2019. február 22., péntek

Biztonsági üveg

Betörés biztos üvegek készülhetnek belőle, akár thermo üveg egyik része is lehet. Edzett üveg gyártás, rövid határidővel. Edzés előtt, a síküveget formára, és méretre vágjuk, élcsiszoljuk, lyukat fúrunk akár a tartószerkezetnek, üvegzsanérnak, pontmegfogós rögzítésnek, fogantyúnak és a méretek ellenőrzése után kerül edzésre az adott üveg.


Szintelen (transzparens) és színes (bronz, szürke és matt fóliás) kivitelben. Az edzett üveg lényege, hogy a hőkezelési eljárással megváltoztatjuk az üveg belső szerkezetét és ettől sokat nő a fizikai teherbírása, terhelhetősége.

Az edzett üveg: falak, korlátok lépcsők, elő tetők, ajtók az üveg technika és technológia magas vívmányainak BIZTONSÁGOS exkluziv kivitelezése. Biztonsági üveg alatt, ahogy a név is sejteti egy speciális üvegkategóriát értünk. Az emberi épített környezetben egyre népszerűbb ápítőanyag az üveg, s mint ilyennek számos feltételrendszernek kell megfeleljen. Az esztétikai, fény, hő, hang átbocsátási kritériumokon felül a biztonság is egyre fontosabb szempont. Az alkalmazott üvegtípus ebben az esetben az ESG-2rbutil VSG üvegkombináció ami extrém esetben is megfelel terasz üvegtetőként vagy üvegkorlátnak.


A biztonsági üveg teljesen átlátszó, szinte láthatatlan. A P-B osztályokba sorolt üvegek esetében legalább (egyes osztályoknál több mint 70) ütést.

A szilárdsági méretezésnél figyelembe kell venni, hogy egy ragasztatott biztonsági üveg statikailag gyengébb mint egy ugyanolyan vastagságú float üveg. Float üvegvastagság xkb kb. ESG xkb hasonló szilárdságú ESG lapokból ragasztott üveg vastagsága. Az üvegben történő fúráshoz speciális üvegfúróra van szüksége, keményített fém vágófelülettel.


Ahhoz, hogy minimálisra csökkentse az üveg törésének a kockázatát, készítsen egy kis védőgátat’ gittből vagy szigetelőanyagból a megfúrni kívánt hely körül. Termikusan edzett biztonsági üveg olyan üveg , amelyben maradó felületi nyomófeszültséget hozunk létre, szabályozott hevítési és hűtési eljárással annak érdekében, hogy nagymértékben megnöveljék az üveg mechanikai és hőmérsékleti feszültséggel szembeni ellenállását. A normál üveghez képest az edzett üveg. Jellemző római használati tárgyak voltak a „sima” és mozaik-, illetve murrhaüvegből egyaránt készített bordás ivótálkák is.


A murrhaüveg (vasa murrhina) különböző féldrágaköveket utánzó, sávozott anyagú üvegtípus, a mozaiküveg különböző színű, méretű és formájú darabokból mozaikszerűen összeolvasztott üveg. RAGASZTOTT BIZTONSÁGI ÜVEG. Erőteljes ütésre ezen feszültségi pontok mentén esik szét az anyaga.


Ettől biztonsági ez az üveg , mert törésekor nem szilánkos, tompa élű, mm-nél nem nagyobb darabokra hullik szét, és a szilánkok nem okozhatnak sérüléseket. Jellemzője, hogy négyszeresen ellenállóbb a normál üvegeknél. Apró szilánkos törése. Többszörösen ragasztott biztonsági üveg.


A rétegrend és a vastagság a funkciótól függ.

Ezért most foglalkozunk a biztonsági ragasztott üveg típusával részletesebben. A ragasztó általában gyanta, PVB, vagy EVA fólia. Mikor kell és érdemes biztonsági üvegeggel szerelni az ablakot és milyen követelményeknek kell megfelelnie a biztonsági üvegnek.


Ez által az edzett biztonsági üveg a float üveghez képest többszörös szilárdsági értékeket ér el és egy esetleges törés esetén ezer apró, tompa darabra esik szét, amelyek komolyabb sérüléseket nem okoznak. Tervezünk, gyártunk bármit, amit csak szeretnél! Nálunk nem akadhatsz meg a kivitelezés során, mert ha valami nincs, azt elkészítjük neked.


A MARSHALL fokozott betörésbiztonsági ablakát több baltaütéssel teszteltük, sőt egy 7. Sikeresen kiállta a próbát, így ezzel a P6B típ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések