot vagy üveggyapot.

Homlokzati hőszigetelés: polisztirol vagy kőzetgyapot ? Laikusok csak az ár alapján döntenek egyik vagy másik mellett, pedig a hőszigetelőanyagokat is jobb, ha ár-érték viszonylatában vizsgáljuk. Mi a különbség a kőzetgyapot és üveggyapot hőszigetelő anyagok között? Kristálytanilag tekintve mindkét anyag üvegnek tekinthető: csupán míg az üveggyapot készítése során ténylegesen üveget olvasztanak, amit aztán centrifugálnak, addig a kőzetgyapot esetében kőzetet olvasztanak fel, ami ezt követően több tárcsára folyik, szétcsapatják, és aztán alakul.


A világon leggyakrabban alkalmazott szigetelések egyike az üveggyapot. Ezen belül pedig az egyes gyártók is többféle terméket gyártanak a homlokzat utólagos szigetelésére. Gondoljon csak arra, hogy amikor eldönti, hogy hungarocell szigetelés lesz a homlokzaton, akkor a következő kérdés, amire azonnal válaszolnia is kell az, hogy akkor grafitos vagy pedig a hagyományos fehér színű hungarocell lesz? Hungarocell hőszigetelő lap (hivatalosan EPS-nek nevezik ezeket a fehér színű lapokat, melyekre a köznyelv a hungarocell , a dryvit vagy a nikecell elnevezést is gyakran használja). Lábazati szigetelő lap (hivatalosan XPS-nek nevezik ezeket a kék, zöld vagy sárga színű, igen-igen kemény vízzáró lapokat, melyeket többnyire pincék falainál, lábazatoknál használhatunk).


Hőszigetelés a házon: polisztirol vagy kőzetgyapot hőszigetelő anyag-ot rögzítenek az épület homlokzatára, üvegszövet háló erősítéssel, majd színezett homlokzati díszítő vakolatot hordanak fel. Az ásványgyapot termékek, így az üveggyapot és a kőzetgyapot is kiváló tulajdonságokkal bírnak. Az EPS ( hungarocell ) szigetelőanyaggal szemben kiváló hangszigetelők, ráadásul nem éghető anyagok. Alkalmazásuk a házunk szinte minden részén kivitelezhető.


Minden hónapban van szigetelőanyag vagy gipszkarton akció telephelyeinken. Az egyetlen probléma, ami felmerülhet, ha nincs külső homlokzatszigetelés, hogy a födém koszorúk erősebb hőhidat fognak képezni a leszigetelt padló körül.

Vagy a két szigetelést kombinálhatja is. A lépéshang gátlásban is játszik a kőzetgyapot , sőt úgy tudom hogy jobb értékeket is produkál, csak ugye ára is van. Kőzetgyapot (üveggyapot) vagy polisztirol? Vakolható és lépésálló valamint általános felhasználásra PAROC ásványgyapot termékek.


Miért ezt válassza? Mert kiváló természetes hőszigetelő anyagok akciós árak-on. Hírlevél-feliratkozásommal hozzájárulok, hogy a kiküldött üzenetekben mutatott aktivitásomat (pl. megnyitás, kattintás) a Praktiker Kft. A fújható szigetelés egy új technológia, egy speciális, ultrakönnyű kőzetgyapottal (mely nem éghető, kiváló hő- és hangszigetelő) szigeteljük le a házát. R ockwool táblás kőzetgyapot , Ursa és Knauf tekercses üveggyapot, illetve Austrotherm, Kingstone, Baumit táblás polisztirol homlokzati szigetelések készleten.


Hamarosan elindul a homlokzati hőszigetelés időszaka. Sajnos a kőzetgyapot is képes minimális vízfelvételre, így én inkább min. A lemezgyártó soron az anyag a polimerizációs kamrában hőkezelést kap, ahol a kikeményedő műgyanta a kőzetgyapot termék alak- és formaállóságát biztosítja, míg az olajemulzió víztaszítóvá teszi a szálakat, és meggátolja a kiporzást. Szigetelőanyagok vásárlása és rendelése az OBI-nál. A homlokzatok szigetelésének fontos célja a fűtésszámlák csökkentése.


A ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hőszigetelő képességének köszönhetően a falakon fellépő hőveszteség minimalizálható, másképp szólva a fűtött levegő az épületen belül marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések