2017. szeptember 25., hétfő

Laminált konyhabútor festése

Mariannal egy laminált konyhabútor kapcsán kezdtnük el levelezni, végül úgy döntött inkább kizarándokol hozzám Biatorbágyra, és teszünk egy próbát a festékkel, hiszen őszíntén szólva én magam sem tudtam teljesen megbízható válaszokat adni neki minden kérdésére. Számtalanszor megtettem már, nem csak laminált , fóliázott, de még a műgyantázott, régi retró bútorokat is. De nem mindegy, hogyan. Vegyük sorra a lépéseket: A régi műgyanta felületű bútorok festése előtt, a műgyantát el kell távolítani.


Vannak erre trükkök, meg különböző egyvelegek, de hosszú évek tapasztalata. Hezitáltam a festéssel pár napig, mert azért a festett felület mégis sérülékenyebb, mint az eredeti laminált , azt nem szeretném, hogy kopott legyen pár hét múlva.

Konyhabútor festése házilag – Ezekre figyelj! Tipp: Fordíts rá elegendő időt! Noha a végeredmény érték- és időtálló, a konyhabútor festése házilag simán kivitelezhető.


Ez ugyanis nem egy olyan tevékenység, amit ne tudnál egy délután alatt megcsinálni. A teljes folyamathoz, az elejétől a végéig gyakran a Do-it. A laminált és bútorlap frontú konyhák festése sem tabu, ehhez itt találtok részletes leírást.


Ha fából van a konyhabútor , ami nagy ritkaság és nagy kincs, akkor ezt a feladatsort másoljátok. Ha már festés, lehettek bevállalósak.

Legyen mondjuk az alsó szekrény más színű, mint a felső. Vagy legyen az üveges felső. Folytatom a DIY konyhámat, és a mai videóban megmutatom, hogyan festettem át a konyhabútoromat barnából szürkére az Annie Sloan krétafestékkel.


Egyszerűen nincsenek rá szavak. A konyhabútor festéséhez a HH Festék forgalmazója lezárásképp a HH Selyemfényű bútorlakkot ajánlotta, mondván, hogy az jóval strapabíróbb egy konyhában. Ez egy úgynevezett hídképző réteg, amit lehet kenni bármilyen felületre – fémre, fára, üvegre, laminált bútorra stb – és utána már bátran festhető, nem fog megcsúszni a festékréteg, szépen fe tapad. Tehát az egész padocskát lekentem szivacskengerrel egy réteg Harzo alapozóval. Kívül, belül és alul.


Nem vagyok asztalos, nem vagyok profi szakember, soha életemben nem mertem volna nekiállni átfesteni egy egész konyhabútort egészen addig, amíg meg nem ismerkedtem az Annie Sloan chalk paint festékkel. Külföldi oldalakon és videómegosztó csatoránkon láttam először, hogy ezzel a festékkel simán nekiállnak a háziasszonyok saját maguk átfesteni a konyhabútorukat (is). Ez a lépés a bútorlap festése előtt akár ki is hagyható… éljen-éljen! A laminált bútor esetében kizárólag akkor van szükség érdesítésre, ha a felület puklis (mert pl. víz érte korábban): ezeket az egyenetlenségeket csiszolással tudod eltüntetni.


A gránit és márvány munkalapok sajnos nagyon érzékenyek, és felújításuk már szakembert igényel, a műanyag, laminált és fa munkafelületek azokban könnyűszerrel megújíthatók házilag is. Ráadásul nem kell hozzá sem sok idő, sem sok pénz, csupán néhány okos ötlet. Mielőtt bármit is írok Annie Sloan festékéről, szeretném, ha tudnátok, hogy minden előzetes ijesztgetés ellenére, ha nagyon akartok, tudtok laminált bútort festeni. Laminált bútorok festése házilag. Hozzászólások (0) Sokan érdeklődtetek tőlem, hogy laminált bútorokat, hogy lehet festeni házilag!


A konyhaszekrényekhez szokott tartozni lábazati szegő, amit a konyhaszigetre is fel lehet tenni.

Hogyan varázsoljuk újjá bútorainkat gyorsan, szépen, egyszerűen a Tikkurila festékeivel. Nálunk a konyha, étkező és nappali egy légtérben van egy igen kis légtérben :) mivel a költségvetésünk is kicsi volt. Stay safe and healthy.


Please practice hand-washing and social distancing, and check out our resources for adapting to these times.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések