2019. július 30., kedd

Kocsibeálló betonozás

Ha magadnak szállíto még olcsób. Kertünk fontos része a sétány, avagy járda, hiszen valljuk meg, nem mindegy, hogy min lépkedünk. Ma már szebbnél szebb és ötletesnél ötletesebb megoldásokat találunk kerti járda témában, de az alábbi technikák előnye, hogy viszonylag gyorsan elkészíthetők (persze ez a járda hosszától és a kanyarutaktól függ), és nem utolsó szempont, hogy igen mutatósak is. Budapest és vonzáskörzetében családi házak építését és lakásfelújításokat vállalunk, kőműves és ácsmunkákat, de akár teljes generálkivitelezést elvégezzük. A betonozás tényleg nem olyan nagy dolog egyébként.


Kocsibeálló betonozás

Ha családi házban lakik, akkor gyakran előfordul, hogy betonozni kell valamit a ház körül vagy a kertben. Ehhez persze hívhat kőművest is, de megcsinálhatja a betont saját maga is. Az épület külső vonala (ebben az esetben) a kocsibeálló kerülete (a legkülső széle). Az oszlopokat azonban az épület külső vonalától mm-re, valamint a két végétől (elöl és hátul) 3mm-re befele kell beállítani. Egy napig tárolja az aszfaltot fedett helyen, mert ha melegebb, könnyebben bedolgozható.


Kaparja ki a kátyúból a törmeléket, kenje ki bitumennel, majd döngölje bele a javítóaszfaltot. Betonozás - Járda, kocsifelhajtó készítése, javítása. A közönséges portlandcement színe szürke, de más színben és fehérben is kapható.


A cement legyen száraz, finoman porrá őrölt. Legjobb, ha frissen vásárolja minden. Nálunk majdnem 80ma kocsibeálló ,a gyeprácsot a drágasága, és hólapátolhatatlansága miatt. A kö­zönséges portlandcement színe szürke, de más színben és fehérben is kapható. A kerti építmény, így a kocsibeálló vagy garázs – mérettől és a település szabályaitól függően – engedélyköteles lehet.


Megépítése előtt ezért mindenképpen érdemes tájékozódnunk a polgármesteri hivatal építési osztályán. Kövezés lépésről lépésre. A régi épületek elbontása, a terület. A betonminőség leírásánál az utolsó szám a legnagyobb szemcseméretet jelöli, tehát amit írtál, ott mm. A cikksorozat első részében a betonozás előkészületeit vesszük számba, a másodikban már magáról a betonozásról lesz szó, így a második jótanács magáról a munkálatokról szól, a harmadik rész pedig a beton utókezeléséről, a betonozást követő feladatokról szól.


FONTOS: Minden munkára egyedi árajánlatot adunk ingyenes felmérés után! A táblázatban szereplő árak irányárak, egyszerűbb (haladósabb) munkáknál alacsonyabb, bonyolultabb munkáknál magasabb árakkal kalkulálhatunk. Előre elkészítenénk az alapot kimérnénk a tüskék helyét majd betonozás = 1. A lapostetős kocsibeálló , impregnált fenyőből. Belső magasság: kb. Fekete PVC lemeztetővel, max.


Szerelési útmutatóval. A tetőfedéshez és összeszereléshez szükséges anyagokkal. A betonacél háló úgy összenőtt a fejemben a betonozással, mint a sör, meg a habja.


A különbség csak az, hogy a habot szeretem a sörömön, a hálót viszont nem szeretem a betonozás előtt szerelni. Alapozási rajz alapján a garázs pillérei alá beton tönkalapot kell készíteni. Alapozáskor az alapba kell rögzíteni a pillértartó horganyzott 120mm-es H-vasakat.


Vagy betonozás nélkül is készíthető tönkalap talajcsavarok segítségével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések