2016. április 20., szerda

Penész megszüntetése a falon

A penész veszélyezteti egészségünket, élelmiszerüzemben ronthatja az előállított termék minőségét és nem utolsó sorban esztétikailag is hátrányos. Semmiképp ne hagyjuk, hogy a kezdetben apró foltokban jelentkező penészgombák elszaporodjanak, egyre nagyobb területet borítsanak be. Ez fogja megakadályozni a falon a penész újbóli megjelenését.


A két falfelület különbsége szembetűnő lesz. Olyan spóratarlókat hoz létre, amelynek darabja 50.

Ezek mindegyike néhány nap alatt több millió új spórát hozhat létre! Mi okozza a penészesedést a falon ? Röviden: a túl magas páratartalom. Ez kialakulhat a lakás nem megfelelő szigetelése, az elavult nyílászárók miatt, vagy azért, mert nagyon párás az adott helyiség. A konyha és a fürdőszoba falak a legveszélyeztetettebbek a penész kialakulása szempontjából. Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is.


A penész tulajdonképpen különböző gombafajták összefoglaló neve. A penész legnagyobb veszélyét a gombaspórák jelentik amely bekerülnek a levegőbe és jelen vannak a helyiség minden pontján.

Penész kialakulása A penész gomba, akár akarjuk, akár nem mindenütt jelen van. Szabad szemmel nem látható, apró penész -spórák szálnak mindenfelé a levegőben. A penész nem csak esztétikailag nyújt csúnya látványt, de a penészspórák rendkívül káros hatással vannak az egészségünkre! Bizonyos penészgombafajták súlyos tüdőbetegségeket, fertőzéseket okozhatnak.


Ha lehet, minél kevesebb időt töltsön penészes környezetben! Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre? Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni. Számolj le vele a következő módszerekkel!


Az igazi megoldást a szigetelés, a hőhíd megszüntetése jelentené, és persze a lakás megfelelő szellőztetése is fontos a penészedés megakadályozásában. A penészfolt elleni kezelés akkor igazán hatásos, ha a folt eltávolítása mellett feltárja a penész kialakulásának okát, és megszünteti azt. A legtisztább otthonban is felütheti a fejét a penész, ha a körülmények megfelelőek számára. A vizes, penészes fal a belső levegő hőmérsékletét a falon keresztül kivezeti a szabadba!


Ezért emelkedik fűtési költsége is! Hívjon most és kérje épületdiagnosztikai szolgáltatásunkat! A most megrendelt telepítések árából akciónk keretében kedvezményt adunk! A lakók csak akkor szellőztetnek, amikor már nagyon-nagyon muszály.


A páratartalom kicsapódik a hideg falon , sarokban, a penész életfeltételei már megvannak.

Folyamatos, rendszeres szellőztetésre lenne szükség, ez viszont megnöveli a fűtés költségeket, hiszen az ablakon meleg levegő távozik. A készülék csökkenti a páratartalmat, amelynek köszönhetően a gombatelepek ki sem tudnak alakulni. Tegyünk rendet a lakásban a hőhíd és a penész kérdésében.


Hogy is van ez valójában. Ha a lakásában penészedik a fal, akkor annak két lehetséges oka képzelhető el. Vagy a talajból a rosszul szigetelt falon felszívódó nedvesség okozhatja a penészesedést, vagy pedig a hőhidaknál lecsapódó pára. Penész nemcsak a falon vagy a csempén jelenhet meg, hanem a bútorokon is. A bórax segítségével ezeket a foltokat könnyen eltávolíthatod: két pohár forró vizet keverj el fél pohár bóraxszal, és egy szivacs segítségével tisztítsd meg az oldattal a szövetet.


A penész akár hasznos is lehet, ha borérlelésről, sajtokról, vagy ízletes szalámikról beszélünk, de csöppet sem örömteli látvány, ha a penész a lakásban jelenik meg. Jelenléte az állandó dohos szag, a csúnya fekete, zöld foltok mellett súlyos egészségügyi problémákkal is járhat. Penész a falon, sarkok, fürdőszoba, csempe, fuga, ká zuhanyzó. Sőt, rosszabb esetben már a szekrények, a ruhaneműk is érintettek.


A penészedés minden olyan helyen megkezdődik, ahol legalább órán keresztül, feletti a páratartalom. A penész spórákon keresztül terje ezek a spórák ráadásul igen mostoha körülmények között is képesek túlélni, kivárni a megtelepedésre alkalmas időpontot. A penész nedves, magas páratartalmú, meleg helyeken érzi a legjobban magát - nem csoda, ha a téli hónapokban sok otthonban megjelenik, hiszen ilyenkor fűtünk és ritkábban szellőztetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések