2019. december 12., csütörtök

Tolóajtó beltéri

Nem beszélve arról, hogy teljesen egyedi megoldásokat lehet megvalósítani! Gratulálok a tervezőknek, és a kivitelezőknek! Beltéri ajtók egyedi és szabvány méretben is. CPL, dekor, festett, furnér, toló és nyíló kivitelben kedvező áron. A falban futó beltéri tolóajtó szerkezete egy kissé bonyolultabb, ugyanis itt egy vezető-tartó szerkezetet, ami egy gipszkarton szerkezet tartóváza, először be kell építeni a kívánt falszakaszra, majd az ajtólapokat felszerelni a futószerkezettel együtt a sínre, nem megfeledkezve a végütköző-csillapító elemekről, majd ha ez kész, következhet a burkolás gipszkartonnal.


Tolóajtó kivitelek.

Gyakori probléma, hogy a beltéri ajtók számára egyszerűen nincs elegendő hely. Ez leggyakrabban a konyhákban és a fürdőszobákban történik meg. Ilyen esetben is a tolóajtó használata lehet a célravezető megoldás, ami a hasznos alapterületből minimális részt vesz el.


A fal előtt futó tolóajtó két megoldással rendelhető. Egyik az UTH átfogó tokkal rendelhető beltéri tolóajtó , míg másik megoldás esetén a tokot nem kell megrendelni, hanem a szabad falnyílás fog látszódni. Az átfogó tokos megoldás esetében a tok egy átjáró tok, mely nem tartalmazza a pántokat, a zárfogadó lemezt. A falban futó tolóajtó esetében maga az ajtólap a vasalattal egy ajtónyílásban mozog, amelyet eltakar egy gipszkarton vagy egyéb épített fal.


Előnye az, hogy a fali rendszer igen esztétikusan megtervezhető, az ajtó nyitáskor nyomtalanul eltűnik.

A hátránya, hogy az épített fal miatt nagyobb a helyigénye és a kiépített. A beltéri tolóajtók nagyon praktikusak kis alapterületű otthonokban, vagy olyan helységekben ahol fontos a minél nagyobb felhasználható hely kialakítása. Gyártásuk általában fából történik, ám nem ritkák a. Weboldalunkon Magyarország legnagyobb beltéri ajtó választékát találja! EKONOM – beltéri tolóajtó rendszer.


A rendszer jellemzői. Alkalmazás: és szárnyú tolóa. Vannak olyan helyek a lakásban, ahol a tolóajtó használata a legmegfelelőbb választás.


Egyedi igényekre szabva kínálunk számtalan variációt! A standard Niko beltéri tolóajtó vasalatok szinte az összes háztartásban lévő ajtóméretekhez használhatóak. Esztétikus megjelenésével és műanyag felületű, halk futású zárt csapágyazású kocsikkal hosszú távú gondtalan használathoz lett tervezve. Bonyolultabb fafurnér vagy festett beltéri ajtó megrendeléseknél, ahol több, mint 2felület, üvegezési és rajzolati minta áll rendelkezésedre, ajánlott az időpont egyeztetés, s lehetőleg minimum 1-nyugodt órát szánj a tervezésre, hisz amint azt a fent leírtak sejttetik, rengeteg izaglmas variáció merülhet fel.


A beépített tolóajtó a legkézenfekvőbb megoldás a modern lakóterek tervezése során, ahol a rendelkezésre álló hely ésszerű kihasználása elsődleges fontosságú. Egy átlagos tolóajtó beszerelése, amely egy normál beltéri ajtó helyére kerül, kb 1-órát vehet igénybe. Egy nagyobb térelválasztó fal helyszíni beszerelése már egy egész napot is igénybe vehet, méretétől, és bonyolultságától függően. Többletköltséget jelent a sín, a karnis, a húzókagyló, a megvezető tüske és a falc nélküli ajtólap kialakítása. Falban futó beltéri tolóajtó.


Picit összetettebb megoldás a falban futó belső tolóajtó.

A tolóajtó felárral bír. Ebben az esetben előre kell gondolkodni, mert előkészületekre lesz szükség. Minden ITALY Di Base beltéri ajtó egyedi méretben készül. Az ajtólap felülete ellenálló CPL fóliával van fedve.


A gondosan kiválasztott szín az aktuális parketta és bútortrendekhez kitűnően igazodik. Az ITALY Di Base beltéri ajtók, tolóajtó és kétszárnyú kivitelben is elérhetőek. Kattintson a képre és tudjon meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések