2019. március 13., szerda

Lapostető vízelvezetés

A lapostetők szigetelése és a vízelvezetés. Belső vízelvezetés egyaránt alkalmazható egy-, illet­ve kéthéjú tetők esetén. Itt a fagyás veszélye nem áll fenn, azonban a vízelvető elemek nehezen hozzáférhetők, ebből adódóan a karbantartásuk, az esetleges dugulások elhárítá­sa vagy egyéb meghibásodások javítása is sokkal nehezebb. Nagy tetőfelületek esetén a belső vízelvezetés eleve elkerül­hetetlen.


A vízszigetelésre különösen oda kell figyelni, meg kell védeni az időjárás hatásaitól, valamint a lapostető vízelvezetésére is nagy hangsúlyt kell fektetni. A magastetőkkel ellentétben, egy lapostetőn az esővíz - megfelelő vízelvezetés hiányában - feltorlódhat. A torlódó víz kialakulását minden esetben meg kell.


A lejtésmentes vagy árasztott tetőn a víz megáll, ami nyáron hűt, télen szigetel, tehát hőtechnikai okokkal indokolható létjogosultsága. Nálunk azonban ritkán alkalmazott megoldás, csak kísérletező kedvű építtetőknek ajánlott. A járható, hasznosítható.


Hőmérséklet-ingadozás csökkentése a lapostető szerkezeteiben, az ebből eredő. Lapostető szerkezeti változatai. A HL lapostető lefolyó rendszere minden. Ez alól kivétel, ha már létező épületről van szó, ahol lapostető vízelvezetés van és a csapadékot eleve a. A vízelvezetés megengedett legnagyobb hossza a tetőfelületen táblás hőszigetelés aljzat esetén legfeljebb. Külső vízelvezetésű tetők.


Alapelv: melegtető – meleg vízelvezetés , hidegtető – hideg vízelevezetés. Szerkesztési elvek: - belső vápa ne legyen. Tűzvédelmi szempontból megfelelő hőszigetelés. Típusok: Egyenes rétegrendű tetők hőszigetelése.


Bitumenes és műanyag vízszigetelő lemezek, PU hőszigetelő rendszerek: széles termékkínálattal és számos rendszermegoldással állunk a tervezők és kivitelezők rendelkezésére. Az általunk kínált, költséghatékony rétegrendek megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak is a hő- és. Ez minden esetben nagyon fontos, mert egy kialakult vízfilm károsíthatja az egész konstrukciót, mindenekelőtt a vízszigetelést.


Aljzat: A PVC lapostetőszigeteléskor tervezésekor elengedhetetlen, hogy , hogy a tető lejtése minimum legyen, ami a vízelvezetés szempontjából fontos. Amennyiben nem éri el a -ot a lapostető lejtése, abban az esetben a PVC lapostetőszigetelés során használt hőszigetelő anyagból (EPS) szükséges képezni lejtéskorrekciót. Ez sajnos garantálja, hogy ha nem zár megfelelően a lapostető szigetelése, az tartós áztatást jelent majd a szerkezetre nézve. Ha viszont orvosolni szeretnénk ezt a problémát, akkor. Lakóházak, ipari hangárok, mezőgazdasági építmények megtervezése és építése során elsődleges, a csapadékvíz kizárása az épületből.


A tetőösszefolyók anyaga lehet műanyag vagy fém, és beépíthetőek vízzárral és anélkül is. Az eső káros hatásairól megfeledkezve. Erre legalább lejtés kialakítása szükséges a felszínen, de a szigetelés síkján nagyobb, legalább szükséges.


A vízelvezetés lehet belső (pontralejtés összefolyó felé), vagy külső (vonalra lejtés ereszcsatorna felé), néha alkalmaznak vízköpőt is. Az egyenletes és határozott lejtés hiánya hamar a burkolat. Szigetelési tervezési segédlet. A tervezők, kivitelezők, és beruházók szakemberei számára a Tető-Plusz Kft.


APP és SBS modifikálású hegeszthető vízszigetelő lemezeink beépítésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések