2019. március 1., péntek

Kémény kátrányosodás

Kátrány a kémény falán Összegezve a kátrányosodás tehát megelőzhető, kivédhető. Kémény bélelését - Szerelt kémények építését - Turbós kémények szerelését. Ha el van kátrányosodva kéménye, és nem tud megfelelően fűteni, hívjon minket bizalommal! A kátrányosodás veszélyezteti Önt és családját! Ha kátrányosodás lép fel, akkor kéménye nem megfelelő az adott tüzelőberendezéshez.


Ennek következtében rövid idő alatt a kémények legtöbbje vészesen elkátrányosodott, de sok kémény alapból nem működhet megfelelően, hiszen szűkebb a kéményjárat mint az újabb tüzelőberendezés füstcsonkja megkövetelné. Ezzel kezdetét veszi az ún. Ugyanis:-az égési levegő hiánya miatt az égés nem tökéletes, nincs elegendő levegő, a. KéményAjtó blog bejegyzései kátrányosodás témában. Kémények bélelése és tisztítása, kéménybélelés kátrányosodás ellen. Szilárd tüzelésre alkalmas kémények esetében is jelentkezik a kondenz víz kicsapódás ez a korommal keveredve egy kátrányosodás folyamatot, indít el a kémény kürtűben.


Ha bélés csővel van ellátva ez a megtapadás, nem tud létre jönni, ezért javasolt a kandalló kémény bélelése is. Magyarországon a kismérető. A SECURIFLAME KÉMÉNYTISZTÍTÓ FAHASÁB megelőzni a kéménytüzet és megkönnyíti a kémény tisztítását, helyreállítja tüzelőberendezése eredeti hatásfokát és fűtőteljesítményét, azáltal, hogy letakarítja a belső felületekről a jól szigetelő kormot és kátrányt. Minőségi munka, gyors kivitelezés, kedvező árakkal! Kéménybélelés korom ellen , kéménybélelés kátrány ellen.


Elvileg szerintem a jobb huzat miatt írják ezt a fok-ot de Mo. Szerintem nyugodtan kösd be fokos idommal. Tanuljunk meg újra tüzelni! Ez a munkálat teljesen egyszerű, amennyiben egy teakályha, takaréktűzhely vagy kis kapacitású tüzelőberendezés füstelvezetését szeretnénk biztonságosan és minőségesen megoldani. A 130mm-nél kisebb füstgázcsonkok esetében nem várhatók nehézségek.


Viszont a hagyományos kémények. Az égéstermék-elvezető biztonságosan tisztítható, ellenőrizhető legyen, ezért minden égéstermék-elvezetőhöz kell alsó, és felső lehetőséget biztosítani. A fa csökkenő nedvességtartalmával egyenes arányban nő a fűtőértéke. Egy rosszul megválasztott kémény sok problémát okozhat illetve balesetveszélyes is lehet! A kémények építése és felújítása alatt teljes körűséget értünk.


A felújítás során nem csak a járat béléscsövezése válhat szükségessé, hanem a közvetlen és járulékos szerkezeti elemek, tartozékok cseréje, illetve felújítása is, pl. Kandallóhoz kellett új kémény , így a szerelt kémény volt a legkedvezőbb megoldás, mert kivitelezése egyszerű, nem kell neki beton alap, nem kell a földről indulni, így rövidebb kémény is elég. Egy kicsit fárasztó volt, de sikerült. Hatását csak folyamatos használat esetén fejti ki. A kormosodás, kátrányosodás , különböző anyagú fémeknél korrózió veszélyes lehet.


Amennyiben nem szeretné évről évre szétszedni a füstcső elemeket majd újra összerakni azokat, fontolja meg, hogy a kémény füstcső részére tisztítós (tisztíthatós) könyök öt épít be. Ez a fényes kátrányosodás mitől van a füstrendszerben? A huzata erős volt, amikor kezdtük a fűtési szezont, a kiszálló füst is. Amennyiben nem található akkor a kivitelező által kiállított műbizonylaton ennek szerepelnie kell. Régi típusoknál és épített kéményeknél mindenképp javasolt méréssel meggyőződni a valódi belső méretről.


A kémény Leier, LKtípus, rákötés felett kb 7m magas. Ennek a folyamatnak a következménye a kondenzációs folyamat megnövekedése - vizesedés, kátrányosodás. A képen látható kémény külsőre kétkürtősnek látszik, de csak egy hosszúkás van benne, látszik a külsőn a hatása.


Bár ilyen szinten a kémény nem a szakterületem, el tudom képzelni, hogy itt is a nyújtott, és esetleg túl nagy kürtő keresztmetszet a probléma oka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések