2016. április 18., hétfő

Házak hőszigetelése

Családi ház hőszigetelése. Amennyiben családi ház hőszigetelésével kapcsolatban érdeklődik, ügyfélszolgálatunk szívesen válaszol a kérdéseire, illetve a tájékoztatás mellett akár INGYENES felmérést is végzünk. A családi házak szigetelése során az lenne a legjobb, hogy az egész házat egyszerre lehetne felújítani, ez azonban több millió forintos kiadás. Nem biztos, hogy ebbe a felújításba bele tud kezdeni most. Ezért érdemes a hőszigetelés lépéseit megtervezni.


Sokan fordulnak hozzánk könnyűszerkezetes ház utólagos szigetelésével kapcsolatban.

Ezen a problémán a fújható üveggyapot szigeteléssel gyorsan és könnyen segíthetünk bontás nélkül. A házak hőszigetelése sajnos nem egyszerű, mivel egy – egy fajta kivitelezési módszer más és más hatással lehet két épületre. Lehet, hogy a rokonának egy tökéletes szigetelést biztosító kivitelezési módszert alkalmazott, viszont nem biztos, hogy ez az ön házánál is ugyan úgy fog működni. A 70-es években népszerű B30-as téglából épült családi házak hőszigetelése kiegészítő szigetelés nélkül a mai magas fűtési költségek mellett nagyon alacsony.


Ezt a B30-as téglából épült szigeteletlen családi házak borsos összegű havi fűtési számláinak rendszeres fizetése nélkül sem nehéz belátni. Az alábbi kalkulátor segítségével hozzávetőleges kalkulációt készíthet a hőszigetelés anyagszükségletére vonatkozóan. Hőszigetelés rendszer kalkulátor.


A homlokzati hőszigetelés előnyei A homlokzati hőszigeteléssel jelentős fűtési költség megtakarítás érhető el. A szigetelés további előnye, hogy a külső határoló falak melegebbek lesznek, akár a °C-ot is elérhetik.

Ennek ellenére a szerkezet megfelelő mértékű hőszigetelése állagvédelmi szempontból (is) igen fontos: mert hőérzeti szempontból például előírt, hogy a padló felü­leti hőmérséklete legfeljebb K-nel lehet alacsonyabb a belső lég­tér hőmérsékleténél. Vélemények - Tapasztalatok. Mobilház vásárlás előtt sok kérdés megfordulhat a fejedben, melyekre választ szeretnél kapni. Mi arra biztatunk, fordulj hozzánk bizalommal, és tedd fel az összes kérdése mert szívesen megválaszoljuk, de talán érdemes elolvasni azok véleményét, tapasztalatát is, akik már túl vannak mobilházuk beszerzésén.


Az EnergyFriendHome kiemelten energiatakarékos készház külső falainak és födémszerkezetének a hőszigetelése a legmagasabb fokú igényeket is kielégíti. Passzív házak építésére is alkalmas a szerkezet. A könnyűszerkezetes házak mind anyagukat, mind az építési módot tekintve sokkal inkább megfelelnek a fenntarthatóság elveinek. A szerkezet miatt kialakítása költséghatékonyabb, ugyanakkor a hőszigetelése kiválóan megoldott, ezért energiatakarékos háznak is nevezik.


Rétegesen öltöztetett házak Télen mindig kapjuk a jótanácsot, hogy öltözködjünk rétegesen, mert úgy nem fogunk megfázni. De jó ötlet-e, ha a házunkra is több rétegben kerül fel a hőszigetelés? Biztos céges háttérrel, szerződéssel, minősített anyagok beszerzésével és garanciával. Ahol nagyobb fesztávok vannak, illetve extrém építész terv esetén. Ipari és mezőgazdasági, oktatási és kulturális épületek, társasházak, családi házak , bevásárló központok stb.


Ingyenes a kiszállás, a tető felmérése, a műszaki koncepció kialakítása, illetve az árajánlat elkészítése. Ez azt jelenti, hogy háromszor jobb egy mai téglaház szigetelése, mint a régi B30-as falazóelemből készült házak hőszigetelése. Alacsony energiájú házak , fokozott hőszigetelő képesség. Az európai adatok szerint az épületek létrehozása és üzemeltetése egy ország teljes energiafogyasztásának mintegy felét teszi ki.


Közismert, hogy energiaigényünk évről-évre növekszik, ami mind költség részről, mind a környezetterhelés szempontjából. Mit ír elő a szabvány?

Ha a padlástérben a hőszigetelő paplan vastagsága nem éri el a 1mm-t, tegyen fölé még egy réteget. A legjobb hőszigetelés kiegészül a padlásszigeteléssel is. Itt EPS 80-as lapokra OSB lapot fektetünk – kiváló szigetelést nyújt.


Magastetős családi házak esetében, amennyiben a tetőtér nincs beépítve, az alsóbb szintek kellemes lakóklímájának megteremtéséhez elengedhetetlen. A padlásfödémek hőszigetelése. Kijelenthető, hogy a családi házak hőszigetelése befektetés a jövőbe.


Egy átlagos magyar pénztárcához képest egyszeri magas költség, ám megtérülése szinte biztos. A dráguló energiaárak, a környezeti terhelés csökkentése mind az ilyen jellegű ingatlanfejlesztési beruházások mellett szólnak. A szigetelőanyag vesztesége a célul kitűzött k-érték alapján számítható ki.


Egy átlagos ház élettartama körülbelül év, s napjainkban ezért az épületállomány megújítása. Egyszerre szigetel hőt és hangot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések