2016. november 2., szerda

Padló rétegrend

A laminált padló saját kezűleg is könnyen lerakható, ha betartjuk a szabályokat. Kövesse részletes útmutatónkat lépésről lépésre, hogy a padlólapok gyorsan és szakszerűen kerüljenek a helyükre! Padlófűtés és hangszigetelés esetére extra tippekkel is készültünk! A fűtött padlószerkezet lényeges eleme a fűtőbeton, azaz az esztrich. Ez tulajdonképpen egy feljavított aljzatbetonnak felel meg.


Feladata a padlóterhelések elosztása mellett a fűtőcső által leadott melegnek a helyiség felé sugárzása.

Talajon fekvő padló hőszigetelés Amit nem lehet utólag szigetelni A homlokzat és a tető megfelelő mértékű hőszigetelésének szükségszerűségét nem kell magyarázni, azt azonban kevesen tudják, hogy egy épület teljes energiaveszteségének közel -a a talaj felé adódik át. A lépcsőzetes elrendezést jó lenne megszüntetni ahhoz, hogy a rendszer ne levegősödhessen be. Javasolta a padló felbontását, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy sajnos nem tudhatjuk előre, mennyit enged majd a padló bontani, tehát hogy mikor találkozunk a födémszerkezettel esetleg, 2-5-10cm után. Ugyanez az aggálya.


Rétegrend : A felület előkészítése (minimum csiszolás) és alapos takarítása után az első réteg pl. Asodur-V360W (matt), StoPox WL 1(fényes) felhordása vízzel hígítva történik, hogy a hígabb konzisztenciájú alapozó réteg megfelelő tapadást biztosítson. A második réteg műgyanta kb. Padló szigetelés Födémek A fizika törvényszerűségei szerint a hő felfele terje de szigetelni kell azokat a vízszintes szerkezeteket is, melyek hidegebb terek felett helyezkednek el.


Ilyenek a talajon fekvő padlók, de a pince födémek és az árkádok, áthajtók födémei is.

Az Európai Laminált Padló Gyártók Szövetsége szerint a párazáró fólia – 1mikron vastag kell legyen. Minél inkább ki van téve a laminált padló aljzatból felszabaduló párának annál vastagabb fóliát érdemes alátenni. A festő fólia sajnos nem jó megoldás. Egyrészt nem kellően vastag – mikron.


Az állandó vízterhelésnek kitett felületek fugázására az FME Extrém fugázót használjuk, akár uszodákban, akár termálfürdőkben, a DF 2K Vas. Izgalmas, színes, elképesztően csillogó, tartós designer padló betonból? Egy nagyon egyszerű és kedvező áron kivitelezhető padlóburkolat, készíthető el betoncsiszolással az Ön új vagy már meglévő, akár rossz minőségű beton padlójából is. Mindennapi építési – kivitelezési gyakorlatunkban az egyik legáltalánosabban használt padlókialakítás az úsztatott padlók.


Ennek a kialakításnak hátránya, hogy a csövek megfelelő takarásának biztosításával nagy vastagságú rétegrend alakul ki, ami kedvezőtlenül hathat az épület szintmagasságára ill. Nem számol a rendelet viszont azzal, hogy ebben az esetben, a vízszintes és lépcső nélküli padló kialakítása érdekében többlet esztrichet kell alkalmazni, ami árban sem mindig kedvező, és a kivitelezést is fölöslegesen bonyolítja. Mindezt úgy, hogy közben a ház energiaveszteségét növeljük. Ennek elmulasztása esetén a laminált padló összerakott állapotban kénytelen alkalmazkodni a szoba klímájához, ami a panelek (lapok) vetemedését okozhatja. A padló felületén legfeljebb m2-ként mm szintkülönbség a megengedett.


Ha túl nagyok a felületi egyenetlenségek, aljzatkiegyenlítő felsimításával kell megszüntetni. Laminált parkettát ugyanis csak megfelelően sík felületű aljzatra, úsztatva lehet lerakni. Ha a régi faparketta, vagy a kerámia padló megfelel a fenti kritériumnak, nem szükséges eltávolítani.


Percek alatt, házilagosan is kivitelezhető elektromos padlófűtés. Padlószint emelkedés nélkül telepíthető, laminált padló , szalagparketta, vinyl és egyéb úsztatott burkolatok alá.

Dual layer technológia a minél egyenletesebb hővezetés érdekében. Ideális kis és nagy alapterületű helyiségek fűtésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések