2016. március 2., szerda

Padló utólagos hőszigetelése

A padlásfödém jó hőszigetelése különösen nem lakott padlástérnél alapvető fontosságú. Gondolja csak meg, hogy lakatlan padlástérnél a födém megfelelő szigetelésével a födémen át megszökő energiának a -át is meg tudja takarítani. Nem mindegy, hogy évente.


Igen, jól gondolja. Az a tervezett padlószigetelés meglehetősen gyenge lehet.

A boltozatos pince fölött minden esetben van egy feltöltés réteg, ennek rovására lehet kialakítani a hőszigetelést. A pontos rétegrendet a rendelkezésre álló vastagság. Talajon fekvő padló szigetelése (földszintes épület) A mai hőtechnikai és felhasználói igényeket tekintve elkerülhetetlen az épületeink földszinti padlószerkezetének megfelelő hőszigetelése a vízszigetelés megléte mellett. A talajon fekvő padló utólagos szigetelése. Ha családi háza alsó szintjén nincs pince, és „csak” a padlót szeretné szigetelni utólag a talajból áramló hideg ellen, és jobb komfortérzete érdekében, akkor a padló szigetelésére is használhatja az előbb már említett AT-N100-as lépésálló lemezeket.


Padló szigetelés Födémek A fizika törvényszerűségei szerint a hő felfele terje de szigetelni kell azokat a vízszintes szerkezeteket is, melyek hidegebb terek felett helyezkednek el. Ilyenek a talajon fekvő padlók, de a pince födémek és az árkádok, áthajtók födémei is. Való igaz, hogy a külső és a belső oldal közötti hőmérséklet-különbség kisebb, mint a szabadon álló szerkezeteknél, de mind állagvédelmi, mind hőérzeti szempontból gondoskodni kell ezeknek a hővédelméről is, mi több, a január 1-től módosult épületenergetikai.

Ha a nyílászárók már hőszigeteltek a homlokzati falakon, akkor következő logikus kérdés, hogy mivel szigeteljen? A homlokzat utólagos hőszigetelése. A polisztirol mellett a kőzetgyapot szigetelés a leginkább elterjedt szigetelőanyag.


Ezen belül is többféle termék van azonban, és rengeteg gyártó kínálja homlokzati. A sziga-tech megjelölés, mint nemzeti védjegy illetve a honlapon található képek, leírások, mint vagyoni értékkel bíró szellemi alkotások törvényi védelem alatt állnak, ezek bármilyen módon vagy formában történő engedély nélküli felhasználása jogi eljárást és kártérítés fizetési kötelezettséget von maga után. Ebben a rövid videóban végig vezetjük a padló lépéshang- és hőszigetelésének lépésein, az RST szegélycsík felhelyezésétől, a Steprock HD kőzetgyapot lemez be. Homlokzati hőszigetelés, utólagos hőszigetelés, hőszigetelő rendszerek - Szigetelő anyagok széles választékban: Üveggyapot, kőzetgyapot, polisztirol, fagyapot - Homlokzati és lábazati díszítő vakolatok és festékek - Gipszkarton termékek különböző gipszkarton rendszerek építéséhez - Széles tetőfólia, hőtükör. Egyszerre szigetel hőt és hangot!


A kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező fali és mennyezeti hőszigetelő panelek, valamint a padlózat alá helyezhető alátét panelek segítségével Ön is nagyon jó hőszigetelése értéket érhet el utólagos belső hőszigetelés esetén. A szigetelés további előnye, hogy a külső határoló falak melegebbek lesznek, akár a °C-ot is elérhetik. Talajon fekvő padló hőszigetelése A fűtött épületek határoló szerkezeteiken (falak, nyílászárók, födémek, padlók) keresztül adják le energiájukat a náluk hidegebb környezetbe. Minél kevesebb ez az energiaveszteség, annál kevesebbet kell visszapótolnunk az adott helyiségbe, vagyis kevesebbet kell fűtenünk, ami sem. Ez azonban nagyon költséges.


Az erkély utólagos hőszigetelése csak akkor lehet eredményes, ha. Utólagos hőszigeteléssel nemcsak a síkfelületek hőátadása csökken, hanem a hőhidak (szerkezeti csatlakozások elemeknél, ablakkereteknél, falsarkoknál, stb.) hatása is nagymértékben mérséklődik. Az épület típusától függően ez utóbbi nagymértékben lehet felelős az összveszteség egy komoly részéért.

Izol-Ép Kft: Épülő házak, garázsok teljes víz- és hőszigetelése , pincék, garázsok, medencék utólagos vízszigetelése, betonalapok, pincék. Cégünk vállalja csőátvezetések, falátvezetések szigetelését, injektálását. Tetőszigetelés céljára is a legmegfelelőbb anyag a szórt poliuretán szigetelőhab.


A szórásos technológiának köszönhetően az anyag a legkisebb réseket is maradéktalanul kitölti, így egy kompakt, hézagmentes hőszigetelő-réteget biztosít. Zárja a vizet, a hőt és elöregedett tetők esetén is megold mindenféle problémát, még más szigetelési alternatívák ezt nem. Emellett fontos a lábazat hőszigetelése is. A hőveszteség és az állagvédelem szempontjából az épület egyik legkri­tikusabb része a lábazati csomópont, a padló hatékony hőszigetelése csak kevéssé mérsékli a lábazati csomópont mint hőhíd mentén kialakuló vonal menti veszteséget.


A padló hőszigetelés, és a homlokzati hőszigetelés között, a lábazati falon keresztül kialakulhat egy hőhíd. Ez a vonal menti veszteség annál jelentősebb, minél nagyobb a kapcsolódó. Kenhető vízszigetelések akció!


Alkalmazása különösen előnyös ott, ahol kis vastagságban kell hatékony hőszigetelést elérni (például padló utólagos hőszigetelés). Hangsúlyozzuk: homlokzati hőszigeteléssel! Tehát a tető-, padlás-, padló és.


B30-as téglaházból, hogyan lehet egy olyan házat létrehozni, mely megfelel a mai színvonalnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések