2019. július 3., szerda

Szélvédő párásodás ellen

Párásodás ellen Szerintem nagyon sokan küzdenek a párásodással legyen az autóval való utazás, vagy bukósisak plexije, akár szemüveg, vagy fürdőszoba tükör. Esős időben és a téli hónapokban nincs az az autós, aki ne találkozott volna a párásodás jelenségével, ami főleg azért idegesítő, mert nem lát ki tőle rendesen a sofőr. Az újabb autók levegőkeringetése és a klímaberendezések már ügyesen kiküszöbölik ezt a problémát, az idősebb modelleknél azonban ez kellemetlenebb és sűrűbben előfordul. Tippek belső párásodás ellen? Most, hogy jöttem haza, félre kellett húzódnom, mert kívülről-bévülről annyira párásodott az autó ablaka, hogy szó szerint vakon mentem az úton.


A külső párát az ablaktörlő többé-kevésbé leviszi, de a belső ellen mit tudok tenni? Utána félrehúzódtam, és ronggyal letöröltem. A szélvédő belső, egészen száraz felületét száraz szappannal könnyen bekenjük. Azután a képen látható módon, száraz törlőruhával szétdörzsöljük a szappant.


A nem látható vékony szappanrétegen nem képződik párásodás. Az eljárást azonban időközönként ismételni kell, mert a szappanréteg nem tartós bevonat. Ilyenkor a doboz aljában megáll a levegő páratartalmából lecsapódó víz, ezt pedig a meleg légáramlat párologtatni kezdi.


Ettől a befúvott levegő nedvességtartalma magas lesz, ezért csapódik le pára az ablakokon. A tél kellemetlen és veszélyes velejáróra a párásodás. DEEP CLEANING The Nastiest Car Ever!


Complete Disaster Full Interior Car Detailing Transformation! Mivel a kézfertőtlenítők alkoholt tartalmaznak, sokan úgy gondolják, ez is megfelelő védekezési mód lehet a párásodás ellen. A helyzet azonban az, hogy a bébisamponhoz hasonlóan ez sem hatásos szer, bár kétségtelen, hogy a bedörzsölés után a felület szép tiszta lesz. Elkészítettem a fenti egyszerű eszközt, és föltettem a szélvédő mögé.


Az első napon még semmi különös nem történt kívül-belül nedves volt a kocsi. Kívül az ablaktörlő szinte mosta az üveget, de belül tiszta, száraz volt. Most már egy hete használom ezt a módszert. Igazából nem kételkedem a dolog hatékonyságában, mert ha az ember tudja, hogy a macskaalmot úgy találták ki, hogy az a lehető legtöbb vizet magába tudja szívni (jó, a macskából vizeléskor nem konkrétan víz távozik, de értjük, miről van szó), nem nehéz elképzelni, hogy ezt a párával is megteszi. Biztosan neked is sok problémát okoz a párás autóüveg reggelente.


Várhatsz, míg lefújja a légkondi, ha van olyano vagy törölgethete de az biztos, hogy nem tudsz tőle elindulni időben. Egyszerű, de nagyszerű trükk a párás autóablak ellen. Ki ne utálná, ha télen, vagy akár egy esős napon az autója szélvédője csupa pára belülről? Pedig egy nagyon egyszerű módszerrel meg lehet előzni a sok bosszankodást!


Mit tegyek szélvédő párásodás ellen ? Ez lesz a harmadik telem az autóval, és eddig soha nem tapasztaltam ilyesmit. Tölts meg vele egy zoknit (akár többet is!), kötözd be a száját, hogy ne hulljon ki belőle. A biztonság kedvéért ráhúzhatsz egy második zokni-réteget is.


Helyezd el a szélvédő aljában, a műszerfalon. Az ülések alá is rakhatsz egy-kettőt. Ha ezt a szélvédőre erősítik, nincs látást gátló párásodás. Lehet magának a szélvédő felületét is úgy kezelni, hogy a parányi csöppecskék ne kapaszkodhassanak meg. A párásodás ellen a legjobb védekezés, ha szárazon tudjuk tartani a kocsi belsejét.


Ez pedig akkor áll fenn, ha minden párát kiszellőztetünk. Ebben az országban fellázadtak a nők a magassarkú ellen és nyertek! Arról a férfiaknak kevés fogalmuk van, mennyire kényelmetlenek ezek a topánkák. A szemüveg párásodás elleni nano védelme a NanoConcept cégtől alkalmas üveg és műanyag szemüvegekre is.


Használhatja sport, dioptriás, sí vagy búvár szemüveg ápolásához. A 1ml kiszerelés 1használatra elegendő. Aktuális Párásodás ellen ajánlatok az ÁrGép-en. Hasonlítsa össze az árakat! Szélvédő párásodás ellen.


De mit tehetünk ez ellen ? A szélvédő párásodás egyik oka lehet az, hogy a pollenszűrő már koszos, el van tömődve. Egy zokni és egy nagy adag macskaalom, de mégis mit keresnek ezek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések