2019. december 26., csütörtök

Penészgomba ellen

A leghatékonyabb módszer penész ellen - A legtisztább otthonban is felütheti a fejét a penész, ha a körülmények megfelelőek számára. Számolj le vele a következő módszerekkel! A falakon megjelenő penészgomba ellen számos megoldás létezik.


Egységes falazat esetén penészgátlásra és belső. A penész ellen szódabikarbóna lehet a hatékony megoldás, ami bárki könnyedén tud alkalmazni. Ha a lakásodat elcsúfította a penészgomba , és megpróbálod úgy eltávolítani, hogy nyoma se maradjon, akkor érdemes próbálkozni a szódabikarbónával!

A gombák éppen olyan gyakori kórokozók, mint a baktériumok és vírusok. Az enyhe bőrirritációt speciális ápoló készítményekkel enyhítheti, ezek hatóanyaga lehet például dexpanthenol, urea, homoktövis vagy aloe vera. A penész nemcsak a fürdőszoba vagy a konyha összképén ront, de komoly egészségügyi károkat is okozhat. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban már nem olyan egyszerű.


Penész eltávolítása a BioRid páraelszívó bevonat segítségével gyorsan és tartósan eredményez tiszta, száraz falakat. Vannak, amelyek hasznosak, ilyenek például a penicillin-termelők vagy a nemes penészek a sajtokon. A penészgomba spórái mindennapjaink láthatatlan résztvevői.


De sajnos olyanok is megtalálhatók a levegőben, amelyek súlyos fertőzést is okozhatnak. Ilyen az Aspergillus Niger, azaz a „fekete” penész.

Itt van néhány tipp, ami segíthet megelőzni a penészgomba növekedését otthonában: - Ne szárítsa ruháit zárt térben. Ha erre nincs lehetősége, és ruháit ruhaszárítón a lakásban szárítja, akkor mindig biztosítsa a jó szellőzést. FONTOS, hogy az ózonos kezelés 1-ban vegyszermentes eljárás, ugyanakkor a leghatékonyabb a penészgombák elpusztításában. Az ózon nem csak a látható penészt pusztítja el, hanem kiírtja a penészgomba spóráit a helyiség minden pontján és a levegőben is, ezzel megakadályozza a penészgombák további szaporodását, és megszünteti a penészgomba spórák egészségre.


Ezek a szobanövények megoldást jelenthetnek penészgomba ellen. Ezt a forradalmi kijelentést a svájci Bruno Haefeli fizioterapeuta és kutató tette, aki tevékenységét a gombabetegségek kutatásának szentelte. Grapefruitmaggal Candida és Penészgomba ellen. Naponta többször, rövid ideig nyissunk ablakot, a beszorult pára így nem csapódik le a falakon.


A fürdőszoba és a konyha, valamint a teregetésre használt helyiség szellőztetésére kell leginkább odafigyelnünk. Ezért sem túl előnyös, ha ezekben a párás. A fürdőszoba az a hely, ahol nem csak a testünket tisztítjuk, de sokszor a gondolatainkat is. Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre? Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni.


A legfontosabb lépés a nedvesség kordában tartása: szivárgás, csőtörés, beázás esetén azonnal tegyünk a probléma ellen , és igyekezzünk minél jobban kiszárítani az érintett helyiséget. Amellett, hogy véd a penész ellen , hő-, és hangszigetelő hatással is bír, ezen kívül nem ártalmas sem az egészségre, sem pedig a környezetre. Jó szellőzőképessége miatt elvezeti az építés óta a falakból párolgó víz mennyiségét, ezzel gátolja meg a penészgomba kialakulását. A fokozott záródású ablakok miatt bennszorult pára így nem csapódik le a falakon.


Nyílászárócserénél érdemes olyat választani, amely tudja a résszellőzés funkciót, de a modern házaknál gyakori a mesterséges szellőzés is.

A helyreállítási munkálatok rengeteg időt és energiát felemésztenek, ezért ebbe nem mindenki tud azonnal belevágni, így nem marad más hátra, mint a penészedés ellen hatékony megoldást találni. Penészgomba -allergia esetén a tüneteket kiváltó tulajdonképpeni allergének ezeknek a gombáknak a szaporító sejtjei, vagyis a spórái. Az immunrendszer penészgombákkal, illetve penészgombaspórákkal szembeni fokozott,.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések