2015. augusztus 27., csütörtök

Penészes fal megszüntetése

Ezek a betegségek évekre megkeserítik a családok életét. A tüneteket könnyen lehet orvosolni, azonban ahhoz, hogy a penészes fal kezelése hatékony legyen, a kialakulásának az okát kell megszüntetni. A fal külső és belső oldalán egyaránt megfigyelhető, mivel a fal teljes keresztmetszetében érvényes a hajszálcsövesség elve, nem csak a belső oldalon. A penész megszüntetése nagyon nehéz feladat.


Télen a fal külső oldalán leesik a vakolat, mivel a falban megfagyó víz, fizikailag teszi azt tönkre.

Ehhez hasonlóan falfelületen is előfordulhat lecsapódás, ha nem megfelelő szigetelésű a fal , vagy például nyílásáthidalók esetén, azokon a pontokon ahol úgynevezett hőhíd keletkezik. Mit tehetünk a penész ellen? Ha a páratartalmat megfelelő keretek közt tudjuk tartani, akkor szinte lehetetlenné válik a penész kialakulása.


Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen,. Tehát, ha például a bútorok mögött penészes a fal , akkor elhúzzuk őket onnan. Egyre több lakótelepen élő szembesül vele, hogy az újonnan szigetelt épületben a fal vizesedni kez és megjelenik rajta a penészgomba.


Tulajdonképpen arról van szó, hogy annyira masszív a szigetelőanyag, hogy semmi levegőt nem enged át, így a pára a falon csapódik le, ami penészedéshez vezet, amit a szellőztetés hiánya csak tetéz.

Olyan helyen legyen az lakás, üzem, egészségügyi intézmény stb. A szigetelés javítását, vagy a szellőzés biztosítását utólag is el lehet végezni. A ház szigetelésével a fűtés számlán is spórólhatunk. A ThermoShield hővédő festék hatása olyan „űrtechnológián” alapul, melyet a NASA közreműködésével fejlesztettek ki. Igen, ma már hazánkban is létezik hatékony és hosszú távú megoldás arra, hogy elkerüljük a penészes falakat, és.


Ezek nemcsak semlegesítik a foltot, hanem fertőtlenítő hatásukkal megkezdik a fal tisztítását is, és a további penészképződést is megakadályozzák. A fertőzött beltéri fal - és mennyezetfelületeket először egy nedves ruhával alaposan lemossuk. Megvárjuk, amíg a lemosott felületek megszáradnak, és ezután átkenjük azokat hígított ALGICID-del (ALGICID:víz=1:5). A készítményt ecsettel vagy festőhengerrel hordjuk fel. Ha még nem jelentkezett a lakásban a penészes fal jelenség, a kialakulásának megelőzése is fontos.


Faldoktor, Vizes falak utólagos szigetelése, acéllemezzel. A régi házakban kialakuló vizes fal jelenség megszüntetése a célunk. A dohos, salétromos, vályog, vertfal vagy téglafalak acéllemezes szigetelését végezzük.


Utólagos szigetelés év garanciával. A homlokzat és a lábazat szakszerű szigetelésével meg tudja szüntetni, illetve nagymértékben csökkenteni tudja a falszerkezetben azoknak a hőhidaknak a hatását, amelyek páralecsapódást, és ezt követően pedig penészedést okoznak. A kiváltó okokat kell megszűntetni.

Sajnos ez gyakran komoly költség: a penészesedés oka gyakran az épület szerkezei elemeinek a hibáira vezethető vissza. Penész és pára Ön eddig mennyi pénzt dobott ki az ablakon, penészedés elleni szerekre? Ha nem szeretne több pénzt költeni felesleges penészmentesítő eljárásokra, ha már holnap tudni akarja, hogy mi a végleges megoldás a problémájára, ha nincs kedve hetente új és újabb jó szándékú szakember egymásnak teljesen ellentmondó véleményén és javaslatán töprengeni. Fal penészedés megszüntetése házilag Pillanatok alatt, ráadásul vegyszer nélkül, a környezet kímélésével szabadulhatsz meg a kellemetlen penészfoltok ellen.


A falat könnyedén, gyorsan megtisztíthatod. A vizes, penészes falak betegségeket okozhatnak, hideget, dohszagot árasztanak! Ezért emelkedik fűtési költsége is! Hívjon most és kérje épületdiagnosztikai szolgáltatásunkat!


A kristályosodás térfogatnövekedéssel jár, és emiatt rendszeresen pereg a vakolat és málik a fal. A vakolatban feldúsult ásványi sók rossz tulajdonsága, hogy megkötik a levegő páratartalmát, és a tulajdonos azt tapasztalja, hogy a vakolat felülete folyamatosan nedves, a fal vizes és penészes , a levegő pedig dohos szagú. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet. Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.


A betegség fogalmát ki nem merítő különféle gyermekkori panaszokat is -kal nagyobb arányban jelezték azon gyermekek szülei, akik penészes lakásban éltek, sőt a neurotikus, depressziós panaszok többlet-kockázata is -os volt. Nagyobb figyelmet a salétromos fal és penészedés megszüntetésére, megelőzésére! Vizes, nedves, penészes , penészesfal, salétromos falak, házak bontás nélküli szigetelése. Nedves fal - allergia, asztma, reuma :összefügghet?


A falak vizesedésének oka a talajból felszálló nedvességet a fal porózussága miatt felszívja, akár méteres magasságban, ezzel dohossá, nedvessé téve a lakás levegőjét, esztétikai szempontból is rontva a lakás minőségét és esetenként ízületi, reumás, légúti illetve allergiás panaszokat okozva a lakásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések