2018. június 14., csütörtök

Penész egészségre káros hatásai

A gomba bontja az építőanyagokat (festékek, tapéták, textíliák, faanyagok stb.), kedvező feltételeket teremt a további bomlási jelenségeknek. Amilyen könnyen jönnek, olyan nehezen távoznak a téli időszakban a gyakran megjelenő szürke, fekete, zöld foltok a fürdőszobában vagy a lakás hidegebb sarkaiban. Sokan csak időnként törlik le vegyszeres szivaccsal, pedig a makacs penész komoly egészségügyi gondokat is okozhat.


Egy rendes háztartásban számtalan olyan anyag található, amely önmagában vagy bizonyos összetevői miatt káros az egészségre. Kevesen tudják, de a lakás levegőjének illatosítására használt termékek, a tisztítószerek, de egyes edények is veszélyesek lehetnek.

Ha fontos számodra az egészsége a következőket jobb száműznöd a. A mennyezeten, az ablakok vagy a bejárati ajtó sarkaiban megbúvó penész könnyen észrevehető, és igyekszünk is mihamarabb megszabadulni tőle. Ha azonban látszólag minden ok nélkül, hosszabb ideje tartó orrdugulás, köhögés gyötri a lakásban, ideje benéznie a szekrények, falvédők mögé! Amennyiben albérletben laktok, az egészségetek érdekében a költözést is szükséges fontolóra vennetek: a Ptk. Ezt a jogot a szerződés sem írhatja. Biztos gondolkoztatok már azon, hogy árt-e a szervezetnek, ha gyorséttermi ételeket eszünk.


Sokakat érdekel ez, mivel vannak, akik akár heti több alkalommal is ezt fogyasztják, és gondolkodhatnak azon, hogy mégis mit tesznek a testükkel.

A gyorskaják Amerikából származnak, és elég sokat elárul róluk, hogy még az amerikaiak is „szemét ételnek” hívják. Az emberre nem káros ózonmennyiség a 1ppm határ alatt van. Ennél nagyobb koncentrátumban a mérgező hatás egyenesen arányos. A fürdőszobai penész megelőzése: Győződjünk meg róla, hogy nincs a fürdőszobában tartós nedvesedés.


Az ózon bizonyos esetekben megfelelő segítség. Rendszeresen ellenőrizzük a fürdőszobában lévő tömítéseket, hogy időben észrevegyük a penész kialakulását. Ahogy észrevesszük az első penészfoltokat, azonnal kezeljük a fent említett vegyszerek egyikével. Körkörös foltokban hagy nyomot, melyet penész spórának neveznek.


Megtelepedik a rothadó fán, az ablakkereteken, de a ruhaanyagokon is. Több, mint 2bel- és kültéri. Egész egyszerűen azért, mert ez egy gombafertőzés. Különösen veszélyes asztmásoknál és legyengült immunrendszer esetében.


Rontja a látást, mert fokozott. Káros hatásai felszívódott nukleáris sugárzás A káros hatások ered elnyelt radioaktív sugárzás nagyon veszélyes az egészségre és az élet. A legfőbb táptalajt számukra a szobákba teregetett ruha jelenti, de egy kis odafigyeléssel megelőzhető, hogy ,,megegyen bennünket a penész.


A gombákkal szemben sehol nem lehetünk biztonságban.

A szakemberek szerint több mint százféle olyan kórokozó, patogén gomba van, mely az emberi. Az emberiség nemcsak korunkban, hanem a régi időkben is foglalkozott „élelmiszer-tartósítással”, ha nem is a mai tudományos alapokra helyezett módszerekkel. Létfontosságú e kérdéskör, hiszen – végső soron – ha az élelmiszerek tárolhatóságát nem lehet megoldani valamilyen módon, az idényjellegű nyersanyagok fogyasztása ellehetetlenülne a szezonon kívüli. A penész hatása az egészségre.


Mivel a penész szaporodása mikroszkopikus méretű, irritációt okozó toxikus spórái szétszóródnak a levegőben. Ha dohos szagot érez, biztos lehet benne, hogy valahol penész van a helységben. Ha egy helyiségben megtelepszik a penészgomba, azt sokszor a penészes, dohos szag előbb elárulja, mint ahogy a penészt észrevennénk. A magas pára következtében az egyik leggyakoribb gond az, hogy megjelenik a penész.


Ennek pedig nemcsak az egészségre káros hatásai vannak, hanem bizony a látványa is igazán visszataszító. Képzelje csak el, hogy nedves, foltok falakat talál a fürdőben vagy a konyhában, aminek a szaga is kellemetlen. Vannak-e a teflon káros hatásai ? Igen, a teflon káros hatásai vannak. Magas hőmérséklettartományban a Teflon és más nem tapadós felületekkel bevont edények megszakadhatnak, és mérgező részecskéket és gázokat bocsátanak ki.


A füstök betegessé tehetik az embereket, míg a kedvtelésből tartott madarak érzékenyebbek. Például számtalan légúti megbetegedést idézhet elő, és súlyosbíthatja az asztmás rohamokat is. Extrém esetben és legyengült immunrendszer mellett akár komolyabb tüdőbetegséget is kiválthat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések